Nursing al cazurilor practice de rubeolă

Previzualizare licența:

Cuprins licența:

1 INTRODUCERE SI ISTORICUL BOLII
2 DATE DIN LITERATURA DE SPECIALITATE
3 TRATAMENTUL IN RUBEOLA
4 PLANUL DE INGRIJIRE. NURSING AL CAZURILOR PRACTICE
5 CONCLUZII. ANEXA
6 BIBLIOGRAFIE
7 CUPRINS

Extras din licența:

Cei in halate albe sunt considerati cei mai buni prieteni si confidenti ai bolnavilor, obligati moral sa raspunda la orice chemare, fie zi sau noapte, in tot timpul vietii.

O literatura imensa a incercat sa supuna opiniei publice, judecatii ei aspre, dar drepte, orice fapta reprobabila savarsita de un medic.

Medicul reprezinta pentru toti membrii societatii, un fel de samaritean de care isi leaga sperantele toti oamenii bolnavi.

S-a discutat si inca se discuta mult despre eficienta sociala a medicinei, care in marea ei diversitate cantareste greu, in ponderea factorilor care concura la sanatatea si fericirea omului de azi.

Intregul personal medical este raspunzator de orice act medical pe care il face, trebuie sa aiba o foarte buna pregatire profesionala, sa puna un diagnostic, cat mai corect si cat mai precoce, sa intrevina la timp in cazurile grave care nu permit temporizare.

Orice minut de amanare este un pericol, deoarece in cazurile grave evolutia bolii este rapida si, cu consecinte ce nu pot fi prevazute in gravitatea lor.

Bolile infectioase sunt determinate de microorganisme patogene care au drept caracteristica principala usurinta cu care se transmit de la o fiinta la alta.

In definitiile acestor boli intra atat caracterul lor infectios cat si caracterul lor transmisibil (contagios). Este necesar sa se deosebeasca, clar notiunea de infectie de cea de boala infectioasa, deoarece nu sunt sinonime.

Prin infectie se intelege multiplicarea in urma patrunderii unui agent infectios in tesutul organismului animal, dar care nu este urmata obligatoriu de boala infectioasa.

Boala infectioasa este o manifestare mult mai complexa, in care pe langa actiunea germenilor patogeni asupra organismului, intervine si reactia organismului fata de acestia in variate forme si intensitati.

Prin contaminare se intelege notiunea de agent infectios pe suprafata unui organism (tegument) sau pe suprafata unor obiecte. Tegumentul poate fi uneori contaminat (prezenta pasiva a germenilor pe suprafata lui); iar alte ori poate fi infectat.

Caracterul contagios al acestor boli este strans legat de cel infectios, fiind datorat transmiterii agentilor patogeni de la un bolnav sau de la o persoana infectata la persoane receptive, ceea ce se realizeaza prin diferite mecanisme si anume: transmiterea directa (imediata) prin contact (atingere, sarut, act sexual). transmitere indirecta, prin aer (aerogena) cand aerul este contaminat cu picaturi sau particule de praf purtatoare de germeni patogeni sau prin intermediul unor vectori (apa, alimente, produse biologice) In conceptia actuala, asa cum medicina este inteleasa si aplicata in tara noastra profilaxia constitue o parte integranta a fiecarei activitati medicale, a intregii activitati de ocrotire a sanatatii.

Rubeola este o viroza acuta transmisibila endemo-epidemica, intalnita cu predominanta la varsta copilariei, caracterizata clinic prin manifestari catarale respiratorii, febra, exantem maculopapulos, micropoliadenopatic ...

Bibliografie:

VOICULESCU, GHE. MARIN - BOLI INFECTIOASE VOL. II ED. MEDICALA, BUCURESTI 1990

VOICULESCU, MARIN - BOLI INFECTIOASE ED. MEDICALA, BUCURESTI 1968

CHIOTAN, M. - BOLI INFECTIOASE ED. NATIONALA, BUCURESTI 1997

E. BOCARNEA, C. - PROBLEME DE DIAGNOSTIC DIFERENTIAL IN PATOGENIA INFECTIOASA ED. MEDICALA, BUCURESTI 1985

E. BOCARNEA, C. - BOLI INFECTIOASE SI EPIDEMICE

BUSILA, VL. - BOLI INFECTIOASE ED. DE STAT SI LITERATURA STIINTIFICA, BUCURESTI 1952

Descarcă licența

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Nursing al cazurilor practice de rubeola
    • Bibliografie.doc
    • Cuprins.doc
    • Diploma.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
7/10 (1 voturi)
Anul redactarii:
2006
Nr fișiere:
3 fisiere
Pagini (total):
49 pagini
Imagini extrase:
86 imagini
Nr cuvinte:
10 864 cuvinte
Nr caractere:
67 238 caractere
Marime:
66.06KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Licența
Domeniu:
Medicină
Predat:
la facultate din Bucuresti
Specializare:
-
Materie:
Medicină
Sus!