Considerații generale privind limbajul Logo

Previzualizare licența:

Cuprins licența:

1 INTRODUCERE IN LOGO
1.1 LOGO - UN LIMBAJ SERIOS
1.2 SCURT ISTORIC
2 UTILIZAREA LIMBAJULUI
2.1 PROCEDURI
2.2 VARIABILE
2.3 STRUCTURI DE DATE
2.4 OPERATII NUMERICE
2.5 INSTRUCTIUNI REPETITIVE
2.6 GRAFICA TESTOASEI
2.7 COMENZI PENTRU CREAREA FERESTRELOR
2.8 COMENZI PENTRU LUCRU CU OBIECTE DE TIP BITMAP
2.9 COMENZI MULTIMEDIA
3 MEDIUL DE LUCRU MSWLOGO
3.1 GENERALITATI
3.2 INTERFATA GRAFICA
4 JOCUL "REVERSI"
4.1 TEMA JOCULUI
4.2 IMPLEMENTAREA JOCULUI
4.3 REALIZAREA INTERFETEI
4.4 STRATEGIA DE JOC
4.5 DETERMINAREA CASTIGATORULUI
5 CONCLUZII
6 BIBLIOGRAFIE

Extras din licența:

Raspunsul la aceasta intrebare constituie prima surpriza furnizata de LOGO si, totodata, un prim element care particularizeaza acest limbaj printre toate celelalte: LOGO nu a fost conceput ca un instrument pentru profesionistii calculatoarelor, ci pentru copii. Altfel spus, LOGO provine dintr-un demers pedagogic, iar Harold Abelson o spune intr-un mod foarte concis: Logo este un nume pentru o filosofie a educatiei si pentru o familie in continua evolutie de limbaje de programare care ajuta la realizarea acesteia. Chiar daca a fost conceput pentru copii, LOGO este extrem de elegant, puternic si simpatic. Este insa obligatoriu sa amintim (pe scurt, desigur) cateva repere din istoria sa de peste 30 de ani.

Totul a pornit de la studiile unui psiholog elvetian, pe nume Jean Piaget, privind mecanismele invatarii la copii. Rezultatele sale s-au constituit intr-o noua teorie a educatiei, numita constructivism, care a revolutionat stiinta pedagogica. Pe scurt, constructivismul considera cunoasterea ca fiind produsul creatiei intelectuale a celui care invata, rezultand din interactiunea acestuia cu oamenii si mediul inconjurator. Pare foarte natural, dar adesea practica pedagogica neglijeaza inca acest adevar simplu: invatarea este un act de creatie, nu de memorare. Transpunerea in practica a teoriei lui Piaget avea deci nevoie de instrumente specifice.

Pe la mijlocul anilor 60, un matematician care lucrase cu Piaget ajunge in Statele Unite. Si nu oriunde, ci tocmai la MIT (Massachusetts Institute of Technology), o adevarata Mecca a informaticii. Numele sau: Seymour Papert. La MIT, Papert infiinteaza, impreuna cu Marvin Minsky, Laboratorul de Inteligenta Artificiala, care devine curand incubatorul unor realizari exceptionale. Aici, impreuna cu o echipa de specialisti, Papert realizeaza in 1967 prima versiune de LOGO, un limbaj de programare care isi propune sa fie un instrument didactic in sensul teoriei lui Piaget, un instrument care sa stimuleze tocmai acea creatie intelectuala care sta la baza invatarii.

LOGO se bazeaza pe un limbaj de programare folosit intens in Inteligenta Artificiala numit LISP (programatorii profesionisti inca il mai considera un dialect al acestuia). De la LISP a mostenit LOGO flexibilitatea si puterea calculului simbolic, care l-au recomandat pentru numeroase proiecte avansate in matematica, lingvistica, robotica, muzica si alte domenii. Spre deosebire insa de LISP, LOGO a fost gandit ca un instrument pentru invatare, deci trebuia sa fie in primul rand accesibil nespecialistilor (chiar si copiilor), sa fie expresiv si, mai ales, simplu.

La sfarsitul anilor 70 apar calculatoare personale si primele implementari pentru LOGO pentru acestea (mai intai Apple II si Texas Instruments TI 99/4). Raspandirea PC-urilor in deceniul urmator va aduce cu sine utilizarea limbajului pe scara larga in multe scoli din intreaga lume.

Sigur, se pune intrebarea privitoare la motivul care a stat la baza crearii unui nou limbaj de ...

Bibliografie:

SABIN - CORNELIU BURAGA - "PROGRAMARE INTERFETE UTILIZATOR" - CURS, FACULTATEA DE INFORMATICA, IASI, 2001

ION DIAMANDI, GHEORGHE VASS - "LOGO - O NOUA METODA DE A INVATA CU AJUTORUL CALCULATORULUI" - EDITURA PACIFIC, BUCURESTI, 1991

MSWLOGO HELP

LOGO FUNDATION - EL

EUROLOGO WEB SERVER

BERKELEY LOGO DOWNLOAD - FTP://ANARRES. CS. BERKELEY. EDU/PUB/UCBLOGO/

MSWLOGO DOWNLOAD

MICROWORLDS 2. 0 - DEMO

Descarcă licența

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Consideratii generale privind limbajul Logo
    • Bibliografie.doc
    • Cuprins.doc
    • Diploma.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
7/10 (3 voturi)
Anul redactarii:
2001
Nr fișiere:
3 fisiere
Pagini (total):
58 pagini
Imagini extrase:
60 imagini
Nr cuvinte:
11 524 cuvinte
Nr caractere:
60 999 caractere
Marime:
591.46KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Licența
Domeniu:
Calculatoare
Predat:
la facultate din Iasi
Materie:
Calculatoare
Sus!