Studiu de caz privind hardware și software pentru rețea de calculatoare cu aplicabilitate la metrou

Previzualizare licența:

Cuprins licența:

1 RETELELE NOTIUNI GENERALE
1.1 CE ESTE O RETEA
1.2 TIPURI DE RETELE
1.3 TOPOLOGIA RETELEI
1.4 MEDIUL DE TRANSMISIE
1.5 CE SUNT PROTOCOALELE DE RETEA
1.6 PARTILE COMPONENTE ALE RETELEI
1.7 PROIECTAREA RETELELOR FAST ETHERNET
1.7.1 ELEMENTELE UNEI RETELE FAST ETHERNET
1.7.2 DETERMINAREA INTARZIERII IN PROPAGARE
1.7.3 CABLAREA RETELEI
1.7.4 CONGESTIONAREA RETELEI
2 RETEA LOCALA LA METROU (LAN) STRUCTURA HARDWERE PENTRU PROIECTAREA RETELEI DIN INTERIORUL UNEI STATII
2.1 TOPOLOGIA RETELEI
2.2 DESCRIEREA ECHIPAMENTULUI FOLOSIT IN INTERIORUL UNEI STATII
2.3 NOTIUNI GENERALE DESPRE TEHNOLOGIA "TOUCH SCREEN"
3 STRUCTURA SOFTWARE DE APLICATIE PENTRU RETEAU PROIECTATA DIN INTERIORUL UNEI STATII DE METROU
3.1 WINDOWS SERVER 2003 - PREZENTARE GENERALA
3.2 CONFIGURARE SERVER DE WEB
3.3 PREZENTARE A PROGRAMULUI DE INFORMARE AL CALATORILOR DIN INTERIORUL UNEI STATII DE METROU

Extras din licența:

Retelele leaga impreuna de la doua pana la mii de PC-uri, permitandu-le sa se foloseasca in comun fisiere si alte resurse. In plus, o retea poate centraliza, gestionarea unei baze mari de PC-uri, astfel ca toate operatiile cerute de coordonarea securitatii, salvarea de siguranta, modernizari si control se pot desfasura intr-un singur loc.

Lucrul in retea a devenit atat de important pentru operatiile uzuale efectuate de calculatoarele personale incat este inclus in noile sisteme de operare si este folosit atat acasa cat si la birou.

Fara a fi conectate la o retea, Pc-urile nu vor putea prelua niciodata functiile sistemelor mainframe sau ale altor sisteme mari de calcul.

Sistemele mari au un avantaj foarte important din punct de vedere al afacerilor: sunt capabile sa lege toti utilizatorii intr-un singur punct. Deoarece sistemul mainframe pastreaza datele (ca si puterea de calcul) intr-o singura locatie centralizata, dispozitivele sale de stocare pot fi usor partajate.

Toti utilizatorii au acces la informatii si pot conlucra la diverse proiecte, comunicarea fiind realizata prin intermediul calculatorului central.

Reteaua ofera conectivitatea care da intregului grup de calculatoare personale o putere colectiva mult mai mare decat cea a unui sistem mainframe. Oriunde exista 2 sau mai multe calculatoare, caracteristicile si facilitatile introduse de o retea pot simplifica lucrul cu calculatorul, oferind conditii mai bune de operare si mai multa putere de calcul.

Retelele sunt greu de administrat, instalarea unui nou sistem de operare intr-o retea dureaza mult timp iar toate calculatoarele trebuie sa aiba adaptoare compatibile.

- partajarea accesului la resursele hardware (imprimante, modemuri, scanere, plottere, HDD, FDD, CDROM, unitati de banda conectate la un PC din retea sau echipamente conectate direct in retea). - partajarea accesului la resursele software (software-ul poate fi instalat centralizat si se - poate restrictiona accesul anumitor membri ai retelei la un produs sofware). - pastrarea informatiilor solutii de back-up (una din sarcinile foarte importante ale unui administrator). - protejarea informatiilor (mult mai bine asigurata decat la un calculator izolat, reteaua oferind mai multe niveluri de securitate). Fiecare utilizator are un cont personal protejat prin parola, ce permite serverului sa recunoasca doar utilizatorii avizati.

- posta electronica e-mail. 1. 2. TIPURI DE RETELE Intr-o retea locala un calculator poate avea trei roluri: 1. CLIENT cand utilizeaza resursele retelei fara a pune la dispozitie resurse proprii aplicatiilor pe care le ruleaza.

2. SERVER cand pune la dispozitia retelei toate resursele proprii fara a utiliza nici una pentru aplicatiile pe care le ruleaza.

3. UNITATE COMUNICANTA cand utilizeaza resursele retelei si pune la dispozitie resurse proprii pentru aplicatiile rulate.

Fiecare calculator mentionat este determinat de tipul sistemului de operare instalat pe calculator, rolul sau fiind definit dupa ...

Descarcă licența

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Studiu de caz privind hardware si software pentru retea de calculatoare cu aplicabilitate la Metrou
    • Anexe
      • Anexa
        • Aplicatie Dan.fla
        • Aplicatie Dan.html
        • Aplicatie Dan.swf
        • flashplayer7installer.exe
      • Prezentare.ppt
    • Cuprins.doc
    • Diploma.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc, ppt, html, exe, swf, fla
Diacritice:
Da
Nota:
9/10 (2 voturi)
Anul redactarii:
2006
Nr fișiere:
7 fisiere
Pagini (total):
68 pagini
Imagini extrase:
67 imagini
Nr cuvinte:
18 072 cuvinte
Nr caractere:
94 713 caractere
Marime:
3.22MB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Licența
Domeniu:
Calculatoare
Predat:
la facultate din Bucuresti
Materie:
Calculatoare
Sus!