Studiul motoarelor electrice de curent continuu

Previzualizare licența:

Cuprins licența:

1 INTRODUCERE
2 PREZENTAREA GENERALA A ACTIONARII
2.1 EV (VEHICULE ELECTRICE) SI HEV (VEHICULE ELECTRICE HIBRIDE) IN SERIE
2.2 MASINI CONVENTIONALE
2.3 EV (VEHICULE ELECTRICE) SI HEV (VEHICULE HIBRIDE) IN PARALEL
2.3.1 HEV POST - TRANSMISIE
2.3.2 HEV CU PRE - TRANSMISIE
3 DIMENSIONAREA PRELIMINARA
3.1 MOTOARE ELECTRICE DE CURENT CONTINUU
3.1.1 EVOLUTIA DEZVOLTARII MASINII DE CURENT CONTINUU
3.1.2 ELEMENTE CONSTRUCTIVE
3.1.3 PRINCIPIUL DE FUNCTIONARE AL MASINII DE CURENT CONTINUU
3.1.4 MOTORUL CU MAGNETI PERMANENTI
3.1.5 COMANDA MOTOARELOR DE CURENT CONTINUU
3.1.6 PROBLEME PRIVIND SELECTIA MOTORULUI

Extras din licența:

In anii din urma, incercarile de a dezvolta noi mijloace de transport, eficiente si nepoluante, au condus la cresterea interesului, in toata lumea, pentru unele vehicule electrice a caror istorie este mai mult sau mai putin veche, dar nivelul tehnologic de pana acum nu a permis intrarea lor in exploatare curenta.

Lucrarea de fata isi propune sa prezinte stadiul actual al dezvoltarii unora dintre vehiculele electrice neconventionale, care au inceput sa prolifereze sau au sanse mari de a prolifera in viitorul apropiat. Ea se bazeaza pe o vasta documentatie stiintifica, dar si pe rezultatele unor cercetari proprii.

In aceasta lucrare vor fi prezentate cateva probleme generale ale vehiculelor electrice, servind la fixarea terminologiei utilizate in tractiunea electrica, la reamintirea unor marimi si relatii specifice diverselor tipuri de vehicule, precum si la justificarea adoptarii unor solutii in constructia vehiculelor actuale si de viitor.

Interesul recent in vehiculele electrice (EV) si vehiculele electrice hibride (HEV) se refera la un motor eficent, economic si de incredere pentru propulsia electrica.

Totusi, gasirea unui motor de tractiune potrivit poate deveni o problema destul de complicata atunci cand se tine seama de dinamica vehiculelor si arhitectura sistemelor. Aceasta lucrare realizeaza o investigatie amanuntita asupra a doua caracteristici foarte importante ale motoarelor de tractiune, abilitatea de viteza si eficienta consumului de energie din perspectivele sistemului vehicular.

Doua pachete software EV-HEV (V-ELPH) realizate la Universitatea Texas A&M si ADVISOR de la NREL sunt folosite in scopuri stimulante. Selectarea unui motor potrivit pentru sistemul de propulsie electric si hibrid este foarte importanta. Insustria de automobile, inclusiv cei trei mari producatori de masini din S.

U. A. si altii din strainatate cauta in prezent sisteme mai performante pentru EV si HEV. Dar gasirea unor forme de masina potrivita poate fi complicata avand in vedere ca modul general de operare al masinii nu este bine definit. Cateva caracteristici ale motoarelor EV/HEV despre selectarea motoarelor pentru tractiune electrica sunt: Dimensiunile invertorului Raza de viteze extinsa influentata de dinamica vehiculului si arhitectura sistemului Eficienta energetica influentata de dinamica vehiculului si arhitectura sistemului Siguranta Increderea Racirea Costul. Printre caracteristicile mentionate mai sus, raza de viteza si eficienta energiei sunt cele doua caracteristici de baza care sunt influentate de dinamica vehiculului si arhitectura sistemului. Prin urmare selectia motoarelor de tractiune pentru anumite arhitecturi ale vehiculelor (EV, HEV in serie si paralel etc.

) cere o atentie speciala asupra celor doua caracteristici.

Problema razei de viteza este semnificativa pentru performantele la accelerare ale unui vehicul care reprezinta un criteriu de design hotarat de obicei de utilizatori. Totusi in timp real, vehiculul opereaza foarte rar in ...

Descarcă licența

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Studiul motoarelor electrice de curent continuu
    • Cuprins.doc
    • Diploma.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (2 voturi)
Anul redactarii:
2006
Nr fișiere:
2 fisiere
Pagini (total):
38 pagini
Imagini extrase:
46 imagini
Nr cuvinte:
6 942 cuvinte
Nr caractere:
36 544 caractere
Marime:
1.61MB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Licența
Domeniu:
Alte domenii
Predat:
la facultate din Bucuresti
Specializare:
-
Materie:
Alte domenii
Sus!