Contabilitate

Previzualizare licența:

Extras din licența:

Intr-o lume in care aproape totul se vinde si se cumpara, prezenta contabilitatii a devenit un postulat.Astfel declansarea si derularea operatiunilor si tranzactiilor economico -financiare,(achizitii de bunuri, servicii, angajarea unor cheltuieli, obtinerea veniturilor, incasarea creantelor, plata datoriilor, etc) provoaca schimbari in marimea si structura componentelor patrimoniului.

Realitatile societatii moderne ne arata ca odata cu dezvoltarea economiei de piata si sporirea gradului de complexitate a acesteia trebuie sa se dezvolte corespunzator - ca arie, continut si operativitate - si informatia economica, pentru ca ea sa poata furniza elementele necesare luarii deciziilor , sa poata reflecta exact situatia patrimoniala a unitatilor si rezultatele activitatii economico-financiare.

Valorificarea deplina a informatiei economice se poate realiza numai in cadrul unui sistem informational economic, conceput ca un ansamblu al mijloacelor si metodelor de obtinere, stocare si utilizare a informatiilor intr-un anumit domeniu al activitatii social-economice.

Principala sursa de date a sistemului informational economic si, totodata, una dintre componentele de baza ale acestuia este contabilitatea. Ea este instrumentul principal de cunoastere, gestiune si control al patrimoniului si al rezultatelor obtinute de catre agentii economici.

Descarcă licența

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Contabilitate.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
9/10 (6 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
119 pagini
Imagini extrase:
119 imagini
Nr cuvinte:
35 105 cuvinte
Nr caractere:
211 739 caractere
Marime:
1.44MB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Licența
Domeniu:
Contabilitate
Tag-uri:
contabilitate, bunuri, servicii
Predat:
la facultate
Materie:
Contabilitate
Sus!