Termotehnica și Instalații Termice

Previzualizare laborator:

Extras din laborator:

Termotehnica si instalatii termice

LABORATOR NR 1

1. Calculul unei instalatii de uscare cu circulatie simpla. Intr-o instalatie pentru uscarea celulozei intra 2500 Kg/h material umed umiditate initiala fiind de 30% din greutatea totala.

La iesirea din uscator umiditatea este de 4%. Temperatura celulozei la intrarea in uscator de 28 se considera ca la iesire temperatura celulozei este aceiasi si ca uscatorul nu are pierderi.

Ca agent de uscare se foloseste aerul preluat din atmosfera la si = 60% presiunea fiind de 1 Bar. Înainte de intrarea in camera de uscare aerul este încalzit pana la 90 la iesirea din uscator umiditatea relativa a aerului este de 50%. Sa se determine debitul de agent de uscare si consumul de caldura.

2. Calculul unei instalatii de uscare prevazuta cu o sursa suplimentara de caldura in camera de uscare . O instalatie pentru uscarea fructelor are o capacitate de productie de 800 Kg/h fructe in stare bruta ( înainte de uscare ). Umiditatile fructelor in procente din greutatea totala înainte si dupa uscare sunt 60% respectiv 5%. Aerul de uscare e prelevat din exterior la 15 si =70%. Pentru a nu dauna calitatii produsului temperatura maxima a agentului de uscare nu trebuie sa depaseasca 80 . La iesirea din uscator agentul de uscare are

t= 45 si =60%. Caldura specifica a fructelor in starea la care ies din uscator este 1.67Kg/Kg K.

Fructele sunt introduse in uscator pe tavi de lemn a caror greutate este de 10%din greutatea fructelor. Caldura specifica a tavilor este de 2,5KgJ/Kg K. Fructele si tavile sunt introduse in uscator cu temperatura de 12 si evacuate cu 40

Caldura pierduta in exterior prin pereti si neetansietate este de 85 KJ/Kg deumiditate evacuata. In scopul realizarii umiditatilor impuse (limitarea temperaturii maxime) uscatorul este prevazut cu o baterie secundara de încalzire.

Sa se determine :

a) Debitul aerului de uscare

b) Consumul orar de caldura si repartizarea acestuia pe cele 2 baterii de încalzire

c) Care ar trebui sa fie temperatura aerului la intrarea in uscator daca celelalte conditii ramân neschimbate – instalatia ar avea o singura baterie de încalzire.

3. Calculul unei instalatii de uscare in circuit închis. Intr-o instalatie de uscare cu circuit închis cu încalzire electrica se foloseste ca agent de uscare aer. Acesta este aspirat de ventilator la temperatura de 35 si =100%. In bateria de încalzire plasata înaintea uscatorului aerul se încalzeste la 90

In interiorul uscatorului exista o baterie secundara de încalzire. La iesirea din uscator aerul are temperatura de 65 si =40%. Instalatia cu functionare continua este folosita pentru uscarea substantelor colorante : in uscator patrund 500Kg/h produs umed cu umiditate de 40% ; la iesirea din uscator umiditatea produsului este de 5%. Produsul patrunde in uscator cu 15 si iese cu 80 caldura specifica medie fiind c =1,59 KJ/K . Pierderile de caldura prin dispozitivele de transport, prin convectie si radiatie …. totalizeaza 200 KJ/Kg umiditate evacuata.

Sa se determine:

a) Consumul de putere electrica a celor doua baterii de încalzire

b) Debitul de apa de racire daca aceasta intra in instalatie cu 18 si iese cu 25

Observații:

Universitatea Dunarea de jos Galati

Facultatea de Inginerie Braila

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Termotehnica si Instalatii Termice
    • Temootehnica si instalatii termice Laborator 1.doc
    • Temootehnica si instalatii termice Laborator 2.doc
    • Temootehnica si instalatii termice Laborator 3.doc
    • Temootehnica si instalatii termice Laborator 4.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
8.3/10 (6 voturi)
Nr fișiere:
4 fisiere
Pagini (total):
8 pagini
Imagini extrase:
8 imagini
Nr cuvinte:
1 611 cuvinte
Nr caractere:
10 607 caractere
Marime:
162.12KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Laborator
Domeniu:
Mecanică
Predat:
la facultate
Materie:
Mecanică
Sus!