Laboratoare BEMA

Previzualizare laborator:

Extras din laborator:

DETERMINAREA VISCOZITATII ZGURILOR CU AJUTORUL VÂSCOZIMETRULUI HERTY.

1.1.Baza teoretica a lucrarii

Marimea in¬versa vâscozitatii o definim fluiditate si ea caracterizeaza curgerea topiturii. Cu cît fluiditatea unei zguri în stare li¬chida este mai mare, cu atît ea va curge, la acelasi debit de alimentare, la o distanta pe orizontala mei mare. Pe acest con¬siderent, Herty a masurat vîscozitatee unor zguri de elaborare, le diferite temperaturi utilizînd aparatul care-i poarta nume¬le, din fig.1.1. Cu cît vîscozitatea este mai mare,cu atît lun¬gimea de curgere în canalul orizontal este mai mica si invers. Pentru stabilirea variatiei vîscozitatii în functie de tempera¬tura, se utilizeaza în cazul metodei Herty o curba de etelonare · = f (L) stabilita pentru o zgura de compozitie si vîscozitate cunoscuta.

Fig. 1.1 Vâscozimetru obisnuit (Herty) pentru zgura bazica

Vâscozitatea reprezinta frecarea interna dintre straturi¬le de lichid care se deplaseaza cu viteze diferite unul fata de celalalt. Desfasurare a proceselor metalurgice este puternic influentata de vîscozitatea zgurii. De nivelul ei depind: ca¬pacitatea zgurei de a se separa de metalul util, omogenizarea temperaturii în agregatele metalurgice , intensitate e schimburi¬lor de masa si energie între zgura si baia metalica, viteze de deplasare a încarcaturii în furnal sau cubilou. Vâscozitatea zgurei scade exponential cu cresterea temperaturii.

Observații:

Laboratoare la BEMA semestrul 1 anul 3 de la facultatea de metalurgie, sau anul 2 semestrul 2! depinde de facultate cum sa facut materia

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Laboratoare BEMA.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
75 pagini
Imagini extrase:
75 imagini
Nr cuvinte:
20 322 cuvinte
Nr caractere:
109 841 caractere
Marime:
4.57MB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Laborator
Domeniu:
Metalurgie și Siderurgie
Predat:
la facultate
Materie:
Metalurgie și Siderurgie
Profesorului:
IVANESCU Ion
Sus!