Construcția Stației de Bază de Tipul RBS

Previzualizare laborator:

Extras din laborator:

Scopul lucrării

Sstudierea construcţiei staţiei de bază de tipul RBS (RADIO BASE STATION) model ERICSSON.

2. ARHITECTURA REŢELEI ÎN SISTEMUL GSM

Staţia de bază de tipul RBS model ERICSSON pentru sistemul GSM este o staţie de bază pentru un sistem de telefonie mobilă ce cuprinde benzile de frecvenţă GSM 900, GSM 1800 şi GSM 1900. Modelul sistemului ERICSSON pentru o reţea GSM este divizată în 3 subsisteme majore: subsistemul staţiilor de bază (BSS – Baase Station Subsystem), subsistemul de comutare (SS - Switching Subsystem) şi Subsistemul de operare şi suport (OSS-Operation and Support Subsystem)

Portal (Gateway) MSC (GMSC- Portal de Întrare al Centrului de Comutaţii Mobile)

Un portal este un nod utilizat pentru a interconecta 2 reţele. Portalul este adesea pus în aplicare într-un MSC. Acest tip de configurare este în continuare denumit ca Portal MSC .Toate MSC-urile în reţea pot funcţiona ca un portal de întrare.

Registrul pentru utilizatorii vizitatori (VLR - Visitor Location Register)

Registrul pentru utilizatorii vizitatori (VLR) este o bază de date, ce conţine informaţia despre abonaţii temporari pe teritoriul deservit de către un MSC şi este necesară pentru MSC ca el să deservească abonaţii vizitatori. VLR este înotdeauna integrat cu MSC. Cînd staţia mobilă călătoreşte printr-o nouă arie MSC, VLR conectat la acest MSC va solicita date despre staţia mobilă de la HLR, unde a fost pentru prima dată înregistrată această ME. Mai tîrziu, dacă staţia mobilă va efectua un apel, VLR va avea informaţia necesară pentru rutarea apelului fără a interoga HLR de fiecare dată.

Centrul de Autentificare (AuC – Autentification Center) al abonaţilor

Unitatea numită Centrul de Autentificare (AuC) furnizează parametrii de autentificare şi criptare, care verifică identitatea utilizatorului şi asigură confidenţialitatea fiecărui apel. AuC protejează operatorii reţelei de diferite tipuri de fraude, utilizate în lumea telefoniei celulare de azi. AuC poate fi implementat de obicei în HLR.

Centrul de comutare al serviciilor mobile (MSC - Mobile Switching Center)

MSC-urile în GSM ERICSSON sunt bazate pe tehnologia AXE, incluzînd principiul de construcţie pe module. Centrul de comutare al serviciilor mobile (MSC) executa funcţiile de comutare telefonică a sistemului. El controlează apelurile către un echipament terminal şi de la un alt echipament terminal al reţelei date sau al altei reţele sau sistem de date. El execută, de asemenea, funcţii de: taxare, interfaţă de reţea, canal comun de semnalizare şi altele.

Figura 1 Modelul sistemului ERICSSON pentru o reţea GSM

Registrul de Identitate al Echipamentului (EIR – Equipment Identity Register)

Registru de Identitate al Echipamentului (EIR) este o bază de date ce conţine informaţia despre identităţile echipamentului mobil, care poate bloca apelurile de la, sau către staţiile mobile furate, neautorizate ori defecte. AuC şi EIR sunt implementate ca noduri de sinestătătoare sau ca un nod combinat AuC/EIR.

Observații:

UNIVERSITATEA TEHNICĂ A MOLDOVEI

FACULTATEA RADIOELECTRONICĂ ŞI TELECOMUNICAŢII

Catedra Radiocomunicaţii

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Constructia Statiei de Baza de Tipul RBS.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
10 pagini
Imagini extrase:
10 imagini
Nr cuvinte:
1 986 cuvinte
Nr caractere:
10 401 caractere
Marime:
191.80KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Laborator
Domeniu:
Rețele
Predat:
la facultate
Materie:
Rețele
Profesorului:
Nazaroi
Sus!