Utilizarea Transformatoarelor de Măsurare în Circuite Trifazate

Previzualizare laborator:

Extras din laborator:

2.Mod de experimentare.

2.1. Transformatoarele de masurare, de curent si de tensiune, sunt destinate extinderii limitelor de masurare ale aparatelor electrice de masurat, aducând si alte avantaje în utilizare :

- standardizarea valorilor nominale ale aparatelor de masurare conectate în circuitul secundar (5A respectiv 100V);

- izolare galvanica între circuite; securitatea personalului de deservire;

- exactitate ridicata(clasa 0,5 sau mai buna).

Alegerea unui anumit tip de transformator pentru o schema de masurare trebuie sa tina cont, în primul rând, de urmatoarele caracteristici metrologice: raportul de transformare nominal kin (kun), tensiunea nominala a retelei în care se face instalarea, puterea aparenta nominala secundara.

Regimurile de avarie sunt:

• Pentru transformatorul de masurare de curent * regimul de mers în gol. In acest caz solenatia de magnetizare creste mult, creste fluxul magnetic în miez, cresc pierderile în fier si se produce o încalzire anormala a transformatorului.. In plus, tensiunea secundara atinge valori periculoase pentru izolatia înfasurarilor si pentru personalul de deservire. Nu este permisa lasarea în gol a bornelor secundare ale transformatorului de masurare de curent când circuitul primar este alimentat.

• Pentru transformatorul de masurare de tensiune * regimul de scurtcircuit. Pentru a nu se ajunge la regimul de avarie se monteaza sigurante fuzibile, atât în circuitul primar cât si în cel secundar.

Un transformator de masurare prezinta erori de raport (*i , respectiv *u) si erori de unghi (*i , respectiv *u), limitele de variatie ale acestora depinzând de clasa de exactitate a aparatului. Eroarea de unghi introduce erori la masurarea marimilor electrice cu aparate ale caror indicatii depind de defazajul curentilor din circuitele lor (wattmetre, contoare de inductie etc).

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Utilizarea transformatoarelor de masurare in circuite trifazate.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
7.9/10 (7 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
7 pagini
Imagini extrase:
7 imagini
Nr cuvinte:
1 430 cuvinte
Nr caractere:
8 127 caractere
Marime:
27.32KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Laborator
Domeniu:
Electronică
Predat:
la facultate
Materie:
Electronică
Sus!