Prezentarea reglementărilor contabile conforme cu directiva a IV-a europeană

Previzualizare licența:

Cuprins licența:

1 CUVANT INAINTE
2 INTRODUCERE
3 REGLEMENTARI PRIVIND CONTABILITATEA SI SITUATIILE FINANCIARE ALE INTREPRINDERII
3.1 CONTABILITATEA INTREPRINDERII
3.2 EXERCITIUL FINANCIAR
3.3 SITUATIILE FINANCIARE ANUALE ALE INTREPRINDERII
3.4 FORMA SI CONTINUTUL SITUATIILOR FINANCIARE ALE INTREPRINDERII
3.5 PRINCIPII SI REGULI CONTABILE
3.6 APROBAREA SI SEMNAREA SITUATIILOR FINANCIARE ALE INTREPRINDERII, APROBAREA DISTRIBUIRII PROFITULUI
3.7 RAPORTUL ADMINISTRATORILOR
3.8 AUDITUL
3.9 APROBAREA SI DEPUNEREA SITUATIILOR FINANCIARE SI A RAPORTULUI ANNUAL AL INTREPRINDERII
3.10 PUBLICAREA RAPORTULUI ANUAL AL INTREPRINDERII
4 EXPLICAREA TERMENILOR UTILIZATI SI COLATERALI AI ACESTORA

Extras din licența:

1. In corelare cu schimbarile fundamentale produse in economia romaneasca, incepand cu anul 1990 in tara noastra s-a declansat procesul de dezvoltare a sistemului contabil pe baza unor principii si reguli contabile prevazute de Directivele Uniunii Europene si Standardele de Contabilitate Internationale, astfel incat situatiile financiare intocmite de intreprinderi sa raspunda cerintelor unor categorii cat mai largi de utilizatori.

In acest sens, au fost elaborate reglementarile contabile care formeaza sistemul contabil al agentilor economici, respectiv: Legea contabilitatii nr. 82/1991, completata si modificata prin O. G. nr. 22/1996, aprobata prin Legea nr. 245/1998; Ordinul ministrului finantelor nr. 2388/1995 pentru aprobarea Normelor privind organizarea si efectuarea inventarierii patrimoniului; Ordinul ministrului finantelor nr. 425/1998 pentru aprobarea Normelor metodologice de intocmire si utilizare a formularelor tipizate comune pe economie, care nu au regim special privind activitatea financiara si contabila, precum si modelele acestora; Ordinul ministrului finantelor nr. 1670/1997 pentru aprobarea Precizarilor privind reflectarea in contabilitate a unor operatiuni in valuta a diferentelor de curs valutar si a altor operatiuni; Ordinul ministrului finantelor nr. 1223/1998 privind reflectarea in contabilitate a principalelor operatiuni privind fuziunea, dizolvarea si lichidarea societatilor comerciale, precum si retragerea si/sau excluderea unor asociati din cadrul societatilor comerciale; Ordinul ministrului finantelor nr. 314/1999 privind reflectarea in contabilitate a unor operatiuni; Alte precizari.

2. Continuarea dezvoltarii sistemului contabil in tara noastra se realizeaza in stransa corelare cu tendintele ce se manifesta pe plan european si international, urmarindu-se permanent eliminarea elementelor de originalitate in tratamentul contabil al operatiunilor economice.

Astfel, punctele de referinta pentru acest domeniu de activitate vizeaza, in continuare, armonizarea cu Directivele europene in vederea aderarii la Uniunea Europeana, precum si asimilarea Standardelor de Contabilitate Internationale in masura in care acestea sunt compatibile cu reglementarile europene.

In cadrul acestui proces, un obiectiv prioritar il reprezinta asigurarea acuratetei informatiei contabile, ceea ce presupune nu numai dezvoltarea reglementarilor contabile ci si aplicarea corespunzatoare in practica a acestora, precum si exercitarea unui audit financiar care sa dea semnalele necesare in sprijinirea si protejarea investitiei interne si internationale de capital.

De aceea, apreciem ca pregatirea corespunzatoare a aplicarii noilor principii si reguli contabile, precum si stabilirea unei perioade de timp in cadrul careia sa se asigure implementarea treptata a acestora, incepand cu societatile cotate si cu unele societati cu capital de stat supuse procesului de privatizare, constituie elemente de care depinde succesul intregii actiuni.

Obiectivele privind dezvoltarea ...

Descarcă licența

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Prezentarea reglementarilor contabile conforme cu directiva a IV-a europeana
    • Cuprins.doc
    • Diploma.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (1 voturi)
Anul redactarii:
2006
Nr fișiere:
2 fisiere
Pagini (total):
60 pagini
Imagini extrase:
51 imagini
Nr cuvinte:
13 932 cuvinte
Nr caractere:
80 295 caractere
Marime:
67.29KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Licența
Domeniu:
Economie
Predat:
la facultate din Bucuresti
Specializare:
-
Materie:
Economie
Sus!