Despre Cafea

Cuprins laborator:

Cap.1-Noţiuni teoretice
1.1-Scurt istoric
1.2-Arborele de cafea
1.3-Pregătirea cafelei
1.4-Aroma cafelei
1.5-Beneficii cafea
1.6-Ştiaţi că...
1.7-Oameni celebri despre cafea
1.8-Piaţa cafelei
Cap.2-Studiu de caz
Cap3-Concluzii
Cap4-Intrebări
Bibliografie

Extras din laborator:

Cap.1-Noţiuni teoretice 1.1- Scurt istoric

Există un lucru fără de care cu greu putem trăi, putem respira, putem gândi… Elixirul vieţii, dimineţii, licoarea magică şi divină care te scoală din pat şi te transformă imediat într-un angajat model, plin de resurse fizice si intelectuale este… CAFEAUA!!!

Cafeaua are un trecut mai interesant, presărat cu tot felul de legende ciudate. A fost descoperită pentru prima dată în Africa de Est. Legenda foarte celebră a cafelei spune că un păstor de capre ar fi observat că animalele pe care le pazea deveneau foarte jucăuse şi agitate imediat după ce mancau fructe dintr-un anumit arbust. Curios din fire, a incercat şi el să mănânce fructe şi a observat că îi dădeau multă energie. Vestea despre arbustul cu fructe magice s-a răspândit foarte repede în regiune.

Maşina de făcut Espresso a fost inventată de francezi in anul 1822. Italienii au luat maşina si au îmbunătăţit-o fiind şi primii care au produs-o la scară largă. În scurt timp, espresso a devenit o adevărată tradiţie în Italia, în prezent existând peste 200.000 de cafenele în această ţară. În prezent, cafeaua este al doilea produs cotat la bursa de mărfuri după petrol, din punct de vedere al banilor tranzacţionaţi zilnic. Cafeaua a devenit cea mai iubită şi consumată băutură din lume.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Despre Cafea.ppt
Alte informații:
Tipuri fișiere:
ppt
Nota:
7.6/10 (5 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
17 pagini
Marime:
1.02MB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Laborator
Domeniu:
Merceologie
Predat:
la facultate
Materie:
Merceologie
Profesorului:
Ada Tomescu
Sus!