Rolul creditului în susținerea și îmbunătățirea agriculturii

Previzualizare licența:

Cuprins licența:

1 IMPORTANTA CREDITULUI CA PARGHIE FINANCIARA IN SUSTINEREA AGRICULTURII DE CATRE PUTEREA PUBLICA
1.1 NECESITATEA SUSTINERII AGRICULTURII DE PUTEREA PUBLICA
1.2 ROLUL CREDITULUI IN ANSAMBLUL DE SUSTINERE A AGICULTURII
2 SISTEMUL FINANCIAR DIN ROMANIA
2.1 EVOLUTIA SISTEMULUI FINANCIAR IN PERIOADA DE TRANZITIE
2.2 BANCA AGRICOLA IN ANSAMBLUL SISTEMULUI FINANCIAR ROMANESC
2.3 ROLUL BANCII AGRICOLE IN FINANTAREA AGRICULTURII
3 CONDITII SI TEHNICI DE ACORDARE A CREDITELOR DE PRODUCTIE PE EXEMPLUL S. C. XYZ S. A. ROMANU BRAILA
3.1 ANALIZA FORMALA
3.2 ANALIZA DE FOND
3.3 EVALUAREA CREDITULUI
3.4 ANALIZA IN VEDEREA EVALUARII CREDITULUI PENTRU LUCRARILE DE PRIMAVARA LA CULTURA DE GRAU
3.5 EVALUAREA CREDITULUI PENTRU PRODUCTIE IN ANUL 1999
3.6 GARANTAREA CREDITULUI
3.7 PLATA CREDITULUI
4 OBIECTIVELE PROCESULUI DE RESTRUCTURARE A SISTEMULUI FINANCIAR DIN AGRICULTURA
4.1 PRIVATIZAREA BANCII AGRICOLE
4.2 ADOPTAREA UNOR NOI FORME DE CREDITE
4.3 INFIINTAREA DE NOI STRUCTURI DE CREDITARE

Extras din licența:

Din punct de vedere etimologic cuvantul credit vine de la verbul latin credere care inseamna a crede, a avea incredere. Creditarea este deci o activitate riscanta care presupune luarea de masuri ferme pentru reducerea riscului, mai ales in agricultura unde aceasta are un grad mai ridicat datorita legilor biologice care guverneaza procesul de productie.

Creditul reprezinta o forma si o parghie economica de baza a economiei moderne contemporane. Exprima relatia baneasca intre o persoana fizica sau juridica (creditor), care acorda un imprumut in bani sau care vinde marfuri sau servicii pe datorie (cu plata amanata temporar) si o alta persoana fizica sau juridica (debitor), care primeste imprumutul sau cumpara pe datorie. Acordarea creditelor exprima o activitate care pune indirect in raport disponibilitatile in cautare sau in asteptare de utilizare cu imprumutatorii prin intermediul unor institutii specializate.

Principalele forme ale creditului sunt: creditul bancar, comercial, credit pentru consum si creditul pe termen scurt. A deschide un credit inseamna a pune la dispozitia cuiva, cu respectarea formelor legale, un credit in limitele si conditiile stabilite dinainte.

In orice economie moderna exista conceptul de echilibru financiar care nu poate fi infaptuit fara implicarea creditului.

Echilibrul financiar nu poate fi indeplinit in mod permanent doar ca tendinta, numai daca avem in vedere dinamismul si unitatea complexului economic national la care participa si creditul.

Din aceasta perspectiva creditul este o parghie financiara determinanta a politicii agrare de sustinere de catre stat a agriculturii, prin care se urmareste echilibrarea raportului dintre finantatorii si utilizatorii de credite.

oferta de credite pentru agicultura care se realizeaza prin intermediul sistemului bancar in care un rol determinant l-a avut si il are Banca Agricola urmata de Bankcoop, Cooperativele de credit, Bancpost si alte institutii. cererea vine din partea tuturor participantilor la activitatea agricola indiferent daca sunt producatori sau prestatori de servicii, proprietari sau arendasi, intreprinderi, gospodarii taranesti sau asociatii agricole.

Tot in sfera creditului agricol sunt cuprinse si creditele folosite pentru nevoile de productie si investitii ale apelor, silviculturii, pajistilor, statiunilor pentru mecanizarea agriculturii, unitatilor de valorificare a produselor agricole.

Creditul reprezinta relatia baneasca exprimata de imprumutul acordat cu titlu rambursabil si conditionat de obicei de plata unei dobanzi. El asigura legatura dintre cererea si oferta de pe piata de credite.

In devenirea sa istorica activitatea de creditare a agriculturii romanesti a tinut cont atat de specificul local cat si de modelele europene din epoca de unde rezulta caracterul modern (mai putin perioada comunista) al creditului capabil sa raspunda eficient diverselor solicitari din partea masei largi a producatorilor agricoli.

Inceputul creditului in Romania se ...

Descarcă licența

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Rolul creditului in sustinerea si imbunatatirea agriculturii
    • Cuprins.doc
    • Diploma.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
7/10 (2 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
2 fisiere
Pagini (total):
59 pagini
Imagini extrase:
73 imagini
Nr cuvinte:
20 400 cuvinte
Nr caractere:
111 413 caractere
Marime:
118.44KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Licența
Domeniu:
Economie
Predat:
la facultate din Bucuresti
Materie:
Economie
Sus!