Contabilitatea și Gestiunea Stocurilor, Recunoastere, Evaluare și Tratament Contabil

Previzualizare licența:

Extras din licența:

CAPITOLUL I. PREZENTAREA UNITATII S.C. "MOBILSAL" S.A.

1.1. SCURT ISTORIC

Prelucrarea lemnului are o traditie seculara in orasul Salonta, astfel in secolul XIX si in prima jumatate a secolului XX, tamplarii isi cautau asigurarea existentei lor si a familiilor in capitalele Europei ca Bucuresti, Budapesta, Viena sau Berlin. In aceasta perioada activitatile productive se desfasurau in ateliere de productie formate din 3 pana la 24 tamplari si calfe.

Societatea se infiinteaza la 1 octombrie 1949 in Salonta, pe str. Republicii nr. 53, ca filiala a Cooperativei de Productie "LEMNUL" Oradea, cuprinzand un numar de 50 de membri.

La 1 aprilie 1951 filiala din Salonta devine Cooperativa Mestesugareasca "MOBILA" Salonta cu sediul pe str. Republicii nr. 46, cuprinzand 3 ateliere cu profilul de productia si desfacerea mobilierului din lemn: mese de birouri, dulapuri, scaune cu finisaj luciu, rame oglinzi, produse destinate pietei interne.

Organul tutelar UNIUNEA REGIONARA A COOPERATIVELOR MEsTEsUGAREsTI Oradea, de comun acord cu Sfatul Popular al Regiunii Crisana si cu consimtamantul membrilor Cooperatori la adunarea generala din 1 noiembrie 1959 transforma cooperativa in intreprindere de Stat de interes Rainal de Industrie Locala "MOBILA" Salonta, cu acelasi sediu, str. Republicii nr. 46, comasand si o sectie de pe strada Piata Democratiei nr. 6, ajungand la 270 de angajati. Prin reorganizare se formeaza 2 sectii de baza pentru productia in serie, o sectie de tapiterie si o sectie de prestari de servicii pentru populatia orasului.

Se trece la productia de serii de dormitoare si sufragerii, promovand tehnologie de finisare cu lacuri nitrocelulozice, carbamidice si poliesterice.

In 1963 mobilierul realizat se promoveaza la export, iar incepand din anul 1968 se lucreaza in exclusivitate pentru export in tari ca fosta U.R.S.S., Cehoslovacia, Germania, Marea Britanie, S.U.A., Olanda si Suedia.

In aprilie 1973 in cadrul industriei locale are loc o reorganizare si intreprinderea se transforma in sectia intreprinderii de industrie locala "METALUL" Salonta, iar ulterior, printr-o noua reorganizare este preluata de Combinatul de Prelucrare a Lemnului Oradea, incepand din 1 septembrie 1977, a carei sectie ramane pana la 23 noiembrie 1990. in aceasta perioada se realizeaza produse de uz casnic cu furnire exotice: nuc American, mahon, Mutenye cu finisaj luciu, mobilier rustic din stejar.

Pe baza legii nr. 15 si 31 din 1990 incepand din 23 noiembrie 1990, sectia Mobila a fostei C.P.L. Oradea se transforma in S.C. "MOBILSAL" S.A. Salonta, redobandind personalitatea juridica si avand un capital integral de stat si un numar total de 340 salariati, pentru ca in anul 1992 sa devina societate cu capital integral privat cu un numar de 314 angajati, avand sediul social pe str. Piata Democratiei nr.6.

1.2. PROFILUL SOCIETATII

Profilul societatii este de productie si desfacere de mobila corp si tapitate, productia realizata fiind compusa din programul "stil rustic scandinav" cu elemente de sculptura (mobilier pentru dormitoare, sufragerii, camere de zi) si din mobilier cu finisaje speciale (mobilier pentru sufragerii, camere de zi, cu finisaj mat in natur si in diferite culori). Productia este realizata in marea majoritate pentru export, pe baza contractelor si a comenzilor clientilor externi din Olanda, Germania, Marea Britanie.

1.3. STRUCTURA ORGANIZATORICA

Societatea este organizata pe o platforma cu trei ateliere de productie, un atelier mecano-energetic, un grup de uscare, o centrala termica, parcul pentru utilajele de transport intern si depozitele de cherestea, prefabricate si produse.

Firma are un capital social subscris si varsat in suma de 50.000 lei, divizat intr-un numar de 10.000 actiuni cu o valoare nominala de 5 lei/actiune, detinute de personalul angajat al unitatii.

Descarcă licența

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Contabilitatea si Gestiunea Stocurilor, Recunoastere, Evaluare si Tratament Contabil.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
6/10 (6 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
67 pagini
Imagini extrase:
67 imagini
Nr cuvinte:
19 715 cuvinte
Nr caractere:
128 304 caractere
Marime:
105.14KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Licența
Domeniu:
Contabilitate
Tag-uri:
stoc, recunoastere, tratament, contabilitate
Predat:
la facultate
Materie:
Contabilitate
Sus!