Materii Prime

Previzualizare licența:

Extras din licența:

I. Structura stocurilor

Regulamentul privind aplicarea Legii contabilitatii defineste stocurile si comenzile in curs de executie ca fiind " ansamblul bunurilor si serviciilor din cadrul unitatii patrimoniale destinate:

- fie a fi vandute in aceeasi stare sau dupa prelucrarea lor in procesul de productie

- fie a fi consummate la prima lor utilizare."

Structura stocurilor cuprinde:

A) MATERIILE PRIME care participa direct la fabricarea produsului si se regasesc in produsul finit integral sau partial, fie in starea lor initiala, fie transformata.

B) MATERIALE CONSUMABILE( materiale auxiliare, combustibili, materialele pentru ambalat, seminte si materiale de plantat, furaje si alte materiale consumabile) , care participasau ajuta la procesul de fabricatie sau de exploatare fara a se regasi in produsul finit.

C) PRODUSELE reprezentate de :

- semifabricate: sunt acele produse al caror process tehnologic a fost terminat intr-o sectie si care trec in continuare in procesul altei sectii de fabricatie sau se livreaza tertilor

- produse finite: produusele care au parcurs in totalitate fazele procesului de fabricatie sin u mai au nevoie de prelucrari ulterioare in cadrul unitatii patrimoniale, putand fi depozitate in vederea livrarii sau expediate direct clientilor

- produse reziduale, reprezentand rezidurile.

D) ANIMALE SI PASARI , respective animale nascute si tinere de orice fel(vitei, miei, purcei, manji si altele) crescute si folosite pentru reprodictie sau puse la ingrasat pentru a fi valorificate, coloniile de albine precum si animalele de productie.

E) MARFURILE respective bunurile pe care unitatea patrimoniala le cumpara in vederea revanzarii lor.

F) AMBALAJELE unde se include ambalajele refolosite achizitionate sau fabricate , destinate produselor vandute si care pot fi pastrate de terti cu obligatia restituirii in conditiile prevazute in contract.

O categorie distincta in cadrul storcurilor o reprezinta OBIECTELE DE INVENTAR si BARACAMENTELE.

OBIECTELE DE INVENTAR reprezinta bunuri cu o valoare mai mica decat limita prevazuta de lege pentru a fi considerate mijloace fixe, indifferent de durata lor de serviciu, sau cu o durata mai mica d e1 an , indifferent de valoarea lor.

BARACAMENTELE si AMENAJARILE PROVIZORII sunt bunurile achizitionate sau construite de unitatile patrimoniale pentru executarea lucrarilor si prestatiilor de constructii

PRODUCTIA IN CURS DE EXECUTIE reprezinta productia care nu a trecut prin toate fazele de prelucrare, si produsele nepsupuse probelor si receptiei tehnice sau necompletate in intregime.

Dupa apartenenta la patrimoniu , stocurile se pot grupa in :

- stocuri aflate in gestiune, care fac parte din patrimoniul propriu al unitatiicare se gasesc in depozitele sau spatiile proprii fie se afla la terti

- stocuri aflate la gestiune, care nu fac parte din patrimoniul propriu ( stocuri primite spre prelucrare sau in custodie si consignatie)

Descarcă licența

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Materii Prime.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
9/10 (5 voturi)
Anul redactarii:
2006
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
39 pagini
Imagini extrase:
34 imagini
Nr cuvinte:
5 887 cuvinte
Nr caractere:
40 075 caractere
Marime:
54.16KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Licența
Domeniu:
Contabilitate
Tag-uri:
fabricarea produselor, proces
Predat:
Facultatea de Finante, Banci si Contabilitate , Universitatea Crestina "Dimitrie Cantemir" din Bucuresti
Materie:
Contabilitate
Profesorului:
Radauti Angela
Sus!