Studiu asupra meninigitei acute virale

Previzualizare licența:

Cuprins licența:

1 ABREVIERI
2 MOTTO
3 INTRODUCERE
4 MOTIVATIA LUCRARII
5 NOTIUNI GENERALE DESPRE ANATOMIA SISTEMULUI NERVOS
6 NOTIUNI DESPRE MENINIGITA ACUTA VIRALA
7 PROCESE DE NURSING A TREI PACIENTI CU MENINGITA ACUTA VIRALA
7.1 CAZ I
7.2 CAZ II
7.3 CAZ III
8 CONCLUZII
9 ANEXE
10 BIBLIOGRAFIE
11 CUPRINS

Extras din licența:

EEG electroencefalorgrama tb tableta fi - fiola TBC tuberculoza F. Obs. foaie de observatie TGP transaminaza glutamico examen F. O examen fund de ochi piruvica Gl glucoza Tromb trombocite Hb hemoglobina u. i unitati internationale HSHC hemisuscinat de hidrocortizon v ventricul cerebral IACRS infectie acuta a cailor VSH viteza de sedimentare a respiratorii superioare hematiilor IDR intradermoreactie Ig imunoglobulina I.

M intramuscular I.

V intravenos L - limfocite LCR lichid cefalorahidian LFV lacto-fainos-vegetal M - monocite MOTTO: Doamne, da-mi puterea sa ma impac cu ceea ce nu pot schimba, da-mi curajul sa lupt cu ceea ce pot schimba si da-mi intelepciunea sa le pot deosebi. INTRODUCERE De-a lungul istoriei, Nursingul a evoluat ca o stiinta medicala care nu s-a bucurat de o mare apreciere in randul populatiei. Insa, spre sfarsitul secolului al XVIII-lea, datorita contributiei Virginiei Henderson si a lui Florence Nightingale, procesul ingrijirilor se afla astazi la o treapta superioara. In decursul timpului, ingrijirile persoanelor bolnave au evoluat si ca urmare a noutatilor din domeniul tehnic si medical, dar ceea ce a ramas la fel este atitudinea omului fata de boala.

Un vechi proverb romanesc spune ca: Sanatatea este darul cel mai de pret al omului asa ca, inlaturarea suferintei si deci a bolii, este scopul oricarei ingrijiri, dar modul in care se face aceasta trebuie sa tina cont de fiecare persoane si de faptul ca fiecare are o anumita teorie despre viata si un anumit grad de suportare a durerii.

Nursing-ul este o activitate etica pentru ca se bazeaza pe o relatie care poate fi ea insasi terapeutica si tamaduitoare. Un alt scop al ingrijirilor il constituie sanatatea si viata.

A ajuta pacientul inseamna capacitatea de a intelege un om, de a sti cum sa vorbesti, sa zambesti pentru a-i reda increderea, de a sti sa impletesti aspectele tehnice cu cele privind perceptia nevoilor pacientului.

MOTIVATIA LUCRARII: Aceasta lucrare face o prezentare a activitatilor ce alcatuiesc ingrijirea a 3 pacienti cu meningita acuta virala, punand in evidenta actiunea asistentei medicale in interpretarea nevoilor fundamentale si modificarilor lor in functie de varsta persoanei careia ii acorda ingrijiri.

Meningitele acute virale detin o pondere deosebita in ansamblul neuro-infectiilor. Meningita este o afectiune frecvent intalnita la persoanele de orice varsta, mai ales la copii si imbraca multe forme clinice. Prin aceasta lucrare doresc sa contribui la ridicarea nivelului de educare sanitara al populatiei, constientizand-o de riscurile si modurile de prevenire ale acestei boli.

CAPITOLUL I NOTIUNI GENERALE DESPRE ANATOMIA SISTEMULUI NERVOS Sistemul nervos este format din totalitatea organelor a caror structura de baza este tesutul nervos.

Clasificare: Din punct de vedere anatomic, sistemul nervos se clasifica astfel: Sistem Nervos Central, care este format din: 1. Encefal situat in cutia craniana, care la randul ...

Bibliografie:

I. PREDESCU, C. TAINDEL - ""MENINGITE SI ENCEFALITE ACUTE" - ED. MEDICALA, 1971

MARIN GH. VOICULESCU - ""BOLI INFECTIOASE" - ED. MEDICALA, 1989

DOMINIC DOGARU - "BOLI INFECTIOASE" - ED. DIDACTICA SI PEDAGOGICA, 1983

ALEXANDRU TEODOR ISPAS - "ANATOMIA SI FIZIOLOGIA OMULUI CU APLICATII" - ED. PEDAGOGICA SI DIDACTICA, 2000

R. CARMACIU, C. TH. NICULESCU, LEILA TORSAN - "ANATOMIA SI FIZIOLOGIA OMULUI" - ED. PEDAGOGICA SI DIDACTICA, 1983

I. POPOVICIU, GH. PENDEFUNDA, I. PASCU - "BOLILE VASCULARE CEREBRALE DIN SISTEMUL VERTEBRO - BAZILAR" - ED. JUNIMEA, 1980

CORNELIU BORUNDEL - "MANUAL DE MEDICINA INTERNA PENTRE CADRE MEDII" - ED. ALL, 2000

LUCRETIA TITIRCA - "GHID DE NURSING" - ED. VIATA MEDICALA ROMANEASCA

LUCRETIA TITIRCA - "GHID DE NURSING CU TEHNICI DE EVALUARE SI INGRIJIRI CORESPUNZATOARE NEVOILOR FUNDAMENTALE" - ED. VIATA MEDICALA ROMANEASCA

LUCRETIA TITIRCA - "TEHNICI DE EVALUARE SI INGRIJIRI ACORDATE DE ASISTENTI" - ED. VIATA MEDICALA ROMANEASCA

ATLAS

FOILE DE OBSERVATIE: 44316, 44333, 44335

Descarcă licența

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Studiu asupra meninigitei acute virala
    • Bibliografie.doc
    • Cuprins.doc
    • Diploma.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
9/10 (1 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
3 fisiere
Pagini (total):
44 pagini
Imagini extrase:
54 imagini
Nr cuvinte:
11 617 cuvinte
Nr caractere:
64 048 caractere
Marime:
89.92KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Licența
Domeniu:
Medicină
Predat:
la facultate din Bucuresti
Specializare:
Asistent medical generalist
Materie:
Medicină
Sus!