SR EN 60603-1

Previzualizare laborator:

Extras din laborator:

Lucrarea Tehno 1

Standardizarea in industria constructoare de sisteme electrice

Standardizarea semnifica reglementarea unitara, organizata, care stabileste norme si prescriptii privitoare la calitate, caracteristici, dimensiuni, forma, materiale etc.

Standardele reprezinta o totalitate de reguli si prescriptii, stabilite si aprobate pe baza de consens care, ca urmare a unor utilizari commune si repetate, conduc la obtinerea unui grad optim de ordine intr-un domeniu dat. Formularea acestor reguli si prescriptii, care ulterior devin standarde, presupune un proces complex alcatuit din cercetare, documentare, dezbatere si, in final, creatie. In Romania, legea garanteaza si protejeaza rodul creatiei intelectuale, iar OG nr.39/1988 privind activitatea de standardizare, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 355/2002 prevede expres ca organismul national de standardizare beneficiaza de protectia dreptului de autor in conditiile legii.

Conform Ordonantei nr.19 din 21.08.1992 privind standardizarea din Romania, activitatea de standardizare constituie o problema de stat si se desfasoara in conditiile prevazute de prezenta ordonanta, urmarind, in principal, protectia vietii, a sanatatii si a mediului inconjurator, precum si inlaturarea barierelor tehnice in calea comertului international.

Standard Roman SR EN 60603-1

CEI 60603-1

Octombrie 2002

Indice de clasificare F 78

Conectoare pentru frecvente mai mici de 3 MHz pentru utilizarea pe placi imprimate

CORESPONDENTA

DESCRIPTORI TIT

Aprobat de Directorul General al ASRO la 13 octombrie 2002

Standardul European EN 60603-1:1998 are statutul unui standard roman.

Inlocuieste SR CEI 60603-1:1995

Acest standard este identic cu Standardul European

EN 60603-1:1998

Componenta electronica, conector, placa imprimata, caracteristica, conditii generale, specificatie particulara, asigurarea calitatii, redactarea tehnica, ghid de utilizare.

Acest standard a fost adoptat de CENELEC la 1998-01-01. Membrii CENELEC sunt obligate sa respecte Regulamentul Intern CEN/CENELEC, care stipuleaza conditiile in care acestui standard European i se atribuie statutul de standard national, fara nici o modificare.

Listele actualizate si referintele bibliografice referitoare la aceste standarde nationale pot fi obtinute pe baza de cere catre Secretariatul Central sau orice membru CENELEC.

Membrii CENELEC sunt comitetele electrotehnice nationale din urmatoarele tari: Austria, Belgia, Danemarca, Elvetia, Finlanda, Franta, Germania, Grecia, Irlanda, Islanda, Italia, Luxemburg, Marea Britanie, Norvegia, Olanda, Portugalia, Republica Ceha, Spania si Suedia.

Observații:

Facultatea de Inginerie Electrica

Laborator Metode si Procese Tehnologice

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • SR EN 60603-1.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
7/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
7 pagini
Imagini extrase:
7 imagini
Nr cuvinte:
749 cuvinte
Nr caractere:
5 008 caractere
Marime:
9.15KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Laborator
Domeniu:
Electrotehnică
Predat:
la facultate
Materie:
Electrotehnică
Profesorului:
petre vasile
Sus!