Laboratoare AutoCad

Previzualizare laborator:

Extras din laborator:

EXERCITIUL NR. 1: Desenul de ansamblu al scripetului

Avantajul important al proiectarii asistate de calculator consta în primul rând în usurinta cu care se pot modifica desene existente pentru a obtine altele noi. Modificarea adusa unui desen se numeste editare.

Obiectivul acestui exercitiu este sa va familiarizeze cu câteva comenzi si tehnici utilizate la editarea unui desen si sa demonstreze usurinta cu care se poate schimba ce a fost facut anterior în AutoCAD. De asemenea, exercitiul va va înzestra cu experienta în utilizarea comenzii zoom pentru a lucra mai precis pe aria desenului. Exercitiul urmareste crearea unui desen de ansamblu bidimensional pentru un scripete, realizat prin asamblarea partilor componente deja existente.

Comenzi noi

grid

snap

move

osnap (modurile de apucare: midpoint, intersection si centre)

zoom (window si all)

erase (cu fereastra de selectare)

redraw

trim

save

exit

Procedura de desenare

1. Alegeti optiunea New... din meniul derulant File iar la aparitia ferestrei pentru numele desenului prototip (Prototype...) alegeti fisierul PARTS.DWG din directorul LEVEL1, în caseta New Drawing Name... introduceti numele noului desen: Pulley si apasati butonul OK. Se va crea un nou desen cu numele Pulley bazat pe entitati dintr-un desen existent care va fi încarcat pe ecran.

2. Mutati cursorul în partea de sus a ecranului în meniul derulant Options si selectati optiunea Drawing Aids. AutoCAD-ul va afisa o fereastra de dialog care va permite sa dati valori instrumentelor de desenare pe care le veti folosi.

Utilizarea comenzilor grid si snap

În acest exercitiu veti utiliza instrumentele de desenare grid si snap.

Grid-ul este o grila de puncte de referinta care apare pe ecran. Punctele nu sunt parte a desenului si pot fi afisate sau nu. Snap-ul face ca orice punct introdus cu un mijloc de punctare sa fie localizat în nodurile unui grid invizibil. Daca grid-ul este afisat, snap-ul poate fi setat sa coincida cu grid-ul vizibil setat anterior, spre exemplu, la acelasi spatiu sau la jumatatea spatiului grid-ului. În partea dreapta a ferestrei de dialog veti vedea numele unor variate moduri de desenare. Acestea pot fi activate bifând casuta adiacenta. Daca un instrument de desenare este activat, în casuta adiacenta va aparea o bifa. În mijlocul si dreapta ferestrei de dialog veti vedea casuta care permite setarea valorilor pentru spatiul snap-ului si respectiv a grid-ului.

8. Selectati comanda Zoom cu optiunea All din meniul derulant View pentru revenire la imaginea anterioara.

9. Utilizînd comanda Move, aliniati cealalta proiectie a suportului pe partea stânga a ansamblului existent. Alegeti primul punct al deplasarii în centrul cercului de pe proiectia laterala a suportului. Pentru cel de-al doilea punct al deplasarii, utilizati grid-ul si snap-ul pentru a alinia vederea laterala cu linia de centru a suportului la linia din asamblarea existenta, ca în figura 3.

Figura 4

10. Stergeti axele care indica centrul cercului de pe proiectia laterala a suportului din stânga folosind comanda Erase din meniul Modify.

11. Având ca referinta figura 4, mutati roata circulara în acel loc utilizând optiunea Centre din modul de prindere (Shift si butonul din dreapta al mouse-ului) pentru a selecta punctul de plecare în centrul rolei si la fel pentru al doilea punct care este centrul cercului de pe cadrul scripetelui.

Când utilizati optiunea centre, trebuie selectata circumferinta respectivului cerc specificând astfel cercul al carui centru îl doriti.

Comanda TRIM

Comanda Trim va permite sa stergeti parti ale unor entitati delimitate de muchii taietoare specificate. Mai întâi se definesc entitatile ce au fost desemnate ca muchii taietoare si apoi obiectele care vor fi taiate. Rezultatul

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Laboratoare AutoCad.DOC
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
8.8/10 (6 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
87 pagini
Imagini extrase:
89 imagini
Nr cuvinte:
21 912 cuvinte
Nr caractere:
111 728 caractere
Marime:
1.35MB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Laborator
Domeniu:
Grafică Computerizată
Predat:
la facultate
Materie:
Grafică Computerizată
Sus!