Aspecte tehnologice privind obținerea scrierilor cărților și a hârtii

Previzualizare licența:

Cuprins licența:

1 PREZENTAREA FIRMEI SI A STRATEGIEI GENERALE
1.1 FIRMA
1.2 DOMENIUL DE ACTIVITATE
1.3 OBIECTIVE
2 PIATA
2.1 CLIENTI
2.2 PRODUSUL / SERVICIUL
2.3 SEGMENTUL DE PIATA
2.4 CONCURENTA
3 ORGANIZARE, CONDUCERE
3.1 PROCESUL DE CONDUCERE
3.2 CONDUCEREA
3.3 PERSONALUL
4 FINANTELE
4.1 VENITURI
4.2 CHELTUIELI
4.3 SURSELE SI UTILIZAREA FONDURILOR
4.4 PREVIZIUNI FINANCIARE
5 BIBLIOGRAFIE

Extras din licența:

Firma Editura Danubius SRL a fost infiintata in anul 1997 prin inregistrarea ei la Registrul Comertului, Circa Financiara si Judecatoria sectorului 6. Afacerea pe care o dezvolta editura Danubius este de succes datorita faptului ca acopera un segment de piata in dezvoltare, prin editarea de carti pentru copii, manuale scolare, o gama larga de dictionare. Cartile editate de Danubius se remarca pe piata prin calitatea deosebita atat din punct de vedere al continutului dar si din punct de vedere al prezentarii grafice.

Pe viitor editura Danubius are in vedere dezvoltarea activitatii desfasurate prin extinderea retelei de difuzare a cartii in zonele neacoperite precum si editarea unor reviste (sport, moda, divertisment). Se are in vedere si asigurarea unor servicii de pre-press (selectie de culori, tehnoredactare, etc.

). Atat in domeniul editarii cat si al difuzarii, concurenta este mare, intrucat exista firme puternice care desfasoara aceste activitati (ex: editura ALL, editura TEORA, editura SIGMA, editura DIDACTICA si PEDAGOGICA, firma de difuzare TOTAL-PRESS, etc). In prezent editura DANUBIUS este o editura in dezvoltare, are o retea de difuzare ce acopera majoritatea zonelor tarii.

Strategia adoptata de editura DANUBIUS consta in continua adaptare la cerintele pietei, prin dezvoltarea si perfectionarea serviciului de marketing al firmei, prin realizarea unei continue campanii publicitare prin diverse mijloace: radio, presa, targuri de carte, etc.

Obiectivele concrete ale acestei afaceri, in urmatorii 2-5 ani sunt realizarea unei cifre de afaceri cat mai mari, achizitionarea unor spatii pentru birouri si depozitarea cartilor, achizitionarea unor noi mijloace de transport pentru serviciul difuzare precum si crearea de noi locuri de munca.

II. AFACEREA PIATA, CONCURENTA CLIENTI Clientii editurii DANUBIUS fac parte din toate categoriile de varsta dar in special sunt vizati copii de varsta scolara si studenti. Din punct de vedere al starii materiale clientii provin in general din categoria celor cu venituri medii.

Clientii cumpara materialele editate si difuzate de DANUBIUS deoarece corespund cerintelor pietei, atat din punct de vedere al continutului precum si a pretului accesibil.

Prezentarea grafica este deosebita iar continutul manualelor editate se remarca prin organizarea clara si ierarhizata a informatiilor.

In urma analizei situatiei vanzarilor s-a remarcat ca nivelul vanzarilor nu este constant de-a lungul intregului an calendaristic, maximele inregistrandu-se in perioada de toamna-iarna. In urma studiului realizat de serviciul de marketing s-a ajuns la concluzia ca clientii nostri cheltuiesc, aproximativ 5% din veniturile lor anuale.

Clientii sunt, in primul rand, interesati de exactitatea, unitatea si organizarea clara a informatiilor pe care le contin materialele editate. Ei mai sunt interesati de marimea caracterului (pentru o citire usoara), de grafica copertei precum si de modul de brosare a cartilor.

Pretul pe care clientii sunt ...

Bibliografie:

STOICA A. - "TEHNICI DE INFORMARE SI COMUNICARE" - ED. AMI EDUCATIONAL, BUCURESTI, 2000

DIACONESCU V., OBROCEA P. - "TEHNOLOGIA CELULOZEI SI HARTIEI" - ED. TEHNICA, BUCURESTI, 1976

MERTICARU N., MIHALCEA D., IORDACHE R. - "TEHNOLOGIA FABRICARII SI PRELUCRARII PRODUSELOR SPECIFICE INDUSTRIEI CELULOZEI, HARTIEI SI FIBRELOR ARTIFICIALE" - E.D.P, BUCURESTI, 1993

ALBAIU S., STANICA N. - "UTILAJE SI TEHNOLOGIE POLIGRAFICA" - E.D.P., BUCURESTI, 1997

IACOBESCU V. - "TEHNICA SCRIERII ARTISTICE" - ED. TEHNICA, BUCURESTI, 1989

MATEI H. - "TIPARUL" - ED. STIINTIFICA, BUCURESTI, 1964

CONSTANTINESCU R., SFIRTEA M. - "MONUMENTE RELIGIOASE" - ED. EDITIS, BUCURESTI, 1994

"REVISTA TIPOGRAFILOR NR. 7" - EDITURA PRINT CLUB

"REVISTA ROLAND 200", GERMANIA

"REVISTA ROLAND 300", GERMANIA

"REVISTA HEDELBERG GTO 52", GERMANIA

"ARBORELE LUMII, NR. 9" - ED. MARSHALL CAVENDISH, ROMANIA

"ARBORELE LUMII, NR. 22" - ED. MARSHALL CAVENDISH, ROMANIA

Descarcă licența

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Aspecte tehnologice privind obtinerea scrierilor cartilor si a hartii
    • Bibliografie.doc
    • Cuprins.doc
    • Diploma.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (1 voturi)
Anul redactarii:
2008
Nr fișiere:
3 fisiere
Pagini (total):
66 pagini
Imagini extrase:
82 imagini
Nr cuvinte:
12 851 cuvinte
Nr caractere:
71 513 caractere
Marime:
7.10MB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Licența
Domeniu:
Alte domenii
Predat:
la facultate din Bucuresti
Materie:
Alte domenii
Sus!