Studiu de caz privind particularitățile comportamentului consumatorului de radio

Previzualizare licența:

Cuprins licența:

1 RADIOUL CA MIJLOC DE COMUNICARE IN MASA
1.1 CARACTERISTICI ALE RADIOULUI CA MIJLOC DE COMUNICARE IN MASA
1.2 PREZENTAREA SOCIETATII ROMANE DE RADIODIFUZIUNE
1.3 SPECIFICUL POSTULUI RADIO ROMANIA CULTURAL
1.3.1 ANALIZA IMAGINII POSTULUI ROMANIA CULTURAL IN PRESA SCRISA
1.4 PROBLEMA MARKETINGULUI IN SFERA CULTURII
2 CERCETAREA PIETEI MASS- MEDIA
2.1 CERCETAREA FACTORILOR DE MEDIU
2.2 INVESTIGAREA CERERII
2.3 STUDIUL OFERTEI
2.4 STRATEGII DE PIATA
3 COMPORTAMENTUL CONSUMATORULUI DE RADIO
3.1 DESPRE AUDIENTA POSTURILOR DE RADIO LA NIVEL EUROPEAN
3.2 STUDIUL COMPORTAMENTULUI CONSUMATORULUI DE RADIO ROMANIA CULTURAL
3.3 PIATA PUBLICITARA RADIO
3.4 TEHNICI DE CERCETARE A AUDIENTEI LA RADIO ROMANIA CULTURAL
4 ACTIVITATEA PROMOTIONALA A CANALULUI RADIO ROMANIA CULTURAL
5 CONCLUZII

Extras din licența:

Caracteristici ale radioului ca mijloc de comunicare in masa Mass media are si va avea un impact deosebit asupra oamenilor. De-a lungul timpului au debutat diverse mijloace de comunicare in masa, au evoluat spectaculos, dupa care s-au retras pentru a lasa loc altui mijloc de comunicare sa se afirme.

Asa s-au intamplat lucrurile cu cartea, presa scrisa, filmul, radioul si binenteles televiziunea. La ora actuala Internetul este un mijloc de comunicare la care se apeleaza foarte des. Navigand pe Internet poti afla in timp scurt informatiile de care ai nevoie, poti consulta enciclopedii, poti patrunde in biblioteci renumite din lume, poti vizita muzee si de ce nu, poti asculta muzica. Nu este de neglijat nici reclama care se face pe Internet. Evolutia mondiala a retelei Internet este un fenomen unic, in sensul ca nici nu alt mijloc de comunicare nu a avut o dezvoltare atat de exploziva. Evolutia retelei Internet in Romania este in perfecta concordanta cu tendintele mondiale, cu diferenta ca datorita stadiului relativ incipient, in comparatie cu America sau Europa de vest, rata de dezvoltare este mai mica. Dar, presa, in general, ca mijloc de comunicare in masa, are un rol esential intr-o societate.

Astfel, datoria jurnalistilor este de a pune intrebari, pentru ca ulterior: Sa descopere si sa publice/ transmita informatiile care sa inlocuiasca zvonurile si speculatiile; Sa reziste sau sa evadeze de sub controlul guvernamental; Sa informeze electoratul; Sa monitorizeze actiunea si inactiunea guvernelor, a reprezentatilor alesi si a serviciilor publice; Sa monitorizeze activitatea intreprinderilor, modul in care acestea isi trasforma muncitorii, clientii si calitatea produselor; Sa linisteasca tulburarile si sa tulbure linistea, oferind o voce celor care, in mod normal, nu se pot face auziti in public; Sa ofere constant societatii o oglinda, reflectand virtutile si viciile sale; Sa asigure ca s-a facut sau se va face dreptate si ca vor fi intreprinse investigatii acolo unde nu exista o asemenea intentie; Sa promoveze circulatia libera a ideilor, in principal oferind o platforma pentru cei ce au opinii diferite de cele ce prevaleaza in societate; Desi aceste roluri sunt specifice tuturor jurnalistilor, exista diferente intre presa scrisa, radio si TV.

Mai intai, sa precizam ca tiparul, descoperit de catre Gutenberg in jurul anilor 1440, se raspandeate cu o viteza neobisnuita pentru o descoperire.

Pentru unele inventii au fost necesare secole spre a fi adoptate in intregime. Tiparul este o exceptie. El s-a raspandit din Mainz cu o formidabila rapiditate si, incepand cu anul 1490, fiecare mare stat a avut un important centru tipografic, iar unele chiar mai multe. Este imposibil sa exageram rapiditatea transformarii (G. Giovannini, De la Silex la siliciu). Inca din secolul al XVIII-lea, cartea a cedat locul presei scrise.

Astfel, in Franta in timpul Revolutiei, presa a cunoscut in acei ani un adevarat boom; insa in Anglia, la inceputul sec. la ...

Descarcă licența

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Studiu de caz privind particularitatile comportamentului cosumatorului de radio
    • Cuprins.doc
    • Diploma.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
9/10 (2 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
2 fisiere
Pagini (total):
60 pagini
Imagini extrase:
74 imagini
Nr cuvinte:
20 043 cuvinte
Nr caractere:
109 818 caractere
Marime:
124.28KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Licența
Domeniu:
Economie
Predat:
la facultate din Bucuresti
Materie:
Economie
Sus!