Analize Economice în Transporturi - Laborator 4

Previzualizare laborator:

Extras din laborator:

Lucrare 4

Funcţia NPER

Prin intermediul funcţiei NPER (numărul de perioade de referinţă, Number of Periods) se calculează numărul total de perioade de referinţă în care o valoare prezentă – pv sau o valoare viitoare – fv este echivalentă unei serii de valori constante – pmt, desfăşurată de-a lungul acelui număr de perioade, la o rată constantă de actualizare – rate.

Perioadele de referinţă pot fi zile, luni, ani; trebuie corelată rata de actualizare cu rata dobânzii (dată în general în procente pe an) cu dimensiunea cronologică a perioadei de referinţă considerată.

Sintaxa funcţiei este:

NPER(rate;pmt;pv;fv;type)

Formula de calcul pentru numărul de perioade este:

Aplicaţie:

1. Să se determine numărul de intervale de referinţă, ştiind că se face un împrumut de 10 000 $ şi că restituirea se face în tranşe egale de 1000$, cu o rată de actualizare de 1% pe interval.

Funcţia NPV

Cu ajutorul acestei funcţii (Valoarea Netă Actualizată – VNA, Net Present Value) se poate determina valoarea netă actualizată la o rată de actualizare constantă a unui flux de venituri şi cheltuieli, într-un moment de referinţă dat.

Sintaxa funcţiei este:

NPV(rate;value1;value2;…)

Valorile care apar ca argumente se găsesc în acea ordine în care apar faţă de momentul de referinţă. Pot avea semnul “+”(încasări), semnul “-”(cheltuieli), sau pot avea valoarea 0 atunci când în momentul considerat nu se evidenţiază nici o valoare. Funcţia NPVG se referă la sume care apar în fluxul de venituri şi cheltuieli periodic, la începutul sau sfârşitul fiecărei perioade de referinţă (zi, lună, an) considerate.

Formula de calcul este:

unde ;

Cu ajutorul acestei funcţii se poate calcula valoarea netă actualizată pentru un flux de venituri şi cheltuieli constituit din 1 până la maxim 29 valori (sume).

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Analize Economice in Transporturi - Laborator 4.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
4 pagini
Imagini extrase:
4 imagini
Nr cuvinte:
388 cuvinte
Nr caractere:
2 497 caractere
Marime:
13.48KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Laborator
Domeniu:
Economie
Predat:
la facultate
Materie:
Economie
Sus!