Protecția muncii - clasificarea oțelurilor

Previzualizare laborator:

Extras din laborator:

Titlul lucrării:

1. Norme generale de protectia muncii.

2. Oteluri: simbolizare in funcţie de utilizare, caracteristici mecanice si fizice:

1. Protectia muncii

Instrucţiuni de protecţia muncii cu caracter general

Pe toată durata desfăşurării activităţii în laborator, trebuiesc respectate de către toţi studenţii indicaţiile de lucru stabilite în cadrul fiecărei lucrări de laborator. Studenţii trebuie să folosească efectiv şi corect echipamentul de protecţie şi să folosească utilajele, aparatele, sculele şi instalaţiile în concordanţă cu destinaţia lor. Nu se va lucra la instalaţii şi aparate care prezintă lipsuri sau defecte de natură să pericliteze integritatea corporală sau viaţa celui ce lucrează sau a celor din jur.

Lucrul cu aparatele, instalaţiile şi maşinile acţionate electric:

Este obligatorie verificarea legării la pământ a părţilor metalice ale aparatelor, maşinilor şi

instalaţiilor acţionate electric. Orice intervenţie se va face numai în stare de repaos şi după scoaterea acestora de sub tensiune.

In cazul folosirii aparatelor si masinilor din laborator, se va verifica inainte de inceperea lucrului corecta functionare a acestora la parametri corespunzatori.

In cazul utilizarii polizorului manual sau de banc, utilizatorul va folosi ochelari sau ecran de protecţie şi nu se va pozitiona în dreptul discului aflat în rotaţie.

În timpul lucrului mânecile hainei trebuiesc strânse iar părul lung legat sau acoperit pentru a preveni prinderea şi antrenarea lui de către disc.

La folosirea microscopului metalografic optic se recomandă folosirea binocularelor, sau, când nu este posibil, în timpul privirii în ocular cu un ochi, celălalt să nu fie închis.

Lucrul cu substanţe chimice, nocive şi inflamabile

În laborator nu se vor păstra acizi concentraţi, substanţe toxice sau inflamabile. Folosirea acestor substanţe se va face sub supravegherea conducătorului de lucrări.

Substanţele chimice se vor păstra în vase închise, cu etichete indicatoare şi în locuri special amenajate. Manipularea acestora se va realiza în vase inchise, pentru a nu se determina inhalarea, gustarea sau atingerea accidentală.

Atacul chimic al probelor cu reactivi specifici se va face conform indicaţiilor şi numai deasupra unor chiuvete sau sub nişe prevazute cu ventilatie, utilizand totodata si echipamentul de protecţie adecvat (halat, şorţ, mănuşi, masca etc.).

Lucrul la pregătirea probelor metalografice

Pregătirea probelor metalografice constă din supunerea materialelor metalice unor operaţii precum: prelevarea probelor, planarea suprafeţelor, şlefuirea, lustruirea.

Măsurile de protecţia muncii în timpul tăierii şi pregătirii probelor sunt specifice locurilor de muncă respective si presupun:

- utilizarea unor ochelari sau a ecranului de protecţie in cazul utilizarii polizoarelor si a masinii de taiat cu disc abraziv;

- utilizarea discuri abrazive subţiri, intacte, asigurând o poziţie corectă şi constantă a piesei faţă de disc, asigurand răcirea abundentă a zonei de taiere;

– la pilirea suprafeţelor se va lucra numai cu pile prevăzute cu mânere bine fixate.

Măsuri de prim ajutor

În caz de rănire, pentru a se evita infectarea rănii, salvatorul trebuie să-şi dezinfecteze mâinile prin spălare cu săpun sau prin ungerea mâinilor cu tinctură de iod. Rana nu se spală cu apă, nu se acoperă cu prafuri sau unsori, nu se îndepărtează sângele închegat şi nu se curăţă. Se va aplica doar un pansament steril, iar în lipsa acestuia, o batistă curată sau pânză şi accidentatul va fi îndrumat către medic.

În cazul arsurilor nu este permisă înlăturarea materialelor lipite de rană, spargerea băşicilor formate, ungerea arsurilor cu uleiuri, alifii sau alte soluţii, ci se va pansa ca orice rană până la consultul medicului.

Observații:

Documentul cuprinde Norme de protectia muncii in laboratorul de Stiinta si Ingineria Materialelor si clasificarea otelurilor.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Protectia Muncii - Clasificarea Otelurilor.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
4.7/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
7 pagini
Imagini extrase:
7 imagini
Nr cuvinte:
1 574 cuvinte
Nr caractere:
8 565 caractere
Marime:
529.01KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Laborator
Domeniu:
Știința Materialelor
Predat:
la facultate
Materie:
Știința Materialelor
Profesorului:
Asist. drd. Mihai Ion Vasile
Sus!