Aparatul telefonic

Previzualizare laborator:

Extras din laborator:

1.Scopul lucrarii: Studierea componentei si a principiului de functionare a aparatului telephonic.Montarea schemei si examinarea capacitatii lui de functionare.

2.Mersul lucrarii :

- Dispozitivul de apel- receptioneaza curentul de apel alternative care soseste de la CTA. Cel mai simplu si frecvent utilizat dispozitiv de apel este soneria polarizata. Soneria polarizata este formata din magnet permanent, 2 piese polare(miezurile electromagnetului), 2 bobine cu infasurarile legate in serie, armature, ciocanel si 2 clopote

Disc de apel- transmite spre CTA impulsuri de current continuu prin intreruperea buclei liniei abonatului. Aceste impulsuri sint determinate de numarul abonatului sau serviciului retelei solicitat.Numarul impulsurilor este corespunzator pentru fiece cifra.Viteza discului este reglata,functionarea normala a lui fiind in limetele 10 impulsuri cu devieri - 10%.Raportul dintre timpul de deschidere si timpul de inchidere al circuitului spre centrala este numit factor de umplere K= td- tt

Dispozitivul de convorbire sint necesare pentru emiterea si receptionarea vocii.Din acestea fac parte : microfonul, capsula receptoare, transformatorul telephonic si circuit de echilibru.

Microfonul- un traducator electroacustic care transforma energia acustica in energie electrica variabila.

Capsula receptoare-transforma energia electrica primita de pe linie in energia acustica.

Transformatorul telefonic-are rolul de a conecta dispozitivele de convorbire, microfonul si receptorul la linia telefonica si de a izola capsula receptoare de curentul continuu de alimentare a microfonului.

- Condensatorul are rolul de a izola receptorul de curentul continuu si este un element al circuitului de echilibru.

- Contactele discului de apel permit microfonului sa primeasca tensine de la bateria centrala.

- In mod usual capsula receptoare este constituita din magnet permanent si piese polare.Pe ele se fixeaza miezurile electromagnetului cu 2 bobine legate in serie. La o oarecare distanta (foarte mica ) de miezul electromagnetului se fixeaza membrana rotunda de otel. Fara magnetul permanent nu ar functiona receptorul deoarece principiul de functionare a receptorului electromagnetic se bazeaza pe interactiunile fluxurilor magnetice create de magnetul permanent si de electromagnet ,prin care trece curentul de convorbire.

- Ar putea functiona fara dispozitivul antilocal insa vocea s-ar auzi ca un ecou, astfel v-om avea parte de o conversatii nereusita

- Prin folosirea transformatorului cu 3 infasurari ,receptorul poate fi montat in asa fel in cit sa elimine efectul local.

3.Desfasurarea lucrarii

- Examinam constructia A.T a C.T.A. Determinam tipul microfonului si al receptorului utilizat, facem cunostinta cu constructia furcii, a soneriei si cu felul de reglare a nivelului sunetului , a transformatorului.

Se observa ca schema prezentata este cu montaj in puncte, in care

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Aparatul telefonic.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
10/10 (1 voturi)
Anul redactarii:
2009
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
5 pagini
Imagini extrase:
5 imagini
Nr cuvinte:
943 cuvinte
Nr caractere:
5 707 caractere
Marime:
17.10KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Laborator
Materie:
Electric
Tag-uri:
comunicatii, dispoziti, convorbire
Predat:
la liceu
Sus!