Analiza schemei de amenajare hidroenergetică pe un râu

Previzualizare licența:

Cuprins licența:

1 SCHEMA DE AMENAJARE HIDROENERGETICA A RAULUI ARGES
1.1 DATE GENERALE
1.2 DESCRIERE
2 PRIZA MICROHIDROAGREGAT
2.1 DESCRIERE GENERALA
2.2 DESCRIEREA ECHIPAMENTULUI HIDROMECANIC SI REGIMURI DE FUNCTIONARE
3 CENTRALA HIDROELECTRICA
3.1 SCOPUL
3.2 DESCRIERE
4 TURBINA HIDRAULICA
4.1 SCOPUL INSTALATIEI
4.2 DESCRIEREA PRODUSULUI TURBINA F. O. 230/720
4.2.1 GRUPUL DE ULEI SUB PRESIUNE
4.2.2 INSTALATIA DE EVACUARE APA DIN ASPIRATOR
4.2.3 INSTALATIA DE CURENT CONTINUU
4.2.4 INSTALATIA APEI DE RACIRE
4.2.5 SISTEMUL DE EXCITATIE AL GENERATORULUI
4.2.6 HIDROGENERATORUL VERTICAL SINCRON. 63
5 BAZINUL DE LINISTIRE
5.1 SCOPUL LUCRARII
5.2 DESCRIEREA LUCRARII
5.3 MASURI NPM

Extras din licența:

Raul Arges, izvoraste din muntii Fagaras, in centrul tarii, varsandu-se, dupa un traseu de aproximativ 250 km lungime in Dunare, in zona sudica a tarii (Oltenita). Pentru a creste gradul de utilizare complexa a resurselor hidrografice ale Argesului, a fost gandita o amenajare a acestui rau, care sa satisfaca numeroase cerinte cum ar fi: alimentari cu apa potabila pentru populatie si industrie, irigatii combaterea eroziunii solului, piscicultura, prevenirea inundatiilor, producerea energiei electrice, baze sportive si de agrement si chiar navigatie pe sectorul inferior.

In acest scop au fost demarate inca din anul 1960 ample lucrari de regularizare si amenajare a cursului acestui rau, precum si a afluentilor sai mai importanti (Raul Targului, Dambovita, Raul Doamnei, Valsan). Schema de amenajare a raului Arges a fost conceputa pentru a satisface, din punct de vedere energetic, urmatoarele, cerinte: Pentru atingerea acestor obiective s-a realizat un lac de acumulare important (465 mil. m. c. apa) - Lacul Vidraru de care beneficiaza intreaga cascada de centrale hidroelectrice din aval.

Pentru a putea utiliza la intreaga capacitate acumularea Vidraru; au fost facute lucrari de captare ai unor afluenti ai Argesului (Raul Doamnei, Valsan, Limpedea, V.

lui Stan) si chiar un afluent al Oltului (raul Topolog). Aceste aductiuni secundare insumeaza zeci de km. de canale, tunele, conducte, precum si alte constructii hidrotehnice. Astfel s-a marit gradul de utilizare a potentialului hidroenergetic economic, permitandu-se folosirea energiei cursurilor de apa a caror amenajare independenta in centrale de mica putere nu ar fi fost economica, concentrarea debitelor fiind una din caile principale de crestere a puterii in CHE.

Sistemul hidroenergetic Arges este format din urmatoarele obiective: - doua CHE amonte de barajul Vidraru, Cumpana si Valsan cu o putere de 5 MW fiecare - CHE Vidraru cu o putere de 220 MW - Sectorul Oiesti - C. de Arges, cu CHE: Oiesti, Albesti, Cerbureni, V.

Iasului, C. de Arges; - Sectorul C. de Arges - Golesti cu CHE: Noaptes, Zigoneni, Baiculesti, Manicesti, Valcele, Merisani, Budeasa, Bascov, Pitesti, Golesti.

- Sectorul Golesti - Oltenita cu CHE: Mihailesti, Adunatii-Copaceni, Rodovanu, Oltenita.

Din acest sector s-au finalizat in momentul de fata numai lucrarile la CHE Mihailesti, celelalte fiind abandonate in diverse stadii de executie.

Descriere 1. CHE CUMPANA - tip cu lac de acumulare derivatie sub presiune si centrala la zi - volumul lacului 288. 430 m3 realizat cu barajul Cumpanita (H = 33m) - cota maxima in lac 921, 50 mdM - caderea centralei 102 m - debitul instalat 6, l m3/s. - puterea instalata 5 MW - tip hidroagregate -1 turbina Francis si generator sincron - anul PIF -1967. 2. CHE VALSAN - tip cu lac de acumulare, derivatie sub presiunea si centrala subterana - volumul lacului 120. 000m3 realizat cu barajul Valsan (Hm = 25 m). - cota maxima in lac 954 mdM.

- caderea centralei 108 m - debitul instalat 6, 1m3/s. - puterea ...

Descarcă licența

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Analiza schemei de amenajare hidroenergetica pe un rau
    • Cuprins.doc
    • Diploma.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (1 voturi)
Anul redactarii:
1996
Nr fișiere:
2 fisiere
Pagini (total):
53 pagini
Imagini extrase:
70 imagini
Nr cuvinte:
15 367 cuvinte
Nr caractere:
79 032 caractere
Marime:
61.52KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Licența
Domeniu:
Geografie
Predat:
la facultate din Bucuresti
Specializare:
-
Materie:
Geografie
Sus!