Autovehicule

Previzualizare laborator:

Extras din laborator:

Instalaţia de alimentare la MAC trebuie să asigure pulverizarea cât mai fină a combustibilului în camera de ardere, unde se găseşte aer comprimat, într-un moment bine determinat al ciclului de funcţionare, într-o doză precisă şi după o lege stabilită.

În funcţie de mărimea presiunii combustibilului, instalaţia de alimentare se împarte în două compartimente: de joasă presiune şi de înaltă presiune.

Partea de înaltă presiune este formată din pompa de injecţie, injectoarele şi conductele de legătură dintre acestea. Presiunea de lucru a părţii de înaltă presiune depinde de tipul camerei de ardere şi poate fi de (300...500)  105 N/m2, ajungând uneori la 2000 N/m2.

Partea de joasă presiune cuprinde: rezervorul de combustibil, pompa de combustibil, filtrele, conductele de legătură dintre acestea şi conductele de legătură a acestora cu pompele de injecţie. Presiunea de lucru a acestei părţi este de (3...5)  105 N/m2.

Instalaţia de alimentare cu pompă de injecţie cu piston sertar este realizată în diverse variante în funcţie de modul de conducere a surplusului de combustibil al pompei de alimentare spre rezervor.

• Pompa de injecţie

La motoarele de autovehicule se întâlnesc pompe de injecţie cu piston sertar şi pompe de injecţie cu distribuitor rotativ.

• Pompa de injecţie cu piston sertar

La această pompă, elemenţii de pompare sunt înglobaţi într-un corp comun, fiind plasaţi de-a lungul unui arbore cu came de regulă şi în acelaşi plan, de unde provine şi denumirea de pompă în linie.

• Pompa de injecţie cu distribuitor rotativ

Pompele de injecţie cu distribuitor rotativ sunt prevăzute cu unul sau două elemente de pompare iar distribuirea combustibilului către injectoarele diverşilor cilindri se face printr-un distribuitor rotativ.

Simbolizarea pompelor de injecţie cu elemenţi în linie:

- Pompe de injecţie în linie de mărime "A".

Cu astfel de pompe sunt dotate tractoarele U- 650 M, tractoarele U- 800, tractoarele grele, autovehiculele ROMAN, unele autobuze etc.

Observații:

Laboratorul 7

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Autovehicule.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
7/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
4 pagini
Imagini extrase:
5 imagini
Nr cuvinte:
1 177 cuvinte
Nr caractere:
6 298 caractere
Marime:
11.84KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Laborator
Domeniu:
Transporturi
Predat:
la facultate
Materie:
Transporturi
Profesorului:
Dumitru Mariam
Sus!