Studiu privind realizarea unui site

Previzualizare licența:

Cuprins licența:

1 DESPRE WORL WIDE WEB (WWW)
2 LIMBAJUL HTML
3 SECTIUNILE UNI DOCUMENT HTML
4 DESPRE ASCPECTUL UNUI DOCUMENT HTML
5 STILURI DE TEXT
6 LISTE
7 LEGATURI SI REFERINTE
8 UTILIZAREA IMAGINILOR
9 TABELE
10 PAGINA DE CADRE SI CADRE IN PAGINA
11 FORMULARE HTML
12 SURSA SITEULUI
13 BIBLIOGRAFIE

Extras din licența:

World Wide Web (sau Web) este cel mai mare rezervor de informatie electronica din lume. Cu alte cuvinte, Web este o colectie de milioane de documente legate intre ele, care se gasesc pe calculatoare raspindite in intreaga lume (Web = pinza de paianjen). Cind se parcurg site-uri din Web cu ajutorul unui browser se pot vizualiza elemente de tip text, grafica, video sau audio (cunoscute sub numele de hipermedia). Internetul este vehiculul care permite comunicarea intre calculatoarele din intreaga lume. Web-ul este deci un sistem de comunicare global care permite calculatoarelor sa transfere date hipermedia in Internet.

Altfel spus, Web-ul se poate considera un sistem de documente sau programe legate intre ele, asezate la nivelul superior al Internet-ului (hardware si software). Web-ul a fost creat pina in martie 1989. Tim Berners-Lee, creatorul Web-ului, pe cind lucra la Consiliul European pentru Cercetare Nucleara (CERN), Laboratorul european pentru fizica particulelor de la Geneva, a fost nevoit sa gaseasca o cale de a transmite informatii catre cercetatorii din domeniul fizicii energiilor inalte aflati in diverse zone geografice si o modalitate de a simplifica procesul de gasire a informnatiilor pe Internet.

In acest scop, el a propus un sistem hipertext de comunicatie intre calculatoare. Sistemul propus urma sa lege documentele prin intermediul unei retele de calculatoare, pentru utilizarea in comun a rezultatelor cercetarii stiintifice. CERN a promovat Web-ul, avind in vedere eventuala sa dezvoltare de la o retea locala la o retea globala, accesibila din intreaga lume. Prima utilizare publica a Web-ului a avut loc in ianuarie 1992, la Geneva, Elvetia, unde cercetatorii au avut acces la date Web din site-urile Web ale CERN. Prin proiectul Web al lui Berns-Lee, au fost stocate documente pe unul sau mai multe calculatoare, numite servere Web.

Cercetatorii au avut acces la aceste date utilizind un program special numit browser Web.

Astazi, utilizind Internet-ul, utilizatorii se conencteaza la un server Web si solicita anumite documente Web.

Serverul Web ca raspuns, livreaza documentul utilizatorului, acesta putind sa-l parcurga si sa-l afiseze cu ajutorul unui program browser.

Un server poate raspunde la cererile mai multor utilizatori in acelasi timp. In aprilie 1993, dupa aproape un an si jumatate de la introducerea Web-ului, existau 60 de servere Web.

Astazi se estimeaza numarul serverelor la peste un milion. La ce foloseste Web-ul? Web-ul este utilizat de catre browserul utilizatorului pentru a putea vizualiza paginile de pe acesta. Aceste pagini contin in principal informatii sub forma de text dar si sub forma video (imagini statice sau animatii) sau audio. Aceste informatii sint stocate pe Web sub un format special denumit HTML.

HTML (HyperText Markup Language) este limbajul cu care comunica Web-ul. Formatul HTML a aparut odata cu aparitia Web-ului, si este un format special, este lizibil, adica este inteligibil de catre om. Cind ...

Bibliografie:

ANDREW TANNENBAUM - "WEB DESIGN" - EDITIA A - III - A

ELIZABETH CASTRO - "HTML PT WORLD WIDE WEB"

STAMATE EUGENIA LUCIA - "CREAREA SI PUBLICARE UNUI SITE WEB" - LIMBAJUL HTML

COLECTIA REVISTELOR "DESIGN WEB", 2001

Descarcă licența

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Studiu privind realizarea unui site
    • Bibliografie.doc
    • Cuprins.doc
    • Diploma.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (2 voturi)
Anul redactarii:
2005
Nr fișiere:
3 fisiere
Pagini (total):
77 pagini
Imagini extrase:
69 imagini
Nr cuvinte:
17 806 cuvinte
Nr caractere:
105 070 caractere
Marime:
78.30KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Licența
Domeniu:
Calculatoare
Predat:
la facultate din Bucuresti
Materie:
Calculatoare
Sus!