Aspecte contributive la studiul farmacognostic al speciei Pleurotus Ostreatus

Previzualizare licența:

Cuprins licența:

1 DATE GENERALE PRIVIND SPECIA PLEUROTUS OSTREATUS
1.1 SINONIME
1.2 INCADRARE SISTEMATICA
1.3 DESCRIERE
1.4 ORIGINE SI RASPANDIRE
1.5 COMPOZITIE CHIMICA
1.6 ACTIUNE
1.7 INTREBUINTARI
1.8 PREPARATE FARMACEUTICE
2 OBTINERE
2.1 STABILIREA IDENTITATII
2.2 EXAMENUL MACROSCOPIC
2.2.1 EXAMENUL MICROSCOPIC
2.2.2 ANALIZA CHMICA CALITATIVA
2.3 DETERMINAREA CALITATII
2.3.1 DETERMINARI PRELIMINARE
2.3.2 DOZAREA PRINCIPIILOR ACTIVE
2.4 TESTAREA ACTIUNII ASUPRA CELULEI VEGETALE
3 CONCLUZII
4 BIBLIOGRAFIE

Extras din licența:

Omul primitiv lua cele necesare din mediul inconjurator si cauta sa vindece toate bolile cu ajutorul plantelor, mineralelor si produselor animale pe care le avea la indemana. Omul cauta mijluace curative in mod empiric; de aceea, numeroase plante medicinale folosite de medicina stiintifica actuala au o istorie foarte veche. Deoarece cauzele bolilor si tratamentul lor erau neintelese de omul primitiv, pe langa tratamentul cu plante el cerea ajutorul zeilor si al duhurilor. Dupa trecerea multori ani de incercari, experiente, nu s-au gasit de catre medici si farmacisti metode de vindecare (altele decat medicamente sintetice, chimioterapii, fioterapii pe baza de curenti etc. ) care sa nu fie nocive. Acestea aduc ameliorari, dar nu vindecari, atata timp cat nu se elimina cauza care a produs boala. Natura ne ofera avantaje clare. se elimina toxinele care cauzeaza boala si nu mai sunt afectate si alte organe. Inca din antichitate, inteleptii duceau o viata in armonie cu natura. Fitoterapia moderna a devenit astazi o stiinta interdisciplinara. Ea presupune o colaborare cat mai strasa intre medic, farmacist, chimist, fizician, biolog, matematician, psiholog, inginer sau tehnolog, avand un unic scop: gasirea si aplicarea remediului cel mai potrivit bolnavului.

Farmacognozia este cea care restabileste relatia intre teoriile stiintifice si practicile medicinei traditionale, ea cunoaste plantele si organele lor intrebuintate in terapeutica, precum si posibilitatile de prelucrare in vederea extragerii principiilor active.

PLEUROTUS OSTREATUS Fig. 1. Pleurotus ostreatus PARTEA TEORETICA 1. DATE GENERALE PRIVIND SPECIA PLEUROTUS OSTREATUS Una din cele mai cunoscute specii de ciuperci medicinale, cu regim nutritiv saprofit.

Are o foarte mare valuare alimentara, utilizata in arta culinara in feluri variate: (supa, cu umplatura, cu sos, salata) se poate cultiva pe cale industriala folosindu-se ca substrat rumegus, coceni de porumb, ciocalai. (1) 2. SINONIME Se mai numeste: - burete negru - gainusa padurii - pastrav de fag - pastravul cerului (1) - burete de fag - oyster (3) 3. INCADRARE SISTEMATICA Specia. Pleurotus ostreatus Gen. Pleurotus Fam. Pleurotaceae Ordin. Agaricales Clasa Basidiomycetae (2) 4. DESCRIREA SPECIEI Ciuperca comestibila, lignicola, prezenta in grupuri mari, imbricate, pe trunchiurile batrane de arbori foiosi, indeosebi pe fag.

Cresc etajate, aplicate unele peste altele. Fig 2 Dintr-o baza comuna pot porni mai multe ciuperci cu lungima piciorului diferita, palaria orizontala, in forma de ureche sau scoica, diametrul 5-15 cm, cu margina rasucita.

Fata superioara neteda, cenusie, brun-cenusiu, cenusiu-maronie, negricioasa, se decoloreaza cu varsta.

Fata inferioara cu lamele albicioase sau cenusii, foarte decurent, largi, anastomazate la baza.

Piciorul lateral, scurt de 1-4 cm, gros de 1-3 cm, alb-zbarlit, paros la baza, adeseori lipseste.

Carnea alba, moale, elastica, miros placut, gust dulce.

Sporii cilindrici sau ...

Descarcă licența

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Aspecte contributive la studiul farmacognostic al speciei Pleurotus Ostreatus
    • Cuprins.doc
    • Diploma.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
9/10 (3 voturi)
Anul redactarii:
2006
Nr fișiere:
2 fisiere
Pagini (total):
56 pagini
Imagini extrase:
80 imagini
Nr cuvinte:
9 843 cuvinte
Nr caractere:
58 219 caractere
Marime:
18.35MB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Licența
Domeniu:
Medicină
Predat:
la facultate din Bucuresti
Specializare:
Farmacognozie-fitochimie-fitoterapie
Materie:
Medicină
Sus!