Studiu privind analiza diagnostic la direcția de muncă și solidaritate socială

Previzualizare licența:

Cuprins licența:

1 DIRECTIA GENERALA DE MUNCA SI SOLIDARITATE SOCIALA BACAU
2 STRATEGIA INSTITUTIEI ANALIZATE
3 SUBSISTEMUL DECIZIONAL
4 SUBSISTEMUL ORGANIZATORIC
5 SUBSISTEMUL INFORMATIONAL
6 RESURSE UMANE
7 ANALIZA DIAGNOSTIC
8 APLICATIE

Extras din licența:

Directia de Munca si Solidaritate Sociala Bacau este organizata si functioneaza in baza Hotaririi Guvernului nr. 42001, privind organizarea si functionarea Ministerului Muncii si Solidaritatii Sociale.

Directia de Munca si Solidaritate Sociala este institutie publica cu personalitate juridica, finantata de la bugetul de stat.

Directia de Munca si Solidaritate Sociala este serviciu public descentralizat al ministerului asigura in teritoriu aplicarea unitara a legislatiei muncii, protectiei sociale si a asistentei sociale de specialitate.

Directia de Munca si Solidaritate Sociala isi exercita atributiile, in principal, in urmatoarele domenii: e) financiar, contabilitate, administrativ; f) informatica In exercitarea atributiilor Directia de Munca si Solidaritate Sociala are dreptul sa ceara, iar agentii economici, celelalte persoane fizice si juridice care incadreaza personal, au obligatia sa prezinte documentele necesare verificarii modului in care se aplica legislatia muncii si protectiei sociale.

Atributii si responsabilitati ale institutiei Conform art. 3 si art. 4 din Regulamentul de Organizare si Functionare (ROF), Directia de Munca si Solidaritate Sociala indeplineste urmatoarele atributii: Atributii privind auditul intern in conformitate cu prevederile Ordonantei de Guvern nr. 119/1999, privind auditul intern si controlul financiar preventiv; Organizeaza si coordoneaza activitatile de asistenta sociala de ocrotire a minorilor si familiei, a batranilor pensionari si nepensionari, precum si a altor categorii de persoane vulnerabile; Colaboreaza cu organizatiile non-profit care au ca obiect de activitate protectia sociala; Sprijina agentii economici si unitatile bugetare in vederea aplicarii corecte si concrete a legislatiei in domeniul salarizarii, normarea muncii, incheierii contractelor colective de munca; Solicita agentilor economici si institutiilor publice ca in aplicarea legislatiei sa ia masuri pentru inlaturarea deficientelor constatate; Aplica masuri de sanctionare contraventionale, a celor care incalca dispozitiile legale din domeniul muncii si protectiei sociale; Sprijina actiunea de negociere a contractelor colective de munca; inregistreaza si organizeaza evidenta acestora; Exercita in conditiile prevazute de lege, concilierea si arbitrajul in cazul conflictelor de interese; Colaboreaza cu celelalte institutii si unitati in vederea indeplinirii atributiilor proprii; Desfasoara activitati in domeniul respectarii drepturilor femeii si politicilor familiale; Distribuie bilete de odihna si tratament persoanelor indreptatite, pe baza solicitarilor acestora, in cotele stabilite prin ordin al ministrului muncii si solidaritatii sociale; Directia de munca si solidaritate sociala asigura secretariatul comisiilor care isi desfasoara activitatea pe unele domenii de activitate ale acesteia, pe baza propriilor regulamente de organizare si functionare.

Obiectivele institutiei publice analizate Obiectivul principal al directiei il reprezinta ...

Descarcă licența

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Studiu privind analiza diagnostic la directia de munca si solidaritate sociala
    • Cuprins.doc
    • Diploma.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
9/10 (1 voturi)
Anul redactarii:
2003
Nr fișiere:
2 fisiere
Pagini (total):
64 pagini
Imagini extrase:
63 imagini
Nr cuvinte:
16 020 cuvinte
Nr caractere:
108 847 caractere
Marime:
79.64KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Licența
Domeniu:
Administrație Publică
Predat:
la facultate din Bacau
Specializare:
-
Materie:
Administrație Publică
Sus!