Aplicație în C Builder

Previzualizare laborator:

Extras din laborator:

Inainte de a prezenta tot ce afiseaza mediul, vom rula deja un prim program, si anume programul implicit. Pentru aceasta comandam compilarea si executia. Aceasta se poate face in trei modalitati :

Executa clik asupra butonului « Run » aflat pe bara de comenzi rapide ;

Selectam din meniu « Run » ;

Tastam F9 ;

Iata ce apare :

Prin urmare, programul implicit afiseaza o fereastra. Fereastra contine mai multe butoane care asigura maximizarea, minimizarea sau inchiderea ei. De asemenea, ea este inzestrata cu un meniu implicit care se apeleaza executand clik pe iconul care reprezinta « Cladirea ».

Semnificatia fiecarui element :

1) Meniul – Serveste pentru a da anumite comenzi ;

2) Formularul (forma) – In timpul executiei, programul afiseaza o fereastra. In faza de realizare a programului, lucram asupra formularului, iar la rulare, formularul devine fereastra.

3) Paleta de componente – Fereastra programului contine mai multe componente vizuale (butoane, meniuri, etc). Pentru ca fereastra sa le contina, este necesar sa adaugam formularului componentele respective. Colectia de astfel de componente se gaseste pe Paleta de componente. Astfel putem adauga o componenta de tip buton, o componenta de tip meniu, etc.

4) Inspectorul de obiecte – O componenta este, de fapt, un obiect. Stim ca un obiect are propriile date, care in programarea vizuala se numesc proprietati. Exeple de proprietati : culoarea de afisare ; font-ul de scriere ; coordonatele coltului din stanga sus, inaltimea, latimea, etc. Valorile initiale ale acestora se stabilesc, de obicei, cu ajutorul inspectorului de obiecte, desi exista posibilitatea ca, in anumite cazuri, sa fie stabilite cu ajutorul mouse-ului.

Proprietatile formularului :

Cu ajutorul proprietatilor stabilim modul in care fereastra apare pe ecran in timpul executie programului. Valorile lor le vom stabili cu ajutorul inspectorului de obiecte.

1) Caption – retine un sir de caractere care este afisat de fereastra. Sirul respectiv constituie titlul ferestrei. Stabilirea titlului se face scriind in dreptul proprietatii respective, afisata de inspectorul de obiecte, sirul dorit.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Aplicatie in C Builder.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
37 pagini
Imagini extrase:
34 imagini
Nr cuvinte:
3 627 cuvinte
Nr caractere:
21 010 caractere
Marime:
3.44MB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Laborator
Domeniu:
Limbaje de Programare
Predat:
la facultate
Materie:
Limbaje de Programare
Sus!