Contabilitatea financiară și utilizarea profitului

Previzualizare licența:

Cuprins licența:

1 INTRODUCERE
2 NOTIUNI GENERALE PRIVIND REZULTATELE FINANCIARE
3 MODUL DE REFLECTARE IN CONTABILITATE A REZULTATULUI FINANCIAR CONTABIL
4 MODUL DE REFLECTARE IN CONTABILITATE A REZULTATULUI FISCAL
5 CONTABILITATEA REPARTIZARII SI UTILIZARII PROFITULUI
6 INCHEIERE
7 BIBLIOGRAFIE
8 ANEXE

Extras din licența:

Scopul principal al acestei lucrari il constituie studierea detaliata a contabilitatii rezultatelor financiare pe care le obtine intreprinderea pe parcursul perioadei de gestiune.

Profitul constituie ratiunea activitatii de productie si practic determina prosperarea intreprinderii in perioada previzionala. De regula, toate unitatile de productie, care se dovedesc a fi neprofitabile, si deci, nerentabile, sunt supuse falimentului.

Prin tematica, continut si structura sa, lucrarea contine aspecte teoretice privind definirea cheltuielilor precum si structura veniturilor pe care le suporta intreprinderea in conformitate cu actele normative si legislative in vigoare, modul de determinare a rezultatelor financiare si reflectarea lor in rapoartele financiare.

Partea practica a lucrarii este elaborata in baza materialelor TUTUN - CTC S. A. pentru activitatea desfasurata in perioada anilor 2004-2005. Societatea pe Actiuni Tutun-CTC a pornit de la un atelier de tixire a tigarilor (cu carton), infiintat in anul 1924 la periferia Chisinaului. Aceasta a fost una dintre primele intreprinderi in industria tutunului din Basarabia. Actualmente Tutun-CTC este una din cele mai performante intreprinderi din Republica Moldova care, in pofida tuturor crizelor social-economice, avand un potential real de dezvoltare, priveste increzut spre viitor. Una din directiile principale de activitate a Tutun-CTC este producerea tutunului fermentat, devenind pe parcursul anilor o baza tehnica de prelucrare a materiei prime de diferite tipuri dupa 2 scheme tehnologice: pentru obtinerea tutunului fermentat si a tutunului stripsat de calitate superioara. Pentru producerea tutunului de tip oriental - soiurile Iubileinii, Moldavschii, Molovata - Fabrica pentru fermentarea tutunului este inzestrata cu linii de pregatire a tutunului pentru fermentare, ce prevad executarea tuturor operatiilor tehnologice necesare: desfacere, curatire de impuritati minerale, sortare dupa categoriile de frunze, amestecare in volum pentru asigurarea omogenitatii tutunului in ambalaje de forma standard cu masa 20 = 2 kg. Prelucrarea frunzelor macrofolio tip american Virginia si Burley se efectueaza la o linie tehnologica unica Hauni, cu capacitatea de prelucrare a tutunului strips de 5000 tone pe an, ce include procesele: caposare, separare a varfurilor frunzelor, stripsare, scoaterea nervurii din frunza si prelucrare redrying la temperaturi inalte, prelucrare cu ambalare in baloturi de gabarite mari pana la 100 kg si cu fermentare naturala ulterioara. Fermentarea tutunului este procesul final al transformarilor biochimice, care formeaza si consolideaza indicii calitativi ai frunzei de tutun - mireasma si aroma tutunului - atat de necesari pentru utilizarea ulterioara a tutunului in articolele din tutun. Procesul de fermentare este utilat cu linii de productie in flux, cu o capacitate de 5200 tone de tutun pe an, completate cu un sistem computerizat de control si dirijare a procesului ...

Bibliografie:

A. NEDITA, V. BUCUR - "CONTABILITATEA FINANCIARA" - CHISINAU ACAP, 2003

V. BUCUR, V. TURCANU, A. GRAUR - "CONTABILITATEA IMPOZITELOR" - CHISINAU ASEM, 2005

"CODUL FISCA" AL REPUBLICII MOLDOVA

ANALELE ASEM

"CORESPONDENTA CONTURILOR CONTABILE" - CHISINAU, 2007

Descarcă licența

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Contabilitatea financiara si utilizarea profitului
    • Bibliografie.doc
    • Cuprins.doc
    • Diploma.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
7/10 (2 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
3 fisiere
Pagini (total):
35 pagini
Imagini extrase:
45 imagini
Nr cuvinte:
10 659 cuvinte
Nr caractere:
65 207 caractere
Marime:
65.18KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Licența
Domeniu:
Economie
Predat:
la facultate din Chisinau , Moldova
Materie:
Economie
Sus!