Studiul eficienței economice a realizării mașinii de rectificat filete. Fișa tehnologică a unei piese

Previzualizare licența:

Cuprins licența:

1 STUDIUL TEMEI DE PROIECTARE
2 DETERMINAREA CARACTERISTICILOR FUNCTIONALE. AUTOMATIZAREA. MASINII. SCULE UTILIZATE
3 ELEMENTE DE PROIECTARE. SCHEME CINEMATICE ALE MASINILOR ASEMANATOARE
4 CALCULE DE PROIECTARE. DETERMINAREA FORTEI DE ASCHIERE
4.1 CALCULUL LANTURILOR CINEMATICE. CALCULUL TRANSMISIEI CU CURELE
4.2 CALCULUL DE DIMENSIONARE AL ARBORELUI PORT PIATRA
5 DOCUMENTATIA DE EXPLOATARE A MASINII DE RECTIFICAT FILETE. FUNCTIONAREA. ELEMENTE DE COMANDA SI REGLAJE. INTRETINEREA SI UNGEREA
6 EFICIENTA ECONOMICA A REALIZARII MASINII DE RECTIFICAT FILETE
7 FISA TEHNOLOGICA A UNEI PIESE
8 BIBLIOGRAFIE

Extras din licența:

Filetul, ca si canalele elicoidale, poate fi generat prin procedeul de aschiere pe baza unei directoare elicoidale materializata direct pe scula sau printr-o piesa de conducere.

Pentru faza de finisare a suprafetei elicoidale a filetului la piesele de tip surub conducator, s-au proiectat si executat masini de rectificat filete.

La acest tip de masina unealta materializarea directoarei elicoidale se realizeaza pe suprafata pietrei abrazive, prin profilarea acesteia cu ajutorul unei scule speciale (moleta diamantata, moleta metalica sau bolt diamantat). In cazul in care profilarea pietrei, astfel incat forma generatoarei ei care trebuie sa asigure obtinerea formei generatoarei elicoidale a surubului conducator, se face cu moleta metalica sau diamantata, forma generatoarei moletei trebuie sa fie identica cu forma generatoarei surubului conducator.

La profilarea pietrei abrazive cu ajutorul unui bolt diamantat se impune ca miscarea de avans transversal si longitudinal a acesteia sa se faca dupa o lege de miscare care sa permita obtinerea unei curbe identice cu generatoarea elicoidala a surubului conducator.

Aceasta lege de miscare este materializata prin profilul unui sablon pe care se deplaseaza un palpator. Intre boltul diamantat si palpator se impune realizarea unei legaturi cat mai rigide pentru a nu se introduce erori in profilarea pietrei abrazive.

La prelucrarea suprafetelor de revolutie dupa o directoare elicoidala se impune folosirea unor sisteme mecanice, electrice, hidraulice de compensare atat pentru uzura pietrei cat si pentru pas, pentru influenta termica a regimului de functionare al masinii asupra preciziei de prelucrare a surubului conducator.

Compararea masinii de rectificat filete tip MRFD 250 x 5000 cu masini similare Din gama masinilor de rectificat filete fac parte si urmatoarele tipuri de masini: masina de rectificat Mitsui Ex Cell o model 120 de la firma MITSUI SEIKI (Japonia) masina de rectificat filete tip GL4 a firmei LINDNER (Germania) masina de rectificat filete tip RE a firmei REISHAUER (Elvetia) masina de rectificat filete de mare capacitate tip 70 2MK2 a firmei MATRIX (Anglia) Conform tabelului comparativ nr. 1 se poate observa asemanarea intre solutia romaneasca a masinii de rectificat cu masina de rectificat a firmei MATRIX.

1. 2. 1. Masina de rectificat Mitsui Ex Cell o model 120 Acest tip de masina face parte din masinile de rectificat cu masa deplasabila, deci procesul de aschiere se realizeaza cu avansul transversal al pietrei de rectificat obtinut prin deplasarea mesei cu ajutorul unui surub conducator.

Masina poate lucra atat in ciclu de reglaj manual cat si in ciclu automat.

La acest tip de masina actionarea arborelui pietrei de rectificat se face cu ajutorul unui motor hidraulic care transmite miscarea de rotatie printr-o curea trapezoidala la un angrenaj melc roata melcata.

Pe acest tip de masina se pot executa atat operatii de degrosare cat si operatii de finisare.

Preselectarea vitezei de ...

Descarcă licența

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Studiul eficientei economice a realizarii masinii de rectificat filete. Fisa tehnologica a unei piese
    • Anexe
      • Anexa1.tif
      • Anexa10.tif
      • Anexa11.tif
      • Anexa12.tif
      • Anexa13.tif
      • Anexa14.tif
      • Anexa2.tif
      • Anexa3.tif
      • Anexa4.tif
      • Anexa5.tif
      • Anexa6.tif
      • Anexa7.tif
      • Anexa8.tif
    • Cuprins.doc
    • Diploma.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc, tif
Diacritice:
Da
Nota:
7/10 (1 voturi)
Anul redactarii:
2006
Nr fișiere:
15 fisiere
Pagini (total):
70 pagini
Imagini extrase:
95 imagini
Nr cuvinte:
14 500 cuvinte
Nr caractere:
81 112 caractere
Marime:
3.52MB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Licența
Domeniu:
Alte domenii
Predat:
la facultate din Bucuresti
Specializare:
-
Materie:
Alte domenii
Sus!