Aspecte privind organizarea unei ferme familiale într-o zonă a țării

Previzualizare licența:

Cuprins licența:

1 INTRODUCERE
2 CONSIDERATII ASUPRA CADRULUI NATURAL
2.1 CONDITIILE NATURALE
2.1.1 ASEZAREA GEOGRAFICA
2.1.2 RELIEFUL
2.1.3 CONDITIILE CLIMATICE
2.1.4 SOLURILE
2.1.5 VEGETATIA
2.1.6 FAUNA
2.1.7 POPULATIA SI RESURSELE DE MUNCA
2.1.8 EVOLUTIA NUMERICA A POPULATIEI
2.1.9 COMPONENTELE DEMOGRAFICE SI EVOLUTIA LOR
2.2 CONDITIILE SOCIO - ECONOMICE
2.3 POTENTIALUL TURISTIC
2.3.1 FIGURI REPREZENTATIVE ALE COMUNEI MALINI
2.4 CRESTEREA ANIMALELOR
3 FUNDAMENTAREA TEHNICO - ECONOMICA A CULTURILOR DE CAMP
3.1 MARIMEA SI STRUCTURA CATEGORIILOR DE FOLOSINTA A TERENULUI AGRICOL
3.2 REPARTIZAREA CULTURILOR DE CAMP PE SOLE
3.3 STABILIREA CANTITATILOR DE INGRASAMANT PE CULTURI
3.4 PLANUL DE CULTURA
3.5 FUNDAMENTAREA FISELOR TEHNOLOGICE PE CULTURI

Extras din licența:

Agricultura constituie una din ramurile importante ale economiei romanesti, importanta ei creste astazi cand necesarul de produse agricole s-a amplificat, iar conditiile politico-economice au suferit schimbari profunde.

Obtinerea unor produse in care se includ si serviciile tangente agriculturii, nu se poate face fara o agricultura moderna de mare randament si cu eficacitate ridicata.

Aceste aspecte sunt valabile atat pentru mica proprietate cat si pentru exploatatiile agricole cu caracter asociativ.

Unul dintre obiectivele importante care stau in fata agriculturii mai ales a oamenilor care lucreaza in acest domeniu, se refera la schimbarea mentalitatilor in modul de gandire, mai ales economica, referitor la organizarea pe criterii stiintifice a productiei in vederea obtinerii unor productii cat mai ridicate si cresterea productivitatii.

Proiectul a fost structurat pe mai multe capitole, fiecare din acestea prezentand datele si etapele ce trebuiesc urmarite pentru construirea unui astfel de complex.

Se va tine cont de imbinarea armonioasa intre productia vegetala, cresterea animalelor in vederea pastrarii pe cat posibil a unui mediu nepoluat, un mediu care sa ofere conditiile de relaxare si petrecere a tipului liber.

CAPITOLUL I.

CONSIDERATII ASUPRA CADRULUI NATURAL 1. 1. CONDITIILE NATURALE 1. 1. 1. Asezarea geografica Din punct de vedere geografic, ferma familiala este amplasata in comuna Malini, in partea de sud a judetului Suceava, la 48028 latitudine nordica si 26026 longitudine estica.

Foto nr. 1 Intrare in comuna Malini Comuna Malini apartine bazinului hidrografic al Moldovei, situat pe partea dreapta, in cursul mijlociu al acestuia. Teritoriul comunei este strabatut de paraul Suha Mare cu panta de scurgere naturala de la vest spre sud avand in acelasi timp rol colector pentru paraiele existente in zona (Secarie, Pojorata, Bursucului si Rusului) si marginita de raul Moldova in partea de nord-est. Comuna Malini se afla la o distanta de 55 km de municipiul Suceava, avand ca vecini: - la nord - comuna Slatina - la sud - comuna Rasca -la est - comuna Cornul-Luncii - la vest - comuna Borca.

1. 1. 2. Relieful Din punct de vedere geografic comuna Malini cuprinde bazinul Suha Mare, ce apartine Muntilor Stanisoarei, munti josi, aflati la zona de contact cu Podisul Sucevei, intre care se interpune sectorul subcarpatic.

Pornind din partea mediana, de sub varful Piatra lui Iepure (1447 m) raul Suha Mare taie transversal versantul estic al acestor munti, formand impreuna cu bazinele vecine (Suha Bucovineana, Suha Mica si Rasca), doua culmi aproape paralele denumite Obcine si care deservesc de asemenea ca altitudine, cu cat ne apropiem de confluenta cu Moldova.

Eroziunea fluviala precum si structura litologica pun in evidenta forme mai semete, in ansamblu, denumite magura, batca care devin tot mai domoale, in aval, si mai usor accesibile, carora localnicii le spun: plai, picior. Acolo unde roca din substrat apare la zi, forme de relief ...

Descarcă licența

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Aspecte privind organizarea unei ferme familiale intr-o zona a tarii
    • Cuprins.doc
    • Diploma.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
9/10 (3 voturi)
Anul redactarii:
2006
Nr fișiere:
2 fisiere
Pagini (total):
37 pagini
Imagini extrase:
44 imagini
Nr cuvinte:
7 244 cuvinte
Nr caractere:
40 483 caractere
Marime:
1.61MB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Licența
Domeniu:
Agronomie
Predat:
la facultate din Bucuresti
Specializare:
-
Materie:
Agronomie
Sus!