Raport de cercetare - tradiționalele magazine sau luxoasele supermarketuri

Cuprins laborator:

CUPRINS
PIATA ROMANEASCA 3-4
EVOLUTIA PIETEI 5-6
INFLUENTE 7
UN NOU TIP DE CONSUMATOR? 8-13
TENDINTE SI PREVIZIUNI 14
BIBLIOGRAFIE 15

Extras din laborator:

PIATA ROMANEASCA (1)

Potrivit "Financial Times", mai multe lanturi de supermarketuri sunt interesate sa investeasca in Romania in urmatorii ani. Astfel, grupul de retail Plus, detinut de concernul german Tengelmann, se pregateste sa inaugureze, in august, un mare centru de distributie in apropiere de Ploiesti. Plus vrea sa deschida aproximativ 120 de magazine de tip supermarket in Romania, pana la finele lui 2008.

In Romania activeaza deja grupurile Metro (23 magazine deschise), Billa (20 magazine), Cora (doua magazine), Rewe (Selgros- 10 magazine), XXL (5 magazine), Penny Market (16 magazine), Profi (24 magazine), Carrefour (7 magazine), La Fourmi (11 magazine), Artima (16 magazine) si Kaufland (9 magazine); cel mai bine pozitionat este operatorul german Metro, urmat de lantul de magazine Selgros si de supermarketurile Billa.

PIATA ROMANEASCA (2)

Opt retele de magazine au adaugat noi locatii celor existente deja. Au fost deschise cinci magazine de tip discount, trei supremarketuri, doua supermarketuri si un cash&carry.

Una din problemele cu care se confrunta cei din retail este lipsa fortei de munca.

Fidelizarea clientilor este unul din aspectele cele mai importante cu care se confrunta majoritatea retelelor

In 2007, lanturile locale se gandesc la extindere si la modernizarea magazinelor

EVOLUTIA PIETEI (1)

Tendinta romanilor de a se aproviziona de la supermarketuri este in crestere, in detrimentul cumparaturilor de la chiosc

In retelele de supermarketuri, ponderea vanzarilor bunurilor de larg consum a crescut cu 44% in valoare si 34% in volum, in prima jumatate a lui 2006, fata de perioada similara din 2005. La polul opus, ponderea vanzarilor bunurilor de larg consum in chioscuri a scazut in primele sase luni din 2006 cu 49% in volum si cu 9% ca valoare, fata de aceeasi perioada din 2005, informeaza NewsIn.

EVOLUTIA PIETEI (2)

Supermarketurile au inregistrat cresteri in volum la produsele alimentare ajungand la 14,9% in prima jumatate din 2006, de la 12,3% in perioada similara din 2005.Ca valoare, raportat la aceleasi perioade, vanzarile au crescut la 17,9% in 2006, de la 13,7% in 2005

EVOLUTIA PIETEI (3)

Chioscurile au inregistrat cea mai mare scadere. Volumul vanzarilor la produsele alimentare a scazut la 6,7% in primele sase luni din 2006, de la 9,3% in perioada similara din 2005.Ca valoare, raportat la aceleasi perioade, vanzarile au scazut la 3,3% in 2006, fata de 4,3% in 2005.

INFLUENTE

Studiul pune in evidenta o tendinta generala de crestere a pietei bunurilor de larg consum. Astfel, aceasta a iregistrat in primele sase luni cresteri cu 15% in valoare si cu 5% in volum, comparativ cu perioada similara din 2005, supermarketurile fiind canalul de vanzare care a inregistrat cele mai mari cresteri. Cresterea pietei a fost generata, conform studiului, de piata bunurilor alimentare, care s-a marit cu 13% in volum si cu 19% in valoare in prima jumatate a lui 2006, comparativ cu aceeasi perioada din 2005. Bunurile de larg consum nealimentare au inregistrat o scadere cu 4% in volum, dar o crestere cu 7% in valoare. Scaderea volumului poate fi explicata prin tendinta consumatorului de a cumpara bunuri ambalate in cantitate mai mare, cum ar fi detergentul, ceea ce face sa scada numarul de unitati unitati (pachete) vandute, dar sa creasca numarul de kilograme pe produs.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Raport de Cercetare - Traditionalele Magazine sau Luxoasele Supermarketuri.ppt
Alte informații:
Tipuri fișiere:
ppt
Nota:
6.6/10 (9 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
17 pagini
Marime:
221.01KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Laborator
Domeniu:
Marketing
Predat:
la facultate
Materie:
Marketing
Sus!