Laborator de tehnică dentară

Previzualizare laborator:

Extras din laborator:

Deoarece tehnicianul dentar isi petrece timpul mai mult la locul de munca decat acasa langa familie, el trebuie sa-si gandeasca amplasarea, structurarea, dotarea laboratorului de de tehnica dentara, astfel incat utilul cu placutul, sa duca la un randament maxim in ceea ce priveste capacitatea lui de lucru, ceea ce se va reflecta in calitatea lucrarilor efectuate.

In ceea ce urmeaza am sa incerc sa amplasez, structurez si sa dotez, un laborator de tehnica dentara, ajutandu-ma de experienta profesionala dobandita in cei 8 ani de lucru in stomatologie ca inginer service aparatura stomatologica.

Ideal laboratorul de tehnica dentara ar trebui sa fie in imediata apropiere cabinetului stomatologic sau daca nu ar trebui gasit un spatiu intr-o zona linistita, mai putin aglomerata cu acces simplu pentru a putea fi descoperit usor de doctorii stomatologi.

Majoritatea tennicienilor dentari au tendinta de a-si ascunde laboratorul, pe la demisoluri, prin spatii neaerisite si neluminate natural, inghesuite si toate acestea din motive financiare. Este o mare greseala si un mare handicap sa pornesti o activitate de acest gen intr-o astfel de locatie din punctul meu de vedere deoarece acest lucru va duce la alterarea capacitatii fizice de lucru a tehnicianului dentar, care bineinteles ca se va reflecta in calitatea lucrailor protetice executate, si implicit pierderea clientilor, deci bani mai putini sau chiar deloc.

Compartimentul pentru pregatirea modelelor (machetelor) de lucru.

Compartimentul de turnare.

Compartimentul de modelaj.

Compartimentul de ceramica.

Compartimentul pentru pregatirea modelelor; In cadrul acestui compartiment se vor desfasura urmatoarle operatii: turnarea amprentelor gipsarea gaurirea si sectionarea modelelor pentru bonturi mobile soclarea modelelor prelucrarea metalului dupa turnare ambalarea machetelor din ceara in vederea turnarii dublarea si alte operatiuni care include lucrul murdar din cadrul laboratorului Pregatirea si dotarea acestui compartiment: Suprafata: in jur de 12 (15 mp pentru 2, 3 posturi de lucru.

Se vor trage urmatoarele instalatii: aer comprimat apa canalizare electrice ventilatie Aer comprimat: se va utiliza un compresor cu uscare fara ulei, deoarece in timp prin degradarea componentelor motorului compresorului poate duce la patrunderea de particule fine de ulei in circuitul de aer. Compesorul va fi reglat la o presiune minima de 4 atm si maxima de 8 atm.

Apa trebuie adusa cu o presiune minima de 2 atm.

Canalizarea va fi protejata de un vas decantor pentru retinerea resturilor de gips, ceara, metal, materiale plastice etc.

Instalatia electrica se va imparti in doua circuite: unul pentru iluminat unul pentru prize. Iluminatul in afara de iluminatul natural care nu este foarte important in acest compartiment, se va folosi o sursa de lumina centrala de cca 1000lux. Prizele vor avea toate contact de protectie (impamantare), cu o ...

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Laborator De Tehnica Dentara
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
4 pagini
Imagini extrase:
4 imagini
Nr cuvinte:
1 170 cuvinte
Nr caractere:
7 345 caractere
Marime:
12.53KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Laborator
Domeniu:
Medicină
Tag-uri:
medicina, dinti, stomatologie
Predat:
la facultate
Materie:
Medicină
Sus!