Previzualizare laborator:

Cuprins laborator:

1. Descrierea societatii
2. Conducerea si promovarea societatii
3. Descrierea activitatii curente
4. Piata
5. Planul de finantare al afacerii si proiectiile financiare pentru urmatorii 3 ani

Extras din laborator:

S.C. ANINANA S.R.L. este o intreprindere de productie. Activitatea intreprinderii se axeaza pe producerea de covrigi. Scopul intreprinderii este satisfacerea necesitatilor populatiei orasului Sighisoara cu produse alimentare (covrigi). Pentru realizarea scopurilor propuse intreprinderea va practica activitatea de produce covrigi.

Pretul covrigilor va fi acceptabil.

Vor exista mai multe feluri de covrigi, clientul avand posibilitatea sa cumpere oricare in cantitatile dorite la un pret accesibil de 1 RON. Pretul gogosilor va fi mai mic sau egal cu preturile de pe piata, insa calitatea produsului nostru este superioara.

Conform studiilor efectuate, piata pe care va activa intreprinderea este o piata in crestere, caracterizata printr-o cerere puternica la astfel de produse. Cumparatorii vor fi in principal persoanele cu varsta intre 8-40 ani.

2. CONDUCEREA SI PROMOVAREA SOCIETATII

Firma este condusa de cei doi asociati, in conformitate cu cota fiecaruia la capitalul social al intreprinderii. Asociatii coordoneaza intreaga activitate, ocupa direct de problemele de aprovizionare, productie, deasemenea angajeaza si controleaza personalul.

Covrigaria, localizata in centrul orasului, produce circa 10500 covrigi lunar.

Personalul intreprinderii este compus din director, vice-director pe productie, 2 brutari si 2 vanzatoare (vezi Anexa 1. - Organigrama societatii).

Procesul de producere a covrigiilor este efectuat de cei 2 brutari experimentati.

Salariul asociatilor, cat si al personalului va fi alcatuit dintr-un salar fix si comision. Astfel asociatii primesc un salar de 450 RON lunar, care va oscila in functie de volumul vanzarilor, la fel si cei doi angajati, marindu-se astfel interesul personalului in cresterea vanzarilor. Salariul brutarilor va fi de 500 RON, iar al vanzatoarelor de 400 RON.

Cu fiecare angajat se incheiat un contract de munca separat.

3. DESCRIEREA ACTIVITATII CURENTE

PRODUSELE

Covrigii propusi de firma au gusturi diferite si specifice. Acest gust se datoreaza ingredientelor, neutilizate de alti producatori, din cauza ca ei se fabrica dupa o reteta unica. Denumirea covrigilor difera, in functie de materia prima folosita la fabricarea lor.

Exista urmatoarele sortimente:

• covrig cu gem de cirese;

• covrig cu mere;

• covrig cu ciocolata;

• covrig cu mac;

• covrig cu sare.

Intreprinderea foloseste ambalaj original. Acesta consta dintr-un plic de hartie, avand imprimata pe fata emblema si datele de contact a socitatii: adresa, numar de telefon.

PRODUCEREA

Procesul de productie consta din urmatoarele etape:

- aprovizionare cu materie prima;

- pregatirea aluatului dupa o reteta proprie;

- coacerea covrigilor in cuptor.

Materia prima este procurata de la producatori autohtoni.Ingredientele ce nu se gasesc pe piata autohtona vor fi procurate din import. Pentru coacerea covrigilor va fi utilizat un cuptor special, in componenta caruia intra firme de diferite marimi (mici, medii, mari). Consumul de energie: minim 5kw/h - maxim 7kw/h. Echipamentul va fi furnizat de o firma germana. Se preconizeaza ca intreprinderea va lucra intre 8-12 ore in fiecare zi a saptamanii.

4. PIATA

Studiile economice si statistice indica o piata potentiala buna pentru aceasta afacere.

PIATA SI STRATEGIA VANZARILOR

Produsul fabricat de firma nu este legata de o anumita varsta. Piata tinta a intreprinderii este o piata in crestere. Firma este a doua care comercializeaza asemenea produse in raza orasului. In viitorul apropiat, daca veniturile vor spori, se vor deschide noi filiale in alte orase.

Dat fiind faptul ca in Sighisoara nu exista concurenti reali ai intreprinderii, cota pe piata va fi majora. Pentru pastrarea si largirea pozitiei pe piata intreprinderea va adopta o strategie indreptata spre:

• mentinerea calitatii superioare a produsului;

• largirea sortimentelor produselor;

• stabilirea unui pret convenabil pentru toate straturil sociale.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Practica.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Nota:
7/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
15 pagini
Imagini extrase:
15 imagini
Nr cuvinte:
1 696 cuvinte
Nr caractere:
14 692 caractere
Marime:
37.80KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Laborator
Domeniu:
Management
Predat:
la facultate
Materie:
Management
Sus!