Studiu de caz privind circuitele integrate analogice

Previzualizare licența:

Cuprins licența:

1 ANALIZA SI UNUI A. O. DUPA O SCHEMA DATA
2 ANALIZA A. O. 741
2.1 DESCRIEREA FUNCTIONALA A SCHEMEI
2.2 ANALIZA DE PSF A SCHEMEI DE A. O.
2.3 DETERMINAREA PUTERII CONSUMATE
2.4 ANALIZA IN REGIM TRANZITORIU A SCHEMEI DE A. O. CU REACTIE NEGATIVA CU AMPLIFICARE 1 SI COMPENSAT IN FRECVENTA
2.5 ANALIZA DE AC A SCHEMEI DE A. O.
2.6 FACTORUL DE REJECTIE PE MOD COMUN - CMRR
2.7 FACTOR DE REJECTIE AL TENSIUNILOR DE ALIMENTARE - SVRR
2.8 VARIATIA PARAMETRILOR AMPLIFICATORULUI CU TEMPERATURE
3 CONCLUZII

Extras din licența:

Tehnologia circuitelor integrate liniare a avut si are un progres foarte mare in ultimii ani, daca ne gindim de unde s-a plecat, adica la tehnologiile timpurii de fabricatii, ce erau comune, atit circuitelor digitale cit si liniare, fiind reprezentate prin tehnologia TTL, avem o tehnologie de fabricatie mai putin critica.

Nu doar procesul de fabricatie, ci si design-ul este revolutionar fata de inceputuri, schemele find redefinite in mare parte. Toate aceste redefiniri au dus nu doar la o imbunatatirii circuiteleor, ci si a vietii de zi cu zi, de la aparatura electrocasnica la sisteme spatiale, astfel in pas cu dezvoltarea circuitelor circuitelor integrate mergand si tehnologiile ce concura la relizare Amplificatorul operational este un amlificator diferential de curent continuu cu castig mare in tensiune. Aceasta inseamna ca un amplificator operational ideal ar trebui sa aiba o amplificare in tensiune infinita, impedanta de intrare infinita si impedanta de iesire zero.

-castigul diferential in bucla deschisa =a, si reprezinta raportul dintre variatia tensiunii de iesire si variatia tensiunii diferentiale de intrare; -tensiunea de decalaj = Vdi, este tensiunea continua a unui generator aplicata la una din intrarile circuitului, pentru care potentialul de iesire este nul; -curentul de decalaj = Idi, reprezinta diferenta dintre cei doi curenti de intrare; -CMRR = raportul dintre cistigul diferential in bucla deschisa si cistigul pe mod comun in bucla deschisa; -SVRR = raportul dintre variatia tensiunii de decalaj de la intrare si variatia surselor de alimentare, care conduc la aceeasi deplasare a tensiunii de iesire.

-SR = viteza maxima de variatie a semnalului de iesire, pentru un semnal trepta la intrare; -Banda de trecere la castig unitar, reprezinta banda la 3dB in montaj repetor.

Descrierea functionala a schemei Schema contine 3 etaje de baza: - etajul de intrare - etajul de amplificare intermediar - etajul final (de iesire) Etajul de intrare- este un etaj diferential de tip parafaza. Intrarea se face pe tranzistoarele T1 si T2, in conexiunea colector comun, care comanda in continuare tranzistoarele T3 si T4 in conexiunea baza comuna, avand o sarcina activa formata din T5 si T6. Configuratia etajului de intrare permite obtinerea unei impedante de intrare diferentiale mari si curenti de polarizare mici; in acelasi timp tranzistoarelor pnp, cuplate direct la tranzistoarele npn, permite deplasarea nivelului de current continuu (alimentarea circuitului). Se observa ca tensiunea pe colectorul tranzistoarelor pnp, in repaus, este -VCC+ VR1 + (VBE) T5 + (VBE) T7, deci apropiata de valoarea sursei de alimentare negative. De asemenea, pentru a nu inrautati comportarea in frecventa a etajului de intrare, tranzistoarele pnp, care, dupa cum se stie au un raspuns prost in frecventa, se utilizeaza in conexiunea cu baza comuna.; In plus, utilizarea sarcinii active, formata de tranzistoarele T5 si T6, permite obtinerea amlificarii integrale a ...

Descarcă licența

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Studiu de caz privind circuitele integrate analogice
    • Cuprins.doc
    • Diploma.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
9/10 (3 voturi)
Anul redactarii:
2004
Nr fișiere:
2 fisiere
Pagini (total):
41 pagini
Imagini extrase:
37 imagini
Nr cuvinte:
5 256 cuvinte
Nr caractere:
31 866 caractere
Marime:
262.68KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Licența
Domeniu:
Electrotehnică
Predat:
la facultate din Bucuresti
Materie:
Electrotehnică
Sus!