Crearea unei aplicații destinate predicției de date

Previzualizare licența:

Cuprins licența:

1 SERII DE TIMP
2 MEDII ALUNECATOARE
3 NETEZIRE EXPONENTIALA
4 MODELUL SERIEI DE TIMP MULTIPLICATIVE
5 PROGNOZA
6 INDICI PERIODICI
7 PREDICTIE FOLOSIND NETEZIRE EXPONENTIALA
8 MODELE AUTOREGRESIVE
9 ALTE METODE DE PREDICTIE

Extras din licența:

Predictia unei valori a unei variabile la un anumit moment de timp in viitor este numita prognoza.

Prognoza meteo este un exemplu concludent al acestui tip de stradanie: Ce temperatura va fi maine la ora 12 ziua? O intrebare similara legata de afaceri este si aceasta: Care va fi pretul de inchidere, maine, al actiunilor companiei Microsoft? Multi dintre noi vor paria probabil pe faptul ca persoana care face prognoza meteo face un lucru mai bun decat un om de afaceri sau un economist cand prognozeaza un pret pe actiune, desi in multe cazuri, prognozele meteo, chiar si acelea facute de persoane avizate, pot fi gresite. Schimbari neanticipate in conditiile atmosferice fac ca prognozele meteo sa nu fie exacte, la fel si cum variatii neasteptate in mediul economic afecteaza prognozele economice.

Cu toate acestea, prognoza este baza activitatilor economice si a legaturilor de afaceri. Rezerva de bani pentru urmatoarele doua luni, pretul graului in octombrie care a fost recoltat in iulie, cererea de prajitoare de paine in preajma sarbatorilor de iarna, numarul persoanelor angajate din Chicago in anul viitor; toate acestea sunt date necesare unor persoane sau macar ar trebuie sa poata sa le prognozeze cu ceva acuratete. Metodele de prognoza includ flerul unei singure persoane, opinia comuna a mai multor experti bazata pe experienta lor si iesirea unui model matematic care foloseste ca intrare date inregistrate anterior. In mod ideal, se poate presupune ca un grup de experti, ce au la indemana o baza de date inregistrata anterior, o experienta indelungata in economie si o abilitate in afaceri, poate face niste prognoze foarte exacte. Cu toate acestea, se stie ca astfel de grupuri de experti nu sunt infailibile. Totusi, prognoza trebuie facuta si se pare ca expertii sunt cei care ar trebui sa o faca.

Pentru a prognoza rezerva de bani ar trebui sa fi un economist cu experienta; pentru a prezice cererea pentru un nou produs ar trebui sa ai experienta in studierea pietei, pentru a prognoza trendul actiunilor la bursa ar fi trebuit sa fi studiat in prealabil piata. In timp ce nimeni nu poate sa inteleaga totul despre problemele care pot apare la generarea prognozelor, sunt cateva principii comune pentru toate tipurile de prognoze care pot fi invatate de oameni care nu sunt experti in domeniul in care se va face predictia.

Un minim necesar care ar trebui stiut pentru a face o prognoza este constituit din cateva lucruri despre serii de timp si caracteristicile lor.

O serie de timp este o secventa de observatii a unor valori facute la acelasi interval de timp asupra unei anumite variabile.

O serie de timp, prin definitie, este, neaparat, un set de date inregistrate anterior. Valorile variabilei trebuie observate pentru a fi inregistrate si nu se poate observa o valoare viitoare. Dar, uneori, trecutul poate fi folositor pentru viitorul imediat, si de aceea, seriile de timp sunt informatii vitale pentru cei care fac prognoze.

Studiul unei seri de timp incepe ...

Bibliografie:

WILLIAM P. COOKE - "QUANTITIVE METHODS FOR MANAGEMENT DECESIONS"

LEVINE BERENSON - "BASIC BUSSINESS STATISTICS"

HERBERT SCHILDT - "C++ MANUAL COMPLET"

JON BATES, TIM TOMKINS - "UTILIZARE VISUAL C++"

TIME SERIES ANALYSIS - STATSOFT

Descarcă licența

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Crearea unei aplicatii destinate predictiei de date
    • Bibliografie.doc
    • Cuprins.doc
    • Diploma.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
7/10 (3 voturi)
Anul redactarii:
2006
Nr fișiere:
3 fisiere
Pagini (total):
82 pagini
Imagini extrase:
74 imagini
Nr cuvinte:
10 454 cuvinte
Nr caractere:
72 037 caractere
Marime:
1.00MB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Licența
Domeniu:
Calculatoare
Predat:
la facultate din Bucuresti
Specializare:
-
Materie:
Calculatoare
Sus!