Mixul de Marketing al SC Natural Paris SRL

Previzualizare licența:

Cuprins licența:

Introducere
CAPITOLUL 1
Mixul de Marketing - concept, caracteristici
1.1 Definirea Mixului de Marketing 1
1.2 Componentele Mixului de Marketing 2
1.3 Ecomixul de Marketing 7
CAPITOLUL 2
Mixului de Marketing al SC Natural Paris SRL
2.1. Prezentarea SC Natural Paris SRL 9
2.2. Politica de Produs 10
2.3. Politica de Pret 12
2.4. Politica de Distributie/Plasare 14
2.5. Politica de Promovare 15
Concluzii 21
Anexe 23
Bibliografie 28

Extras din licența:

Introducere

Mixul de marketing este o componenta fundamentala a marketingului, de aceea am ales ca tema de studiu pentru lucrarea de licenta "Mixul de Marketing al SC Natural Paris SRL". Am considerat ca este o tema interesanta care trebuie aprofundata.

Primul capitol cuprinde elemente de teorie. In prima parte am preluat definirea mixului de marketing din diverse publicatii si am incercat sa sintetizez ceea ce am considerat esential pentru tema mea.

Tot in primul capitol am definit fiecare componenta a mixului de marketing si am identificat tipurile de strategii care pot fi aplicate de o intreprindere din perspectiva variabilelor mixului de marketing.

Deoarece in studiul de caz am analizat componenta mixului de marketing la o intreprindere care are domeniul de activitate comercializarea de produse bio, in ultima parte a primului capitol am detaliat particularitatile mixului de marketing pentru aceasta categorie de produse.

In capitolul al doilea am aplicat notiunile teoretice din primul capitol in cazul SC Natural Paris SRL. Am ales aceasta firma deoarece, fiind angajata la SC Natural Paris SRL mi-a fost usor sa obtin informatiile necesare.

In acest capitol am identificat strategiile mixului de marketing pentru fiecare variabila a mixului de marketing si am analizat mijloacele prin intermediul carora SC Natural Paris SRL isi dozeaza fiecare componenta. In finalul celui de-al doilea capitol am detaliat lansarea unei noi game de produse, etapa ce cuprinde toate elementele mixului de marketing.

Pentru elaborarea lucrarii am utilizat atat surse nationale, cartile teoreticienilor marketingului de nationalitate romana si site-urile romane, dar si surse internationale, lucrarile lui Ph. Kotler si ale altor teoreticieni straini.

Aceasta este structura lucrarii si motivatia pentru care am ales tema respectiva. Sper ca este o lucrare interesanta. Ii multumesc domnului profesor coordonator pentru implicare si indrumare.

CAPITOLUL I

MIXUL DE MARKETING:

CONCEPT, CARACTERISTICI

1.1 DEFINIREA MIXULULUI DE MARKETING

Conceptul de marketing mix a fost introdus in 1964 de americanul Neil Borden, initial, acesta a identificat si a luat in considerare un numar de 12 elemente: produsul, pretul, marca, distributia, vanzarea personala, publicitatea platita (advertising-ul), promovarea vanzarilor, ambalarea (packaging), display-ul (expunerea, merchandising-ul), serviciile post-vanzare, manipularea sau logistica (physical handling) si cercetarea de marketing.

In acelasi an, Jerome McCarthy a simplificat modelul lui Borden, esentializand si rezumand mixul de marketing la cei 4P: Produs, Pret, Plasare, Promovare.

Descarcă licența

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Mixul de Marketing al SC Natural Paris SRL.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Nu
Nota:
6/10 (3 voturi)
Anul redactarii:
2011
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
29 pagini
Imagini extrase:
29 imagini
Nr cuvinte:
7 851 cuvinte
Nr caractere:
45 218 caractere
Marime:
147.88KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Licența
Domeniu:
Marketing
Tag-uri:
marketing, Economie
Predat:
Facultatea de Administratie si Afaceri , Universitatea din Bucuresti din Bucuresti
Materie:
Marketing
Sus!