Laboratoare UMT

Previzualizare laborator:

Extras din laborator:

Mersul lucrarii :

Tehnologia de prelucrare a trenurilor.

În statiile de cale ferata, pentru deservirea traficului de marfuri, se efectueaza operatii de manevrare a vagoanelor. Manevra de vagoane – orce miscare efectuate pe liniile unei statii cu vagoane izolate, cu grupuri de vagoane ori cu parti de trenuri.

Prin manevrarea vagoanelor se urmareste:

- Descompunera, formarea si expedierea regulata a trenurilor;

- Primirea si tranzitarea fara restrictii a trenurilor;

- Folosirea eficienta a mijloacelor tehnice de manevrare.

Scopul manevrarii este de adescompune trenurile si a repartiza vagoanele care sosesc dupa locurile si destinatia acestora, de a forma trenuri, de a alege si de a aranja vagoanele care se expediaza si intra în compunerea unor noi trenuri, de a atasa sau detasa vagoanele izolate ori în grupuri întregi la trenuri si de la trenuri.

Pîna la sosirea trenului în statie sunt efectuate un sir de operatii pregatitoare:

- Primirea si înregistrarea telegramei;

- Primirea informatiilor de la statiile precedente privind timpul de plecare din statiile respective si timpul preconizat de sosire;

- Controlul trenului la intrarea în statie;

Desigur, durata acestor operatii nu influinteaza asupra timpului de prelucrare a trenului.

La prelucrarea trenurilor un sir de operatii pot fi realizate concomitent: în paralel realizate concomitent: în paralel cu controlul tehnic si comercial pot fi eliberate frînele, detasate locomotivele, transmise si prelucrate documentele si executata intrarea locomotivei de manevrare pe calea de primire.

În statie este efectuat lucrul pentru organizarea aprovizionarii fronturilor de marfa. Dupa descompunerea trnului, serviciul marfa asigura curatarea cailor, completarea documentelor pentru descarcarea vagoanelor si compunerea trenului, transmitera vagoanelor la descarcare si la compunere. La finele elaborarii orarului tehnologic de prelucrare a trenului se determina durata de operare a serviciului marfar la deservirea unui tren.

Pregatirea trenului pentru plecare începe din momentul sosirii vagoanelor pe calea de formare. Dupa acumularea vagoanelor si finalizarea compunerii trenului, serviciile tehnic si comercial înlatura defectiunile observate. Controlul trenului, pregatirea si livrarea documentelor se efectueaza o data cu controlul tehnic si comercial. Ulterior, locomotiva este cuplata la esalon, sunt controlate frînele si trenul pleaca.

Operatiile de pregatire si finisare, inclusiv descompunerea trenului nu se iclud în durata de prelucrare atrenului. Orarul tehnologic de pregatire a trenului pentru plecare se elaboreaza cu considerarea posibilitatilor maxime de combinare a operatiilor tehnologice.

La elaborarea orarelor tehnologice de prelucrare a trenurilor sunt determinate duratele unui sir de operatii, care depind de numarul de vagoane în tren:

Observații:

Prelucrarea trenurilor, Prelucrarea navelor în porturile fluviale, Încarcarea navelor maritime, Tehnologia transporturilor conteinerizate, Deservirea avioanelor în aeroporturi

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Laboratoare UMT
    • Lucrarea nr. 5.doc
    • Lucrarea nr.1.doc
    • Lucrarea nr.2..doc
    • Lucrarea nr.3.doc
    • Lucrarea nr.4..doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
7/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
5 fisiere
Pagini (total):
18 pagini
Imagini extrase:
18 imagini
Nr cuvinte:
3 281 cuvinte
Nr caractere:
20 489 caractere
Marime:
94.12KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Laborator
Domeniu:
Transporturi
Predat:
la facultate
Materie:
Transporturi
Sus!