Studierea Procesorului de Texte Word

Previzualizare laborator:

Extras din laborator:

Microsoft Word este un procesor de text, parte a suitei Microsoft Office. Prima sa versiune dateaza din 1983, fiind initial disponibil doar pentru MS-DOS. In 1995, Microsoft Word a fost lansat si pe platforma Apple Macintosh, iar in 1989 - pentru Windows, Microsoft continuind sa suporte ambele platforme si pina astazi. In 1992-1993, Microsoft a oferit si o versiune de Word pentru sisteme Unix, oferta care insa a fost de foarte scurta durata. Versiunea cea mai recenta este Word 2007 pentru Windows, respectiv Word 2008 pentru sisteme Macintosh.

Microsoft Word este unul dintre cele mai puternice si folosite editore de texte. Acesta asigura functiunile elementare ale unui editor de texte, si anume: introducerea textului, stabilirea diferitelor tipuri de caractere, alinierea automata a textului, aranjarea textului in pagina, tiparirea textului.

Lansarea in executie a programului Word se face cu optiunea Microsoft Word din submeniul Programs al meniului Start sau se poate incarca la desciderea oricarui document Word - adica fisier cu extensia doc.

Fereastra de lucru a aplicatiei Word este constituita din urmatoarele elemente:

1 Bara de titlu: contine numele aplicatiei si numele documentului curent;

2 Bara de meniuri: contine principalele grupe de comenzi puse la dispozitie de Word; in fiecare meniu exista comenzi din aceeasi categorie;

3 Bara de instrumente: contine butoane care indeplinesc o functie sau un ansamblu de functii (exemplu: New, Save, Open, Print, Print Preview). Aceasta bara se poate personaliza in sensul adaugarii, in functie de necesitate a unor butoane cu care se lucreaza des.

Tools Customize Commands. Din View Toolbars se pot afisa mai multe bare de instrumente.

4 Rigla orizontala: marcatorii de pe rigla orizontala reprezinta setari pentru paragraful care contine punctul de inserare;

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Studierea Procesorului de Texte Word.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
9/10 (2 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
11 pagini
Imagini extrase:
11 imagini
Nr cuvinte:
2 154 cuvinte
Nr caractere:
11 833 caractere
Marime:
65.00KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Laborator
Domeniu:
Calculatoare
Tag-uri:
microsoft office, texte, prelucrare
Predat:
la facultate
Materie:
Calculatoare
Sus!