Brief de Agenție

Previzualizare licența:

Cuprins licența:

MOTIVATIE 3
REZUMAT 4
I.BRIEF DE AGENTIE 6
A. SOCIETATEA 6
A)CONSTITUIREA SOCIETATII 6
B)ISTORICUL SOCIETATII 6
C) OBIECTUL SOCIETATII 11
D) SENSIBILITATEA SOCIETATII 11
E) OBIECTIVE GENERALE ALE SOCIETATII 11
B. PRODUSUL 13
A) PRINCIPALELE ACTIVITATI ALE INTREPRINDERII 13
B) FIZIONOMIE 13
PEUGEOT 307 XT PREMIUM 2.0 HDI FAP 48
C) ISTORIC 50
C. CONCURENTA 57
A) CARE SUNT PRINCIPALELE SOCIETATI CONCURENTE 57
B) PRODUSE SIMILARE SI IDENTICE. 60
C) DIFERENTE INTRE GRUPUL PEUGEOT-CITROEN SI CONCURENTI 64
D)CARE ESTE CONCURENTUL POSIBIL PE VIITOR SI IN CE PUNCTE POATE SA NE JENEZE 64
E) PRODUSE DE SUBSTITUTIE 65
D. PIATA 66
A)DIMENSIUNI SI EVOLUTIE 66
A) STRUCTURA SI SEGMENTARE 67
B) PRECIZAREA OBSTACOLELOR CARE IMPIEDICA CASTIGAREA UNUI SEGMENT DE PIATA MAI LARG. 67
E. DISTRIBUTIA 68
A)IMPLANTARE LA NIVEL NATIONAL. 68
F. CONSUMUL 79
A) CUMPARATORUL 79
B) CONSUMATORUL 80
G. PROMOVAREA 82
II PROGRAMUL DE VANZARE 84
III. PROGRAMUL PUBLICITAR 85
A. PERSUADAREA PRIN CREDIBILITATE. 85
B. PERSUADAREA PRIN LOGICA 85
C.PERSUADAREA PRIN EMOTIE. 85
IV. PROMOVAREA VANZARILOR 85
ANEXA 1 85
ANEXA 2 85
ANEXA 3 85
ANEXA 4 85
ANEXA 5 85
ANEXA 6 85
ANEXA 7 85
ANEXA 8 85
ANEXA 9 85
ANEXA 10 85
ANEXA 11 85
BIBLIOGRAFIE 85

Extras din licența:

Faptul ca doua persoane au optat pentru acelasi produs nu inseamna ca au exact acelasi motiv pentru a adopta comportamentul in cauza. Acesta este si cazul nostru. Amandorura ni s-a parut o idee buna de a realiza proiectul pe modelul Peugeot 307. Motivele care ne-au determinat sa luam aceasta decizie vor fi prezentate, in cateva randuri, de catre fiecare decident in parte. Si intrucat in general fetele au prioritate, primul paragraf va apartine Ramonei MAFTEI, urmand ca cel de-al doilea sa fie scris de catre Silviu CALIN.

"Femeia = persoana cu bogate cunostinte in domeniul masinilor...de calcat, spalat, de tocat carne sau de ce nu de cusut. Este des intalnita ideea ca o fata nu se poate descurca la fel de bine ca un barbat in domeniul celorlalte tipuri de masini, al autoturismelor. Acest lucru a reprezentat o adevarata provocare. Si cum sunt de parere ca daca vrei sa ajungi departe trebuie sa-ti stabilesti obiective marete (dar realizabile) m-am orientat spre o marca ce se caracterizeaza prin eleganta, varietate, nivel tehnologic avansat. De ce modelul 307? - Berlina compacta mi se pare un autoturism care poate fi folosit in mai multe circumstante: serviciu, vacante, activitati cotidiene si de ce nu la diverse intrunire sociale.

Dupa ce am lucrat la acest proiect pot afirma ca sunt de parerea celorlalti. O fata nu se poate descurca la fel de bine ca un baiat in acest domeniu. Ea poate mult mai mult." - de Ramona Maftei.

,,Cred ca unul dintre cele mai importante aspecte care m-au facut sa ma indrept spre aceasta masina s-a conturat atunci cand am avut sansa de a lucra in cadrul echipei de organizare a targului Auto Style Show de la Iasi unde printre numeroasele marci prezente s-a numarat si Peugeot cu toata gama de modele oferita spre vanzare in Romania. Cele mai multe marci prezente la expozitie ofereau si posibilitatea de a participa la un drive test, unele dintre marci erau mai deschise la acest aspect decat altele in sensul ca nu erau atat de exclusiviste in ceea ce priveste persoanele selectate. Printre persoanele care au avut sansa de a face un drive test cu una din masinile Peugeot m-am numarat si eu, iar la sugestia unui reprezentant al firmei am ales modelul 307 pentru a-l testa. Ce pot sa spun este faptul ca desi am mai facut drive test cu alte modele din gamele Dacia, Renault, Seat, Toyota, Skoda, Fiat, modelul 307 Peugeot a fost cel care mi-a lasat impresia cea mai placuta, nu doar din punctul de vedere al performantelor si al design-ului sau al accesoriilor cu care era dotat auomobilul dar si cel al comportamentului personalului de contact. Astfel ca, atunci cand s-a ivit ocazia de a lucra pe un proiect mai amplu care implica si promovare, mai ales ca mi-au placut foarte mult si spoturile relizate de firma Peugeot, mi-am zis ca... vreau sa cunosc mai bine acest model." - Silviu CALIN

Rezumat

Proiectului trateaza subiecte importante si interesante mai ales in situatia in care exista un interes mai deosebit fata de acest produs. Pentru a inspira o doza in plus de interes cititorilor am inceput prin prezentarea motivatiei.

Referitor la partea ce trateaza Brief-ul de agentie, putem spune ca societatea a fost tratata intr-un mod clasic incepandu-se cu detalii despre constituirea societatii, continand cu istoricul care s-a incercat a fi redat intr-un mod cat mai animat, mai putin plictisitor, fiind prezentate fotografii reprezentative pentru fiecare perioada. In stransa legatura cu istoricul este si evolutia siglelor Peugeot de-a lungul timpului.

Urmatorul punct tratat in acest capitol se refera la obiectul de activitate al societatii si sensibilitatea acesteia la modificarile la care a fost supusa de-a lungul timpului atat pe plan intern cat si pe plan extern. Ultimul subiect tratat in partea de brief al societatii a privit obiectivele generale care sunt aceleasi cu ale grupului din care face parte, adica ,,Peugeot-Citroen Group".

Partea a doua, tratata mai pe larg in proiect, a constituit ,,produsul" prezentandu-se principalele activitati ale intreprinderii, fizionomia produsului, aspecte legate de creatie, ciclul de viata al produsului, modul de utilizare al acestuia, pondere si conditii de vanzare.

Partea a treia a proiectului trateaza concurenta, de unde se pot afla principalele societati concurente, societati ce produc masini din aceeasi gama cu modelul Peugeot 307 si care se adreseaza aproximativ aceleiasi tip de clientela, apoi au fost oferite cateva detalii despre acestia si despre produsele comercializate lor. Sunt oferite detalii despre produsele substituente care sunt reprezentate prin mijloacele de transport in comun si proprii.

Piata produsului Peugeot este tratata la nivel national.In segmentarea pietei s-au folosit datele inregistrate la recensamantul din anul 2002. In ceea ce priveste obstacolele pentru castigarea unui segment de piata mai larg singurele deficiente au venit din exterior. Din observatiile, facute calitatea serviciilor si a produselor Peugeot nu poate fi contestata.

Din capitolul ,,distributie" se poate observa faptul ca Peugeot distribuie masinile doar prin propria retea de concesionari.

Consumul este abordat din doua puncte de vedere, si anume cel al consumatorului si cel al cumparatorului, desi in cazul acestui produs de obicei sunt aceeasi persoana. S-au mai tratat la acest capitol motivatia de cumparare, piedici in posesia produsului si obiceiurile de cumparare. S-a concluzionat ca perioadele cu cel mai mare volum de vanzari sunt vara si toamna.

In capitolul promovare au fost analizate campaniile desfasurate anterior de catre Peugeot, dar si de firmele concurente.

Prin ,,programul de vanzare" s-a stabilit o perioada de 6 luni in care se aplica diverse strategii in vederea indeplinirii obiectivelor propuse.

Piata tinta , obiecivele pentru campania publicitara, bugetul alocat, canalele media folosite (radio, tv, ziare) si mediaplan-ul sunt intalnite in capitolul intitulat ,,programul publicitar".

In finalul proiectului se discuta despre promovarea vanzarilor. Astelf s-au stabilit obictive ce urmeaza a fi atinse prin aplicarea unui program de promovaea vanzarilor ce va fi desfasurat in martie - 10 prilie 2004.

I. Brief de agentie

A. Societatea

a)Constituirea societatii

In secolul al XV-lea, in Vandoncourt, cronicile amintesc de un anume Jean Pequignot Peugeot- primar al orasului. El este "vinovatul" a ceea ce numim noi astazi grupul PSA Peugeot Citroen.

Dar totul a inceput intr-o perioada cand cei mai multi erau tesatori sau mestesugari. Punctul de plecare : o simpla moara de cereale.

b)Istoricul societatii

In zorile secolului al XVIII-lea Jean Jacques Peugeot (1699-1741), fiu al lui Jean Pequignot Peugeot, se casatoreste cu Suzanne Mettetal. Cel de-al saselea lor copil Jean Pierre este fondator al ramurii industriale si lasa mostenire fiilor o vopsitorie impreuna cu morile de grane.

Perioada morilor.......regiunea Montbeliard

La Herimoncourt, in regiunile Montbeliard, cei doi fii mai invarsta a lui Jean Pierre Peugeot s-au asociat cu un ginere pe nume Japy pentru a crea societatea Fratii Peugeot si Jaques Maillard-Salins. Ei tansforma afacerea familiei (morile de cereale Sous-Cratet) in topitorie de otel. Aici erau angajati 70 de salariati si prelucrau intre 100-150 kg de otel/zi. Fabrica era dotata cu trei ciocane hidraulice si sapte laminoare. Apreciate pentru calitate, produsele Peugeot sunt exportate in Elvetia, Italia, Turcia...

Moara Sous -Cratet

Afacerea se dezvolta, numele companiei devine "Fratii Peugeot Mai Invarsta". In orasul Terre Blanche se deschie o noua fabrica de articole de fierarie. La aceasta se adauga si celelalte deja existente: Pont-de-Roide, Audincourt, Valentigney, Beaulieu. Preoduse fabricate: ferastrau, arcuri, busc, diferite unelte, schelet de umbrela si rasnita de cafea.

Reprezentantii familiei Peugeot sunt adevarati "deschizatori de drumuri": fabrica prima rasnita de cafea, primele masini de cusut (final de serie 1936), prima bicicleta cu roti inegale (Grand Bi) si tricicleta " Serpollet-Peugeot".

Grand Bi.................rasnita de cafea....... Tricicleta " Serpollet-Peugot"

Armand Peugeot (1849-1915) care a crezut in viitorul bicicletei si apoi al automobilului,

Bibliografie:

Stefan Prutianu, Corneliu Munteanu, Cezar Caluschi - Inteligenta Marketing Plus, Ed. Polirom, Iasi, 1999

Emil Maxim - Marketing, Ed. Sedcom Libris, Iasi, 2002

www.apia.ro

www.autoghid.ro

www.autostyle.ro

www.bumerang.ro

www.daewoo.ro

www.ford.com

www.google.com

www.masini.ro

www.media-target.ro

www.opel.ro

www.peugeot.com.ro

www.peugeot.com

www.psa-peugeot-citroen.com

www.recensamant.ro

www.renault.com

www.volkswagen.com

Descarcă licența

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Brief de Agentie.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
10/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
107 pagini
Imagini extrase:
107 imagini
Nr cuvinte:
27 337 cuvinte
Nr caractere:
167 107 caractere
Marime:
2.31MB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Licența
Domeniu:
Marketing
Tag-uri:
agentie, productie, vanzari
Predat:
la facultate
Materie:
Marketing
Sus!