Studiu privind contabilitatea imobilizărilor și a mijloacelor fixe

Previzualizare licența:

Cuprins licența:

1 ORGANIZAREA SI CONDUCEREA CONTABILITATII
1.1 REGISTRELE DE CONTABILITATE
1.2 SITUATII FINANCIARE ANUALE
2 CONTABILITATEA IMOBILIZARILOR
2.1 DEFINIREA SI STRUCTURA IMOBILIZARILOR
2.2 EVALUAREA IMOBILIZARILOR
3 ORGANIZAREA GENERALA A CONTABILITATII IMOBILIZARILOR CORPORALE
4 CONTABILITATEA MIJLOACELOR FIXE
4.1 CONTABILITATEA OPERATIILOR PRIVIND IESIREA MIJLOACELOR FIXE
4.2 CONTABILITATEA VANZARII MIJLOACELOR FIXE CU PLATA IN RATE
4.3 CONTABILITATEA IMOBILIZARILOR IN CURS
4.4 AMORTIZAREA IMOBILIZARILOR
4.5 CONTABILITATEA AMORTIZARII IMOBILIZARILOR
5 PREZENTAREA FIRMEI ANALIZATE
5.1 SOCIETATEA NATIONALA DE TRANSPORT FEROVIAR DE MARFA S. C. XYZ S. A.

Extras din licența:

Societatile comerciale, societatile/companiile nationale, regiile autonome, institutele nationale de cercetare-dezvoltare, societatile cooperatiste si celelalte persoane juridice au obligatia sa organizeze si sa conduca contabilitatea proprie, respectiv contabilitatea financiara, potrivit legi, contabilitatii Nr 82/1991 si contabilitatea de gestiune adaptata la specificul activitatii.

Contabilitatea, ca activitate specializata in masurarea, evaluarea, cunoasterea, gestiunea si controlul activelor, datoriilor si capitalurilor proprii, precum si a rezultatelor obtinute din activitatea persoanelor juridice si fizice trebuie sa asigure inregistrarea cronologica si sistematica, prelucrarea, publicarea si pastrarea informatiilor cu privire la pozitia financiara, performanta financiara si fluxurile de trezorerie, atat pentru cerintele interne ale acestora, cat si in relatiile cu investitorii prezenti si potentiali, creditorii financiari si comerciali, clientii, institutiile publice si alti utilizatori. Contabilitatea se tine in limba romana si in moneda nationala Contabilitatea operatiunilor efectuate in valuta se tine atat in moneda nationala, cat si in valuta Ministerul Finantelor Publice elaboreaza si emite norme si reglementari in domeniul contabilitatii, planul de conturi general, modelele situatiilor financiare, registrelor si formularelor comune privind activitatea financiara si contabila, normele metodologice privind intocmirea si utilizarea acestora. Societatile comerciale, societatile/companiile nationale au obligatia sa conduca contabilitatea in partida dubla si sa intocmeasca situatii financiare anuale.

Orice operatiune economico-financiara efectuata se consemneaza in momentul efectuarii ei intr-un document care sta la baza inregistrarilor in contabilitate, dobandind astfel calitatea de document justificativ. Documentele justificative care stau la baza inregistrarilor in contabilitate angajeaza raspunderea persoanelor care le-au intocmit, vizat si aprobat, precum si a celor care le-au inregistrat in contabilitate, dupa caz. Persoanele juridice enumerate mai sus au obligatia sa efectueze inventarierea generala a elementelor de activ si de pasiv detinute la inceputul activitatii, cel putin o data pe an pe parcursul functionarii lor, in cazul fuziunii sau incetarii activitatii, precum si in alte situatii prevazute de lege.

Rezultatul inventarierii se inregistreaza in contabilitate potrivit reglementarilor contabile aplicabile. Evaluarea elementelor detinute cu ocazia inventarierii si prezentarea acestora in situatiile financiare anuale se fac potrivit normelor si reglementarilor contabile.

Reevaluarea activelor imobilizate se face, cu exceptiile prevazute de reglementarile legale, la valoarea justa a acestora. Valoarea justa se determina pe baza unor evaluari efectuate, de regula, de evaluatori autorizati.

Persoanele care organizeaza si conduc contabilitatea, de regula, in compartimente distincte, conduse de catre directorul ...

Descarcă licența

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Studiu privind contabilitatea imobilizarilor si a mijloacelor fixe
    • Cuprins.doc
    • Diploma.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
9/10 (1 voturi)
Anul redactarii:
2003
Nr fișiere:
2 fisiere
Pagini (total):
60 pagini
Imagini extrase:
45 imagini
Nr cuvinte:
11 739 cuvinte
Nr caractere:
71 300 caractere
Marime:
116.75KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Licența
Domeniu:
Economie
Predat:
la facultate din Bucuresti
Specializare:
-
Materie:
Economie
Sus!