Studiu de Caz - Flamingo

Previzualizare laborator:

Extras din laborator:

Studiu de caz

“ Flamingo ”

Flamingo, societate fondatÎ în 1994 de cÎtre trei actionari persoane fizice, este una din povestile de succes ale economiei de tranzitie din România, firma cunoscând o dezvoltare acceleratÎ si transformându-se într-unul din cele mai importante grupuri de retail si distributie de tehnicÎ de calcul si electronicÎ din România.

Obiectul de activitate al grupului este productia, distributia si vânzarea retail a produselor IT si electronice de larg consum.

Flamingo este lider în activitatea de productie (asamblare) de calculatoare desktop în România si prima firmÎ româneascÎ implicatÎ în asamblarea de calculatoare notebook .

În prezent firma detine o retea de peste 80 de magazine IT si Consumer Electronics si filiale în 41 de orase si are si o prezentÎ activÎ si în plan international, atât distribuitor cât si retail, având în present subsidiare din Bulgaria, Croatia, Ungaria, Macedonia, Moldova, Serbia si Muntenegru.

În urma centralizÎrii rezultatelor obtinute, din chestionarea unui esantion de 39 de studenti sa realizat prezentul studiu de caz. Sondajul a fost efectuat în octombrie 2006.

Cei chestionati sunt studenti ai FacultÎtii de Economie si Administrarea Afacerilor din cadrul specializÎrii Economia Comertului, Turismului si Serviciilor, cu vârste cuprinse între 20 - 23 de ani, în proportie de 85% studente iar restul de 15% studenti.

Primul cuvânt care le-a venit în minte la auzirea numelui de Flamingo a fost:

- Electronice – 29%

- Calculator- 25%

- Rate – 15,5%

- PasÎre – 12,5%

- Retea de magazine – 12,5%

- Altele – 5,5%

Se observÎ cÎ cei chestionati sunt informati în ceea ce priveste obiectul de activitate al firmei Flamingo. 54% din studenti auzind numele de Flamingo se gândesc la eletronice (29%) si calculatoare (25%), acestea fiind si elementele representative ale firmei Flamingo. De asemenea acest lucru sugereazÎ cÎ promovarea firmei a fost bine realizatÎ si înteleasÎ.

Prin adoptarea modalitÎtii de platÎ în rate, Flamingo s-a fÎcut mult mai cunoscutÎ, reusind sÎ-si mÎreascÎ numÎrul de clienti, fiind accesibilÎ tuturor categoriilor sociale.

La categoria VIP pe primul loc se aflÎ Bill Gates, fiind ales de 15 % dintre studenti. El este co-fondator al Microsoft Corporation si pe primul loc în topul celor mai bogati oameni din lume, cu o avere estimatÎ la 50 miliarde dolari.

Restul personalitÎtilor amintite fac parte din diferite domenii cum ar fi politica (Ion Iliescu, Emil Constantinescu etc.), sport (Gheorghe Hagi, Cristi Chivu,Adrian Mutu), artisti (Monica Anghel, Mihai Treistariu, Michael Jackson,etc.), mass-media (Robert Turcescu, Andrei Gheorghe, Andreea Esca, Adelin Petrisor ), etc.

PersonalitÎtile politice amintite,prin functia ocupatÎ, sefi de stat, sugereazÎ suprematia si puterea pe care o are Flamingo în intreaga tarÎ.

Prin reprezentantii de seamÎ ai sportului, care au fÎcut România cunosutÎ peste hotare, ne duce cu gândul cÎ si Flamingo sa fÎcut cunoscutÎ în Balcani prin calitatea produselor si serviciilor oferite.

ObservÎm de asemenea cÎ VIP-urile amintite, Intr-o proportie mare, au vârsta cuprinsÎ între 25-40 ani,ceea ce sugereazÎ si tineretea, performanta si renumele câstigat într-un timp scurt.

Observații:

FEAA, AN 3, COMPORTAMENTUL CONSUMATORULUI,ECTS

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Studiu de Caz - Flamingo.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
8.4/10 (9 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
4 pagini
Imagini extrase:
4 imagini
Nr cuvinte:
966 cuvinte
Nr caractere:
5 169 caractere
Marime:
12.33KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Laborator
Domeniu:
Marketing
Predat:
la facultate
Materie:
Marketing
Sus!