Aspecte privind computerul de bord și controlul de timp al sistemului

Previzualizare licența:

Cuprins licența:

1 FUNCTIONAREA SI UTILIZAREA CALCULATORULUI DE BORD AUTO
1.1 DESCRIEREA CALCULATORULUI DE BORD
1.2 UTILIZAREA CALCULATORULUI DE BORD
1.3 FUNCTIONARE CALCULATORULUI DE BORD
2 STRUCTURA HARD A CALCULATORULUI
2.1 PREZENTARE GENERALA
2.2 TIMERUL T2
2.3 CIRCUITELE DE RESET
2.4 INTRERUPERI
2.5 STRUCTURA PORTURILOR I / O
2.6 ORGANIZAREA MEMORIEI
3 CONECTAREA UNUI MODUL DE AFISARE CU CRISTALE LICHIDE
3.1 PREZENTARE GENERALA
3.2 DESCRIEREA SISTEMULUI DE AFISARE TIP LCD L2432
4 STRUCTURA SOFT A COMPUTERULUI
4.1 PROGRAMUL DE INITIALIZARE
4.2 PROGRAMUL PRINCIPAL
4.3 PROGRAMUL DE DESERVIRE A INTRERUPERII CM0
4.4 PROGRAMUL DE INITIALIZARE A AFISAJULUI
4.5 PROGRAMUL DE AFISARE
5 ANEXA

Extras din licența:

Calculatorul de bord este un microsistem de calcul care are atasate cateva periferice. Aceste periferice pot fi: senzori pentru citirea anumitor parametrii, afisaj pentru afisarea parametrilor prelucrati, tastatura pentru introducerea de date sau comutare intre functiile afisate. Calculatoarele de bord au evoluat in decurs de cativa ani de la sisteme simple, care estimau numai distanta care mai poate fi parcursa, pana la sisteme mult mai complicate care ofera mai multe informatii cum ar fi: viteza medie, viteza instantanee, cantitate de combustibil ramasa, cantitate de combustibil consumata, consumul mediu si instantaneu, ora si data, timpul de la inceputul deplasarii, timpul pana la destinatie, temperatura interioara si exterioara, diferite capacitati de diagnosticare. Conducatorul auto poate introduce informatii in calculator la inceputul unei calatorii cum ar fi de exemplu distanta pana la destinatie. Pe timpul calatoriei, conducatorul auto poate solicita informatii specifice. Este de preferat sa se afiseze o singura marime la un moment dat, pentru a putea fi citita, urmarita usor si a nu distrage atentia conducatorului prea mult timp. De obicei se folosesc afisaje cu una sau doua linii pe care prin selectie se pot urmari toate marimile. 1. 2 Utilizarea calculatorului de bord.

Din privinta unui utilizator de automobil un computer de bord este ceva simplu care afiseaza marimea de interes (ceasul, temperatura, viteza etc. ). Daca nu este marimea dorita se selecteaza prin apasarea unui buton eventual de mai mute ori. Prin apasarea consecutiva se face de fapt o baleere a marimilor care pot fi afisate. Din privinta unui proiectant de calculator de bord auto, problemele se complica cu cat numarul marimilor de afisat creste si simplitatea utilizarii trebuie sa ramana aceiasi. Consola calculatorului de bord este formata in din trei taste cu functii multiple.

Functiile tastelor pentru partea de control de timp sunt: prima tasta notata but1 pentru schimbare ceas/cronometru sau incrementare a datei unde este pozitionat cursorul.

a doua tasta notata but2 pentru intrarea/iesire in modul setare ceas sau start/stop in mod cronometru.

a treia tasta notata but3 pentru deplasare cursor in mod ceas sau reset in mod cronometru.

1. 3 Functionare calculatorului de bord.

Partea calculatorului de bord care o voi prezenta in continuare este de control de timp al sistemului, partea de ceas, calendar si cronometru.

Probabil partea cea mai importanta din intreg calculatorul deoarece, se vede si din fig. 1. 1 intra in calculul multor alte marimi. La stabilirea alimentarii microsistemului acesta intra automat in programul de ceas si incepe sa functioneze cu o data stabilita de obicei cu data de fabricatie, ulterior se poate seta de utilizator la data si ora curente.

Contorizarea timpului se realizeaza eficient cu un microcontroler care lucreaza in intreruperi periodice generate de contorul T2, mai exact de unul din registrele de comparare ale acestuia. Contorul ...

Descarcă licența

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Aspecte privind computerul de bord si controlul de timp al sistemului
    • Cuprins.doc
    • Diploma.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
9/10 (2 voturi)
Anul redactarii:
2004
Nr fișiere:
2 fisiere
Pagini (total):
104 pagini
Imagini extrase:
93 imagini
Nr cuvinte:
19 990 cuvinte
Nr caractere:
119 902 caractere
Marime:
358.11KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Licența
Domeniu:
Electrotehnică
Predat:
la facultate din Alba Iulia
Specializare:
Electronica aplicata. ingineria calculatoarelor
Materie:
Electrotehnică
Sus!