Aspecte privind comerțul electronic în contextul comerțului internațional

Previzualizare licența:

Cuprins licența:

1 INTRODUCERE
2 COMERT ELECTRONIC
2.1 CE PRODUSE VETI PUNE IN VINZARE PE INTERNET
2.2 PROIECTAREA SITE - ULUI DE COMERT ELECTRONIC
2.2.1 INTREBARI PENTRU FURNIZORUL DE WEB HOSTING
2.3 CONTUL DE COMERT ELECTRONIC (MERCHANT ACCOUNT)
2.4 COMANDA ONLINE
2.5 MODALITATI DE PLATA ELECTRONICA
2.6 CHESTIUNI DE SECURITATE
2.7 OPTIUNI DE PUBLICITATE PENTRU MAGAZINUL VIRTUAL
3 ECONOMIE DIGITALA & COMERT ELECTRONIC
3.1 EVOLUTIA ECONOMIEI INTERNET IN EUROPA
4 INTERNET SI COMERT ELECTRONIC IN MOLDOVA
5 INCHEIERE
6 BIBLIOGRAFIE

Extras din licența:

Nu esti conectat la Internet, Nu existi este o expresie tot mai des intilnita in toate domeniile, incepind cu comunicatiile, invatamintul, afacerile, publicitatea, jurnalistica, arta, etc.

Impactul mediului Internet in viata de zi cu zi a companiilor, dar si a cetateanului de rind, este din ce in ce mai mare. Practic nu mai putem vorbi de evolutie si cunoastere fara sa facem apel la acest mijloc global de comunicare, informare si documentare. Tot ce este important este observat, inregistrat, fotografiat, filmat, consemnat si comentat, iar in final si pe Internet.

Pe cit de mare este interesul unora sa apara in acest mediu, pe atit de mare este si dorinta altora de a afla cele mai noi si mai diverse lucruri. Nu este deci de mirare faptul ca multor firme le-a venit ideea posibilitatii de a-si promova produsele si/sau serviciile in alta parte decit in comunitati cu intinderi limitate.

Dezvoltarea rapida a retelei globale a deschis drumul unei altfel de economii: economia digitala. Spre deosebire de cea clasica, bazata pe concentrarea resurselor si a fortei de munca, economia digitala foloseste ciberspatiul pentru a concentra resurse si forta de munca a caror localizare fizica poate fi oriunde pe planeta. Acest fapt face ca principalele atuuri concurentiale sa devina viteza de procesare si alocarea optima a resurselor, cu toate implicatiile sale benefice atat in plan economic cat si in plan financiar.

Daca ne referim la obiectul de activitate, comertul electronic acopera practic toate activitatile comerciale imaginabile, de la vanzarea-cumpararea de marfuri materiale la cele mai sofisticate operatiuni financiare. Ca orice operatiune comerciala, comertul electronic are nevoie de o infrastructura specifica. In cazul sau, aceasta se compune din trei elemente: Infrastructura tehnica este constituita din sistemele hardware, software-ul aferent si reteaua de comunicatii. Aceasta constituie de fapt si componenta ce a determinat aparitia si dezvoltarea comertului electronic.

Cum insa lucrurile sunt inca la inceput, este necesara o interfata majora cu sistemele clasice de comert. Aici exista un element cheie: banca. Pentru ca orice operatiune comerciala este mijlocita de bani. Inserarea unei banci in sistemul de comert electronic presupune o conexiune securizata intre banca si utilizator prin intermediul careia sa poata fi facute operatiuni in timp real. Este una dintre primele probleme abordate si rezolvate cu succes, numarul de banci on-line si varietatea de operatiuni si servicii on-line puse la dispozitia clientului crescand continu. 1. 1 Ce produse veti pune in vinzare pe Internet? 1. 2 Proiectarea site-ului de comert electronic 1. 3 7 intrebari pentru furnizorul de web hosting 1. 4 Contul de comert electronic (merchant account) 1. 5 Comanda online 1. 6 Modalitati de plata electronica 1. 7 Chestiuni de securitate 1. 8 Optiuni de publicitate pentru magazinul virtual Definitie: Un schimb electronic de informatii intre o afacere si clientii sai. Aceasta se ...

Descarcă licența

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Aspecte privind comertul electronic in contextul comertului international
    • Bibliografie.doc
    • Cuprins.doc
    • Diploma.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
7/10 (3 voturi)
Anul redactarii:
2004
Nr fișiere:
3 fisiere
Pagini (total):
45 pagini
Imagini extrase:
43 imagini
Nr cuvinte:
14 695 cuvinte
Nr caractere:
77 100 caractere
Marime:
94.29KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Licența
Domeniu:
Calculatoare
Predat:
la facultate din Iasi
Materie:
Calculatoare
Sus!