Standingul financiar al unei societăți comerciale

Previzualizare licența:

Cuprins licența:

1 PREZENTARE GENERALA A LUCRARII, IMPORTANTA ACESTEIA SI ASPECTE TEORETICE CARE AU STAT LA BAZA ELABORARII LUCRARII
2 PREZENTAREA SOCIETATII SI ANALIZA ECONOMICO - FINANCIARA A ACESTEIA
2.1 DATE DE IDENTIFICARE ALE SOCIETATII
2.2 ISTORICUL SOCIETATII
2.3 DESCRIEREA AFACERII CURENTE
2.4 SINTEZA SITUATIEI FINANCIARE
2.5 CALCULUL STANDINGULUI FINANCIAR AL SOCIETATII XYZ
3 PREZENTATEA INVESTITIEI SI A SOLUTIEI DE FINANTARE
3.1 DESCRIEREA INVESTITIEI
3.2 PREVIZIONAREA ACTIVITATII DE BAZA A SOCIETATII
3.3 PROGNOZE FINANCIARE - IPOTEZE DE PROGNOZA
4 BIBLIOGRAFIE

Extras din licența:

Prezentare generala a lucrarii, importanta acesteia si aspecte teoretice care au stat la baza elaborarii lucrarii Lucrarea pe care am elaborat-o prezinta un studiu de caz auspra situatiei financiare a unei societati comerciale care doreste sa investeasca in extinderea afacerii. In urma analizei economico-financiare am stabilit standingul financiar al societatii studiate; de asemenea am prezentat varianta cea mai indicata de finantare a investitiei: accesarea fondurilor europene nerambursabile.

Analiza financiara furnizeaza un ansamblu de concepte, tehnici si metode care permit tratarea informatiilor interne si externe, interpretarea acestora, emiterea unor judecati de valoare si a unor aprecieri asupra activitatii firmei, in vederea formularii unor recomandari pertinente privind evolutia acesteia, nivelul si calitatea performantelor, gradul de risc intr-un mediu concurential extrem de dinamic. evidentierea disfunctionalitatilor sau elementelor nefavorabilein situatia financiara si a performantelor intreprinderii prezentarea perspectivelor de evolutie a intreprinderii si propunerea unor actiuni de intreprins pentru ameliorarea sau redresarea situatiei.

In urma analizei finaciare se stabileste diagnosticul financiar, a carui obiectivele vizeaza punctul de vedere al actionarilor si al participantilor la viata societatii (angajati si manageri). Diagnosticul financiar necesar managerului vizeaza rapunsul la patru intrebari esentiale privind urmatoarele aspecte: 1. Cresterea cum s-a desfasurat activitatea intreprinderii in perioada examinata si care a fost ritmul cresterii acesteia in raport cu ritmul sectorului 2. Reantabilitatea daca rezultatele obtinute sunt pe masura mijloacelor folosite si daca cresterea a fost insotita de o rentabilitate suficienta 3. Echilibrul care este structura financiara a intreprinderii si daca a ceasta este echilibrata, in contextul raportului intre masele de capitaluri pentru un suport financiar convenabil 4 Riscurile care sunt ele, daca societatea prezinta puncte de vulnerabilitate si daca exista un reisc de faliment crescut sau nu.

Daca se urmareste cresterea, se verifica daca intreprinderea are suficiente resurse pentru investitii si un necesar de fond de rulment pentru activitatea curenta fara riscul de a dezechilibra structurile financiare. De asemenea se verifica daca intreprinderea are o rentabilitate suficienta pentru a face fata cresterii, ceea ce impune compararea rezultatelor obtinute cu mijloacele folosite.

Rolul analizei financiare in atingerea obiectivelor diagnosticului financiar exterior necesar diversilor utilizatori se prezinta astfel: Sursele de date si informatii: Informatiile care au stat la baza studiului sunt preluate in primul rand din situatiile fiananciare anuale, dina balantele analitice trimestriale, dar s-a consultat si conducerea societatii, departamentul economic si tehnic pentru stabilirea strategieie de dezvoltare.

De asemenea pentru adoptarea unor decizii si stabilirea unor ...

Bibliografie:

BATRANCEA I. - "ANALIZA FINANCIARA" - EDITURA DACIA, CLUJ - NAPOCA, 2000

BIRCEA IOAN - "NOTE DE CURS "ANALIZA ECONOMICA/IFRD" "EDITURA UNIVERITATII "PETRU MAIOR", TARGU - MURES, 2002

MARIA BATRANCEA, LARISSA - MARGARETA BATRANCEA - "STANDING FINANCIAR - BANCAR" - EDITURA RISOPRINT, CLUJ - NAPOCA, 2006

SIVIA PETRESCU - "ANALIZA FINANCIARA APROFUNDATA" - UNIVERSITATEA AL I. CUZA IASI, IASI, 2005

OMFP 1435 DIN 15. 10. 2003 PENTRU APROBAREA INSTRUCTIUNILOR PT EDMINISTRAREA FONDULUI DE RISC PENTRU IMPRUMUTURI EXTERNE CONTRACTATE DE STAT SI SUBIMPRUMUTATE UNOR PERSOANE JURIDICE

Descarcă licența

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Standingul financiar al unei societati comerciale
    • Bibliografie.doc
    • Cuprins.doc
    • Diploma.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (3 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
3 fisiere
Pagini (total):
48 pagini
Imagini extrase:
43 imagini
Nr cuvinte:
8 485 cuvinte
Nr caractere:
60 256 caractere
Marime:
390.04KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Licența
Domeniu:
Economie
Predat:
la facultate din Bucuresti
Materie:
Economie
Sus!