Sistemul de Operare Windows 98

Previzualizare laborator:

Extras din laborator:

1.1 Scopul lucrarii

In aceasta lucrare sunt prezentate partile componente, structura si domeniile de utilizare ale unui sistem de calcul (calculator) compatibil IBM PC. Sunt discutate cateva notiuni de baza despre micro si minicalculatoare.

1.2 Parte teoretica

Ca urmare a aparitiei micro si minicalculatoarelor si a dezvoltarii pietei aferente, firma IBM a acceptat provocarea prin lansarea unui sistem de calcul profesional dedicat folosintei personale.

Pentru cucerirea primului loc la vanzarile de calculatoare din aceasta categorie specificatiile legate de BIOS-ul calculatorului au fost facute publice. Calitatile calculatorului propus impreuna cu transparenta asigurata au determinat succesul extraordinar de care s-a bucurat si se bucura si in prezent acest tip de calculator. In acelasi timp renuntarea la licenta asupra BIOS-ului a permis aparitia unei concurente extrem de puternice fata de care firma IBM a ripostat prin aparitia

sistemului de calcul PS-2 (Personal System 2) care era in intregime protejat prin licente. Din acest motiv sistemul PS-2 nu a mai cunoscut o la fel de mare raspandire fiind aproape abandonata in prezent. In schimb sistemul IBM PC a cunoscut o dezvoltare si perfectionare continua fiind la ora actuala cel mai raspandit in lume (in prezent estimandu-se a fi in functiune cateva sute de milioane

de unitati de calcul).Cel mai mare consurent al IBM-ului pe piata reprezinta Apple Mac Intosh.

Formele constuctive actuale se incadreaza in doua categorii in functie de portabilitatea lor:

- cu sursa de alimentare fixa

- cu sursa de alimentare independenti, portabila - laptop-uri, notebook-uri. Datorita

dimensiunilor reduse pentru asigurarea unei greutati cat mai mici (1-3 kg), piesele componente ale lor sunt fabricate dupa cele mai avansate tehnologii motiv pentru care pretul unui calculator portabil este de 2-5 ori mai ridicat decat al unui calculator fix.

- in ultima vreme a aparut un nou tip de calculator personal cunoscut sub denumirea comerciala de "palm". El se situeaza in clasa calculatoarelor portabile cu caracteristici tehnice mai slabe decat ale unui laptop dar mult superioare unui calaculator de buzunar programabil.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Sistemul de Operare Windows 98.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (2 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
8 pagini
Imagini extrase:
8 imagini
Nr cuvinte:
3 095 cuvinte
Nr caractere:
16 505 caractere
Marime:
24.02KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Laborator
Domeniu:
Calculatoare
Tag-uri:
operare, sistem
Predat:
la facultate
Materie:
Calculatoare
Sus!