Studiu privind modificarea și încetarea raportului juridic de funcție publică

Previzualizare licența:

Cuprins licența:

1 ADMINISTRATIA PUBLICA
1.1 CONSIDERATII GENERALE DESPRE ADMINISTRATIAPUBLICA
1.2 CONSIDERATII GENERALE PRIVIND SERVICIUL PUBLIC
2 FUNCTIA PUBLICA
2.1 CONSIDERATII PRELIMINARE
2.2 OCUPAREA FUNCTIILOR PUBLICE
3 FUNCTIONARUL PUBLIC
3.1 ASPECTE PRELIMINARE
3.2 DREPTURILE FUNCTIONARULUI PUBLIC
3.3 OBLIGATIILE (INDATORIRILE) FUNCTIONARULUI PUBLIC
3.4 AGENTIA NATIONALA A FUNCTIONARILOR PUBLICI
4 MODIFICAREA SI INCETAREA RAPORTULUI JURIDIC DE FUNCTIE PUBLICA
4.1 MODIFICAREA RAPORTULUI JURIDIC DE FUNCTIE PUBLICA
4.2 INCETAREA RAPORTULUI JURIDIC DE FUNCTIE PUBLICA
5 RASPUNDEREA JURIDICA A FUNCTIONARULUI PUBLIC
5.1 CONSIDERATII GENERALE
5.2 FORMELE RASPUNDERII JURIDICE A FUNCTIONARILOR PUBLICI
5.3 DEONTOLOGIA FUNCTIONARULUI PUBLIC
6 ANEXE SELECTII DIN ACTE NORMATIVE
6.1 CONSTITUTIA ROMANIEI DIN 1991 (EXTRAS)
6.2 LEGEA NR/1999 PRIVIND STATUTUL FUNCTIONARILOR PUBLICI (EXTRAS)
6.3 LEGEA NR/2001 A ADMINISTRATIEI PUBLICE LOCALE

Extras din licența:

Administratia publica reprezinta ansamblul activitatilor Presedintelui Romaniei, a Guvernului, al autoritatilor administrative centrale si locale si a tuturor structurilor coordonate de acestea, prin care se aduc la indeplinire legile sau se presteaza servicii publice in regim de putere publica.

1 In primul sens, prin administratie publica se intelege totalitatea mecanismelor (organe, autoritati publice, institutii si unitati publice) care realizeaza o activitate cu un specific bine conturat.

In acest sistem de organizare a administratiei publice intra: Presedintele Romaniei (este autoritatea administratiei publice si sef al executivului); Guvernul (exercita conducerea generala a administratiei publice si este sef al acesteia); Ministerele; Organele administratiei centrale de specialitate; Organele administratiei publice descentralizate: prefectul, consiliile locale si judetene; primarii; institutiile publice; regiile autonome etc.

In al doilea sens, prin administratie publica se intelege activitatea de organizare a executarii si executarea concreta a legilor, de catre partile acestui mecanism.

O definitie completa a administratiei publice poate fi formulata astfel: Administratia publica este activitatea de organizare si executare concreta a legii, cu caracter dispozitiv si prestator, realizata in principal de organele administratiei publice, si in subsidiar si de celelalte organe ale statului, precum si de organizatii particulare de interes public.

Administratia publica se realizeaza de catre acele structuri statale care formeaza sfera executivului, functia executiva fiind exercitata prin intermediul organelor cuprinse in sistemul administratiei publice.

Art. 48 din Constitutie prevede ca, actele administrative pot fi emise de oricare autoritate publica, fara deosebire de natura lor juridica, Guvernul Romaniei exercitand conducerea generala a administratiei publice.

Din definitia data administratiei publice rezulta ca aceasta consta in acte juridice si operatiuni materiale prin care se indeplinesc (executa) legile, fie prin emiterea de acte normative subordonate legii, fie prin organizarea si prestarea efectiva si directa de servicii publice.

2. Continutul activitatii administratiei publice Administratia publica realizeaza functia executiva prin intermediul a doua categorii de forme (care produc efecte juridice si care nu produc astfel de efecte), ce constituie formele concrete de activitate ale organelor administratiei publice.

2 Acestea sunt: - acte administrative (sunt acte juridice unilaterale cu caracter normativ sau individual); - fapte materiale juridice (actiuni sau inactiuni care produc efecte juridice); - operatiuni materiale tehnice (activitati ce nu produc prin ele insele efecte juridice fiind savarsite in indeplinirea atributiilor date prin lege). 3 Dupa obiectul lor, activitatile administratiei publice se grupeaza4 astfel: activitati cu caracter de dispozitie; activitati de asigurare a bunei functionari a serviciilor publice; ...

Descarcă licența

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Studiu privind modificarea si incetarea raportului juridic de functie publica
    • Anexe
      • Anexa1.doc
      • Anexa2.doc
      • Anexa3.doc
    • Cuprins.doc
    • Diploma.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
7/10 (3 voturi)
Anul redactarii:
2001
Nr fișiere:
5 fisiere
Pagini (total):
66 pagini
Imagini extrase:
165 imagini
Nr cuvinte:
35 232 cuvinte
Nr caractere:
193 294 caractere
Marime:
153.76KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Licența
Domeniu:
Administrație Publică
Predat:
la facultate din Bucuresti
Specializare:
-
Materie:
Administrație Publică
Sus!