Analiza contabilă a operațiunilor economice și financiare într-o întreprindere

Previzualizare licența:

Cuprins licența:

1 SCURT ISTORICUL SOCIETATII "A 3/4 XYZ" COVASNA
1.1 STRUCTURA ORGANIZATORICA (ORGANIGRAMA)
2 CADRUL CONCEPTUAL SI ORGANIZATIONAL AL CONTABILITATII INTREPRINDERII
2.1 PATRIMONIUL CA OBIECT AL REPREZENTARII IN CONTABILITATE
3 ANALIZA CONTABILA A OPERATIUNILOR ECONOMICE SI FINANCIARE
3.1 FORMULA CONTABILA SI ARTICOLUL CONTABIL
4 PLANUL DE CONTURI GENERAL
5 CONTUL DE PROFIT SI PIERDERE
6 DOCUMENTELE CONTABILE
7 BALANTA DE VERIFICARE
7.1 NOTIUNEA, CONTINUTUL SI FUNCTIILE DE VERIFICARE
7.2 CLASIFICAREA BALANTEI DE VERIFICARE
7.2.1 BALANTA DE VERIFICARE CU O SINGURA EGALITATE
7.2.2 BALANTA DE VERIFICARE CU DOUA EGALITATI
7.2.3 BALANTA DE VERIFICARE CU TREI EGALITATI
7.2.4 BALANTA DE VERIFICARE CU PATRU EGALITATI
7.3 INTOCMIREA BALANTEI DE VERIFICARE
7.4 IDENTIFICAREA ERORILOR DE INREGISTRARE CONTABILA CU AJUTORUL BALANTELOR DE VERIFICARE
7.4.1 ERORILE DE INREGISTRARE IDENTIFICATE PRIN LIPSA UNOR EGALITATI VALORICE DIN CADRUL BALANTELOR DE VERIFICARE TABELARE ALE CONTURILOR SINTETICE
7.4.2 ERORILE DE INREGISTRARE IDENTIFICATE PRIN LIPSA UNOR CORELATII VALORICE DIN CADRUL BALANTEI DE VERIFICARE SAH A CONTURILOR SINTETICE SI A BALANTELOR DE VERIFICARE ALE CONTURILOR ANALITICE
8 FISCALITATE
9 PARTEA PRACTICA
10 DOCUMENTELE CONTABILE

Extras din licența:

Economia moderna cu ritmurile sale rapide de dezvoltare necesita existenta unui sistem informational care sa asigure conducerii, la toate nivelele organizatorice, volumul de date si informatii pentru fundamentarea deciziilor.

Sunt cunoscute rolul si importanta contabilitatii, ca sursa principala de furnizare a informatiilor necesare in procesul decizional. Criteriul suveran al profitului este competenta. Prima competenta este cea profesionala care devine eficienta numai daca este dovedita prin munca, prin rezultate obtinute in conditii de afirmare a liberei initiative, de concurenta loiala si uzante cinstite, de raspundere, ordine si disciplina.

in aceasta lucrare sunt prezentate principalele probleme legate de organizarea si conducerea contabilitatii, in concordanta cu cerintele conducerii intreprinderii moderne.

Tinand seama ca imperativele perfectionarii contabilitatii se pot realiza numai pe o fundamentare teoretica, in lucrare am respectat acest deziderat, urmarind solutionarea lor practica la nivelul intreprinderii.

Am considerat ca una din premisele de baza ale afirmarii rolului informational al contabilitatii o constituie organizarea documentatiei primare. De aici ponderea acordata fluxului si functiei documentelor in diferitele forme de prelucrare si reflectare.

In stransa legatura cu prelucrarea manuala a datelor am prezentat elementele de baza si posibilitatile de prelucrare in conditiile trecerii la mecanizarea si automatizarea evidentei.

Fata de complexitatea problemelor pe care le ridica organizarea si conducerea contabilitatii, mi-am propus sa abordez in special laturile mai importante si de cea mai mare actualitate.

CAPITOLUL I 1. Scurt istoricul societatii Coop. TEXTILA COVASNA Coop. TEXTILA este amplasata pe str. Gabor Aron nr.

3, din orasul Covasna, jud. Covasna. Incinta unitatii economice este despartita de str. Gabor Aron in doua: una cuprinde Atelierul de intretinere, cladirea Cantina si Depozitul de Materii Prime, iar cealalta, restul atelierelor, Depozitul de Carburanti. Fatada incintei principale este orientata spre N-E. Unitatea economica se invecineaza, in principal, cu proprietati particulare; doar in partea de S-E incinta principala are ca vecin pe SC. Moconf pe o portiune de cea 60mp, iar in spatele incintei secundare (a Depozitului de Materii Prime) se gaseste Spitalul Orasenesc. Suprafata totala de teren ocupata este de 6870mp. Coop. TEXTILA s-a constituit in cooperativa mestesugareasca locala pentru prelucrarea materiei prime din lana, in anul 1950. Activitatea a fost axata in principal pe prelucrarea produselor din lana si din bumbac si in secundar, pe ateliere de tamplarie, tabacarie, prestari servicii de profil pentru populatie, comercializarea produselor proprii.

Forul tutelar a fost intotdeauna UCECOM. Dupa 1990 activitatea a fost restransa numai pentru prelucrarea firelor si fibrelor din lana si bumbac, servicii industriale-textile pentru populatie, comercializarea produselor proprii.

S-au desprins ...

Bibliografie:

STEFAN LANCZOS - "ELEMENTE DE CONTABILITATE"

CM. DRAGAN - "NOUA CONTABILITATE A AGENTILOR ECONOMICI" - EDITURA HERCULES 1994

MIRCEA BOULESCU, MARCEL GHITA - "CONTROLUL FINANCIAR SI EXPERTIZA CONTABILA" - EDITURA MONDO - EC.

Descarcă licența

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Analiza contabila a operatiunilor economice si financiare intr-o intreprindere
    • Bibliografie.doc
    • Cuprins.doc
    • Diploma.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (1 voturi)
Anul redactarii:
2005
Nr fișiere:
3 fisiere
Pagini (total):
75 pagini
Imagini extrase:
53 imagini
Nr cuvinte:
13 041 cuvinte
Nr caractere:
74 573 caractere
Marime:
93.32KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Licența
Domeniu:
Economie
Predat:
la facultate din Bucuresti
Materie:
Economie
Sus!