Previzualizare laborator:

Extras din laborator:

1.Notiuni teoretice

Un circuit Sample/Hold cunoaste doua moduri fundamentale de functionare, determinate de valoarea semnalului logic prezent pe intrarea de control :

.Esantionare  n care circuitul achizitioneaza rapid semnalul de la intrare, reproducându-l fidel la iesire . Semnalul de la iesire urmareste fidel semnalul de la intrare.

.Memorare  care se realizeaza imediat ce semnalul de la intrare si schimba valoarea, circuitul oferind la iesire valoarea pe care o avea semnalul de intrare n momentul tranzitiei comenzii din S n H .

Circuitele S/H se folosesc n sistemele n care prelucrarea semnalelor este discontinua, având loc la intervale egale de timp, pe baza nivelului curent al semnalului. In acest fel nu se urmareste ntreaga variatie a semnalui, ci numai segmentele de durata finita, adica esantioane. Prelucrarea lor se face n perioada de memorare. Circuitele S/H se mai folosesc la eliminarea v rfurilor tranzitorii de la iesirea unui convertor D/A, distributia datelor, masurarea raportului a doua variabile mediate n timp etc.

Schema de principiu a unui circuit S/H este urmatoarea:

Din schema de mai sus se poate vedea modul de functionare a unui circuit S/H. Acesta este un comutator analogic care la comanda de esantionare preia valoarea instantanee a semnalului de la intrare si o retine sub forma unei tensuini de curent continu memorata de o memorie analogica  un condensator. Deci un astfel de circuit trebuie sa aiba urmatoarele caracteristici:

.Condensatorul trebuie sa se ncarce si sa ajunga la valoarea finala a tensiunii

cât se poate de repede;

.In etapa de memorare variatia n timp a tensiunilor Vo ,DVo/Dt trebuie sa fie cât mai mica posibil.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Circuite de Esantionare si Memorare.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
4 pagini
Imagini extrase:
4 imagini
Nr cuvinte:
1 086 cuvinte
Nr caractere:
5 346 caractere
Marime:
88.04KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Laborator
Domeniu:
Electronică
Predat:
la facultate
Materie:
Electronică
Profesorului:
Claudius Dan
Sus!