Estimarea Eficienței Economice a Capacității Bateriilor Reîncărcabile

Previzualizare laborator:

Extras din laborator:

Baterii reîncărcabile, cunoscute de asemenea sub numele de pile secundare, conţin substanţe active care sunt regenerate prin încărcare. În cazul în care energia produsă de aceste baterii scade sub nivelul optim de eficienţă, se poate lua în considerare înlocuirea acestora cu altele noi. Problema este de a anticipa punctul de înlocuire a bateriei, astfel încât costul de înlocuire să fie minimizat.

Printre baterii reîncarcabile, bateriile NiCd sunt cele mai populare din cauza existenţei lor pe termen lung pe piaţă şi au devenit o primă alegere pentru utilizarea în aparate de radio portabile, telefoane mobile, camere video şi echipamente electrice. NiCd este singurul tip de baterie care funcţionează cel mai bine în cazul în care se efectuează periodic descărcarea la 0,9 V per celula (descărcarea completă)., NiCd pierde treptat performanţa din cauza recristalizării , fenomen cunoscut sub numele de "efectul de memorie". Acest efect este strâns legat de capacitate şi poate fi evidenţiat prin determinarea capacităţii relae la un moment dat în timp şi estimarea ciclurilor de viaţă rămase. NiOOHβ

Lanţul electrochimic al pilei este:

Materiale şi metode

Metoda folosită în această lucrare se bazează pe evaluarea capacităţii unei baterii.

Procedeul experimenta constă în încărcarea unei baterii reîncărcabile NiCd timp de 1,5 ore la un curent constant de 180 mA folosind un încărcător electronic, după care se realizează descărcarea acumulatorului la o valoare constantă a curentului sau a rezistenţei variabile.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Estimarea Eficientei Economice a Capacitatii Bateriilor Reincarcabile.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
7/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
5 pagini
Imagini extrase:
5 imagini
Nr cuvinte:
452 cuvinte
Nr caractere:
3 725 caractere
Marime:
96.29KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Laborator
Domeniu:
Chimie Generală
Predat:
la facultate
Materie:
Chimie Generală
Sus!